اخبار نقض حقوق بشر در ایران VVMIran e.V Vereingung zur Verteigung der Menschenrechte im Iran e.V

Sunday, April 30, 2023

-

دفن یک شهروند بهائی با مانع تراشی مسئولان بهشت زهرا روبرو است...

خبرگزاری هرانا – علیرغم گذشت حدود بیست روز از فوت  یک شهروند بهائی به نام مریم معینی پور، مسئولان بهشت زهرا در تهران به بهانه های مختلفی مانع دفن این شهروند در محل آرامستان بهائیان تهران شده‌اند. به خانواده این شهروند بصورت غیررسمی گفته شده است اگر مبلغ مشخصی را پرداخت نکنند، خانم معینی‌پور در محل گورهای دسته جمعی آرامستان خاوران دفن خواهد شد.به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، علیرغم گذشت حدود بیست روز از مرگ مریم معینی پور، شهروند بهائی، مسئولان بهشت زهرا در تهران مانع برگزاری مراسم خاکسپاری و دفن این شهروند شدند.

یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: “در تاریخ بیست و دوم فروردین ماه، خانم مریم معینی پور جان باخت و بعد از انتقال پیکر وی به بهشت زهرا برای انجام کارهای اداری و تحویل و مراسم خاکسپاری، مسئولان مانع دفن این شهروند بهائی در آرامستان بهائیان تهران (گلستان جاوید) شدند.”

Thursday, April 27, 2023

-

 گزارش سالانه چهار سازمان مسیحی درباره نقض حقوق مسیحیان در ایران...


گزارش چهار سازمان مسیحی در مورد وضعیت مسیحیان ایران منتشر شده است. این گزارش پنجمین گزارش این چهار سازمان طی سال‌های اخیر است. موسسه “اوپن دور” (Open Door UK and Irland)، سازمان مسیحی جهانی «سی اس دبلیو یا همبستگی مسیحی در سرتاسر جهان»، سازمان «ماده ۱۸» و سازمان «نگرانی برای خاورمیانه یا میدل ایست کانسرن» این گزارش ۲۵ صفحه‌ای را به طور مشترک تهیه کردند.

تازه‌ترین گزارش سالانه چهار سازمان مسیحی درباره وضعیت مسیحیان در ایران منتشر شده، و این سازمان‌ها تاکید کرده‌اند که بر خلاف ادعاهای جمهوری اسلامی، در ایران آزادی مذهبی وجود ندارد.در این گزارش که توسط سازمان «ماده ۱۸» و سه سازمان دیگر «درهای باز»، «سی‌اس‌دبلیو» و «ام‌ای‌سی» منتشر شده آمده است که در طول سال میلادی ۲۰۲۲، تعدادی از مسیحیان «فقط به دلیل فعالیت‌های مسالمت‌آمیز دینی خود با آزار،‌ بازداشت و زندان رو‌به‌رو شدند.»این چهار سازمان مدافع حقوق مسیحیان اعلام کرده‌اند که گزارش خود را هم‌زمان با سالگرد قتل کشیش «ارسطو سیاح» منتشر کرده‌اند.کشیس ارسطو سیاح، در ۵۱ سالگی و یک هفته پس از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ در شهر شیراز کشته شد.این کشیش مسیحی ایرانی توسط دو نفر که خود را نوکیش مسیحی جا زده بودند، با ضربات کارد کشته شده است و روی پیکرش یادداشتی حاکی از اینکه او را به اتهام «ارتداد» کشتند، وجود داشت.بر اساس گزارش‌ها، دادگاه انقلاب پس از قتل، دارایی‌های کلیسای او را نیز مصادره کرد.در گزارش سالانه چهار سازمان مسیحی آمده است که حداقل ۳۰ مسیحی در سال ۲۰۲۲ در حال گذراندن حبس یا تبعید بودند، که این رقم مشابه سال قبل است، اما تعداد مسیحیان بازداشت شده نسبت به سال قبل به‌شدت افزایش یافته است. در سال ۲۰۲۲ دست‌کم ۱۳۴ مسیحی در ایران بازداشت شدند، در حالی که سال قبل آن، ۵۹ نفر بودند.این گزارش آورده که تعداد مسیحیان محکوم شده هم نسبت به سال قبل دو برابر شده است. فقط در سال گذشته، ۶۱ مسیحی به زندان محکوم شدند.


Wednesday, April 26, 2023

-

 🔸آتش شاکرمی، خاله #نیکا_شاکرمی که در جریان اعتراضات در تهران، کشته شد، در پستی اینستاگرامی، درباره گفت‌و‌گوی خود با خواهرزاده‌اش، شب قبل از کشته‌شدن وی، نوشته که نیکا گفت «خاله مرگ  بیهوده بعد  نود سال اکسیژن حروم کردن ارزششو نداره...مرگ هم باید معنی داشته باشه


🔸او اضافه کرده که نیکا «زندگی و مرگ را قهرمانانه می‌خواست» و خاله‌اش نمی‌دانسته خواهرزاده‌اش «فردای آن شب قمقمه و حوله کوچک‌اش را برمی‌دارد، مرا می‌پیچد، و به سمت  جنگی می‌رود که صدایش کرده».

-

 واکنش به تایید حکم اعدام شارمهد؛ سفیر آلمان در راه تهران 

با تایید حکم اعدام جمشید شارمهد شهروند ایرانی−آلمانی در دیوان عالی کشور، آنالنا بربوک وزیر خارجه آلمان این حکم را "غیرقابل قبول" خواند و از ایران خواست تا این حکم "خودسرانه" را فورا لغو کند. بربوک همچنین نوشت سفیر آلمان که در راه یک سفر کاری بود سفرش را نیمه کاره گذاشته و در راه بازگشت به تهران است تا با مقامات ایرانی درباره این موضوع پادرمیانی کند. 

Tuesday, April 25, 2023

-

 🔴 جایزه "بنیاد استفان" در آلمان به ماری محمدی تعلق گرفت

 ماری محمدی نوکیش مسیحی و فعال حقوق بشر ایرانی، جایزه سالانه "بنیاد استفان برای مسیحیان تحت آزار و اذیت" را دریافت کرد.بنیاد استفان که مرکز آن در شهر فرانکفورت آلمان قرار دارد، از مسیحیانی که به دلیل باور مذهبی‎شان تحت آزار و پیگرد قرار می‌گیرند، حمایت می‌کند.در بیانیه این بنیاد آمده است که جایزه امسال آن به دلیل "از خودگذشتگی و شجاعت ماری محمدی در اطلاع‌رسانی از وضعیت نوکیشان مسیحی و نقض حقوق بشر در ایران" به وی اهدا می‌شود.

ماری محمدی پیش از خروج از کشور، از جمله در جریان اعتراضات آبان ۹۸ و همچنین موج اعتراضات به سرنگون کردن هواپیمای اوکراینی با موشک‌های سپاه پاسداران، بازداشت شد و مدتی را در زندان قرچک به سر برد.این نوکیش مسیحی همچنین به دلیل فعالیت‎های مدنی در آذر ماه ۱۳۹۸ از حضور در دانشگاه و ادامه تحصیل محروم شده بود.

-

 🔴 تشکیل پرونده قضایی برای کتایون ریاحی و پانته‌آ بهرام


مرکز اطلاع‌رسانی پلیسِ تهران از تشکیل پرونده قضایی برای کتایون ریاحی و پانته آ بهرام، بازیگران سرشناس سینمای ایران به علت "جرمِ کشف حجاب در ملاءعام  و انتشار تصاویر در فضای مجازی" خبر داده است. این مرکز گفته است که "پرونده نامبردگان به دادسرای ارشاد ارسال شده است".

Sunday, April 23, 2023

-

 به دنبال فشار شماری از مسئولان برای برخورد با زنان در خصوص رعایت حجاب اجباری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان این ادعا که "کشف حجاب ها طراحی بهائیان است"، گفت: "در این پدیده یک تعداد محدودی هستند که به سرویس های اطلاعاتی دشمن وصل هستند که عمدتا در حوزه فرقه بهائیت متمرکز هستند."

جواد کریمی قدوسی، رویکرد نیروی انتظامی برای برخورد با "بی حجابی" را روش هوشمند دانست و تهدید کرد: "تاکید داریم که وزارت اطلاعات باید به این هسته ها ضربه بزند."

Saturday, April 22, 2023

-

 به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، کیفرخواست پرونده هشت تن از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در ایذه، صادر شد.

یک منبع مطلع از جزییات پرونده در گفتگو با هرانا گفت: “چندی پیش بهمن بهمنی، محسن احمدپور، بهروز سلحشور، رسول بداغی، وحید عباسی، رضا عرب پور، صادق قاسمی و اسماعیل موسوی نظری در پرونده ای مشترک بابت اتهاماتی از قبیل “محاربه، افساد فی الارض و عضویت در گروه های مخالف نظام” توسط یکی از شعب بازپرسی دادسرای ایذه تفهیم اتهام شدند. پرونده این افراد پس از صدور کیفرخواست به تازگی به شعبه چهارم دادگاه انقلاب اهواز ارجاع داده شده است.”


Thursday, April 20, 2023

-

 🔸مخالفت صریح علی خامنه‌ای با برگزاری #رفراندوم در ایران، و تغییر عبارت «مردمِ همیشه‌فهیمِ» کشور به مردمی «فاقد تحلیل» در ادبیات وی، موجی از واکنش‌ها را در فضای مجازی فارسی‌زبان به راه انداخت که پس از دو روز هم‌چنان ادامه دارد.


🔸شبکه‌های اجتماعی مملو از نوشته‌هایی درباره «لخت‌ شدن دیکتاتور»، «خیال‌‌پردازی پدر زورگو» و «دیکتاتورتر شدن» رهبر جمهوری اسلامی همزمان با افزایش سن اوست. سخنرانی خامنه‌ای در روز تولد او انجام شد.

Wednesday, April 19, 2023

-

 مطالبه آزادی گلرخ ایرایی از سوی فعالان مدنی؛ «او در فرایندی کین‌توزانه به زندان محکوم شد»

۲۰ فعال سیاسی و اجتماعی و شماری از زندانیان سیاسی زن سابق، در بیانیه‌ای خواستار آزادی بی‌قید و شرط گلرخ ایرایی، فعال مدنی و از بازداشت‌شدگان خیزش سراسری شدند. در این بیانیه تاکید شد که خانم ایرایی در یک فرآیند «مذبوحانه، ناعادلانه و کین‌توزانه» به هفت سال زندان محکوم شده است.این بیانیه حدود یک هفته پس از آن منتشر شد که گلرخ ایرایی پس از ۲۰۰ روز بلاتکلیفی در زندان با حکم قاضی ایمان افشاری، رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، بار دیگر به حبس تعزیری و تحمل هفت سال زندان محکوم شد.شماری از فعالان سیاسی و اجتماعی همراه با تعدادی از زندانیان سیاسی زن سابق در بیانیه‌ای نوشتند: «با گذشت بیش از هفت ماه از قیام‌ ژینا که فریاد "زن، زندگی، آزادی" را به کوچه و خیابان‌های سراسر کشور رساند و سپهر تازه‌ای برای رهایی زنان از ستمی تاریخی نمایان شد، شاهد موج دوباره بازداشت و حبس و صدور احکام سنگین برای فعالان سیاسی و اجتماعی هستیم.»به گفته آن‌ها با وجود اعلام «عفو عمومی بهمن‌ ماه گذشته» و ادعای آزادی تعداد زیادی از زندانیان، همچنان شماری از فعالان سیاسی و اجتماعی در زندان و بندهای امنیتی با «احکام ظالمانه» محبوس‌‌‌اند.امضاکنندگان نامه، گلرخ ابراهیمی ایرایی را یکی از این فعالان زندانی خواندند که سخنی جز در حمایت از «ستم‌‌دیدگان و طردشدگان» و مطالبه حقوق پایمال شده انسان‌ها از هر قشری و گروهی» نگفته و تلاشی جز برای از بین بردن «تمام اَشکال تبعیض علیه تمامی انسان‌ها» نکرده است.


Monday, April 17, 2023

-

۲۰۰ روز بازداشت به جرم اطلاع‌رسانی.
خبرنگاران جاسوس نیستندروزنامه هم‌میهن در ویژه‌نامه‌ای به بهانه گذشت ۲۰۰ روز از بازداشت الهه محمدی خبرنگار سرویس اجتماعی خود نوشت که در حال حاضر روزنامه‌نگاران بیش از مطالبه هر نوع گشایشى نیازمند آن هستند که مسئولان بپذیرند رسانه‌هاى داخل کشور، ابزار دشمن و خبرنگاران آنها، جاسوس نیستند.»
در این ویژه‌نامه یادداشت‌های متعددی از روزنامه‌نگاران نیز منتشر شده است.عباس عبدی هم درباره بازداشت الهه محمدی نوشت: «اگر اتهام وی خبررسانی است که مسئولیت آن با مدیرمسئول است که بارها پذیرفته و اگر چیز دیگری است، باز هم این نحوه برخورد مجاز نیست. اگر شما حق دارید که برخورد کنید، مردم نیز حق دارند که از همه حقوق برخوردار شوند.»جواد روح سردبیر هم‌میهن نیز نوشته است: «طنزآمیزتر و تلخ‌تر، تصوری است که اهل قدرت از توان و قدرت ما روزنامه‌نگاران دارند. تصور (یا بهتر است بگوییم «توهم») اینکه، چند روزنامه -و حتی فراتر از آن، کل رسانه‌های منتقد و مخالف وضع و ساختار موجود- چنان قدرت و توانی دارند که جامعه را رهبری کنند و سازمان دهند و به جان آنان اندازند و حتی براندازند.»اکبر منتجی سردبیر روزنامه سازندگی در این ویژه‌نامه نوشته است: «بین روزنامه‌نگاران همیشه شایعه‌ای مطرح بود مبنی بر اینکه به محض آنکه روزنامه‌نویس شدی، در جایی خاص پرونده‌ای برایت باز می‌شود و روز به‌ روز بر آن افزوده می‌شود. این پرونده، همیشه باز است و همیشه در دسترس. کاری با تو ندارند تا زمانی که بازداشت شوی. آنگاه آن پرونده روی میز گذاشته می‌شود و تو باید پاسخگوی همه‌ آنچه نوشته بودی و نوشته‌ای، باشی.»پوریا عالمی طنزنویس هم در یاداشت کوتاهی نوشته است: «ما نیاز داریم برای رسیدن به آینده و به گذشته وصل باشیم. نیاز داریم کسی نهیب بزند و قایق‌بانان و کشتی‌داران را از خطر برخورد به صخره‌ها آگاه کند. کسی باید نور بر تاریکی راه و دریای فریبکار بتاباند تا سرنشینان قایق به سلامت به مقصد برسند. روزنامه‌نگاران، نگهبانان محترم چراغ‌های کوچک فانوس‌های دریایی قدیمی هستند که سیاستمداران، آنان را مزاحم و اضافی می‌بینند و مردم تا موقعی که نور چراغ فانوس دریایی خاموش نشده باشد، از حضور آنان مطلع نمی‌‌شوند.»احمد زید‌آبادی روزنامه‌نگار و فعال سیاسی نیز با اشاره به بازداشت الهه محمدی و نیلوفر حامدی نوشته است: « این فقط مجازات آن‌ دو نیست، بلکه مجازات کل جامعۀ روزنامه‌نگاری کشور است که برای رهایی همکاران خود از بند، کاری از دستش برنمی‌آید و به هر دری می‌زند با قفلی بزرگ روی آن روبه‌رو می‌شود.»گفتنی است با گذشت ۲۰۰ روز از بازداشت «الهه محمدی» به جرم پوشش خبری کشته شدن مهسا امینی ، این روزنامه‌نگار در زندان قرچک ورامین در بلاتکلیفی به سر می‌برد...

-

 حمید و فرزانه قره‌حسنلو به ۲۰ سال حبس در تبعید محکوم شدند...


حمید و فرزانه قره‌حسنلو، زوج پزشکی که در پرونده روح‌الله عجمیان، نیروی شبه‌نظامی کشته‌شده در مراسم چهلم حدیث نجفی دستگیر شده بودند، جمعا به ۲۰ سال حبس در تبعید محکوم شدند.بر اساس گزارش روز دوشنبه ۲۸ فروردین دادبان، آصف‌الحسینی، قاضی دادگاه انقلاب، برای حمید قره‌حسنلو ۱۵ سال حبس در تبعید در یزد و برای همسرش فرزانه نیز ۵ سال حبس در تبعید در مشهد حکم صادر کرده است. حمید قره‌حسنلو، رادیولوژیست، و همسرش فرزانه، پس از شرکت در مراسم چهلم حدیث نجفی، دختر نوجوان کشته شده در کرج، در هجوم نیروهای امنیتی به خانه خود بازداشت شدند.پس از آن خبر رسید که بر اساس حکم دادگاه انقلاب، دکتر قره‌حسنلو به اتهام مشارکت در کشته شدن روح‌الله عجمیان، یک بسیجی، که در رویدادهای روز چهلم حدیث نجفی در تاریخ ۱۲ آبان کشته شد، به اعدام، و فرزانه، همسرش، به ۲۵ سال حبس و زندان در شهری دوردست محکوم شده است.حکومت جمهوری اسلامی تاکنون دو جوان به نام‌های محمد مهدی کرمی و محمد حسینی را به اتهام نقش داشتن در کشته شدن روح‌الله عجمیان اعدام کرده و چندین نفر دیگر نیز در این ارتباط دستگیر شده‌اند.روح‌الله عجمیان یک نیروی شبه‌نظامی بسیج جمهوری اسلامی بود که در جریان سرکوب اعتراضات سراسری ایران حضور داشت و تصاویری از او در حالی که اسلحه کلاشینکف در دست داشته و برای سرکوب معترضان آموزش می‌دید بعدها در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.دادبان درباره شرایط جسمی حمید و فرزانه قره‌حسنلو هم نوشته است: «هر دو حال جسمانی نامساعدی دارند، حمید قره‌حسنلو به دلیل شدت ضرب و شتم از ناحیه لگن و ریه دچار آسیب جدی شده است و بر طبق آخرین اخبار از خانواده زجاجیه چشم او نیز به دلیل ضربات مستمر به سر هنگام شکنجه آسیب‌دیده و نیازمند اعزام فوری به پزشک است که اجازه داده نمی‌شود.»به نوشته دادبان، فرزانه نیز از نظر جسمی با مشکلات بسیاری مواجه و دچار عفونت است اما از حق درمان محروم است...


Saturday, April 15, 2023

-

 حاکم شرع علیه سبک زندگی؛ حرام سیاسی یعنی چی؟


یکی از دستاوردهای ملموس اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» عقب‌نشینی نکردن زنان ایران از حق انتخاب نوع پوشش بود؛ مخالفت و مبارزه‌ای آشکار با حجاب مورد نظر نظام دینی حاکم بر ایران.پوشش حکومتی برای زنان اگرچه از ابتدای انقلاب اسلامی مناقشه‌برانگیز ظاهر شده است اما هیچ‌گاه تا به این حد کلیت نظام جمهوری اسلامی را در برخورد با مخالفان سردرگم نکرده بود.برداشته شدن عَلَمِ «استیلای نظام اسلامی» از سر زنان چنان پایه‌های حکومت را به لرزه درآورده است که علی خامنه‌ای ناچار از خط و نشان کشیدن شرعی برای زنان شد.رهبر جمهوری اسلامی ایران روز سه‌شنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ با حمایت از تندروهای جمهوری اسلامی در بحث حجاب اجباری، گفت حجاب محدودیت شرعی و قانونی است و کشف حجاب، حرام شرعی و سیاسی است.حرام شرعی و سیاسی یعنی چه؟ آیا ادعای علی خامنه‌ای مبنای فقهی دارد؟


Friday, April 14, 2023

-

 🔸چهار کارشناس ارشد سازمان ملل با انتشار بیانیه‌ای اجرای سرکوبگرانه قوانین حجاب مورد تایید حکومت در ایران را مصداق آزار جنسیتی عنوان کردند.


🔸این بیانیه که روز جمعه ۲۵ فروردین در وبسایت کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد منتشر شده، با اشاره به اظهارات مقامات جمهوری اسلامی درباره اعمال محدودیت ارائه خدمات به شهروندانی که حجاب مورد تایید حکومت را رعایت نمی‌کنند، هشدار داده است این رویکرد «ظالمانه و سرکوب‌گرانه» به اقدامات تنبیهی و محدودیت‌های بیشتر زنان ایران منجر خواهد شد و مظهر «آزار و اذیت جنسیتی است».

🔸این بیانیه می‌گوید: «بسیار نگران‌کننده است که پس از ماه‌ها اعتراضات سراسری، از جمله علیه قوانین حجاب و مرگ #مهسا_امینی در بازداشت گشت ارشاد، زنان ایرانی به‌طور فزاینده‌ای با اقدامات تند و قهری مقامات جمهوری اسلامی مواجه می‌شوند.»

Thursday, April 13, 2023

-

 ✳️ فهرست گزارشات و اخبار هفتگی در ایران به ترتیب تاریخ نشر در سایت هرانا :

▪️  مسمومیت دانش آموزان؛ گزارشی از بازداشت سه دختر در شیراز

▪️  رهایی دو زندانی از اعدام در بوشهر

▪️  تفتیش منازل نسرین مطلق و هدایت حکیمیان شهروندان بهائی در کرمان

▪️  مخالفت اداره ثبت احوال با نامگذاری و ثبت هویت یک کودک در تبریز

▪️  عباس شریفی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

▪️  اجرای طرح “برخورد با روزه خواری”؛ ده واحد صنفی در شهرستان مراغه پلمب شدند

▪️  خشونت خانگی؛ مردی در پرند همسر و دو فرزند خود را به قتل رساند

▪️  بازداشت یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در شهرستان راسک

▪️  رشت؛ پلمب یک باشگاه ورزشی به دلیل “عدم رعایت شئونات اسلامی”

▪️  سعید سیف علی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

▪️  گلرخ ایرایی به هفت سال حبس و مجازات های تکمیلی محکوم شد

▪️  تفتیش منزل پوران زند، شهروند بهائی توسط نیروهای امنیتی در کرمان

▪️  آزادی یک روحانی اهل سنت از زندان زاهدان

▪️  تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی در اهواز

▪️  فقدان ایمنی کار؛ مرگ یک کارگر معدن در بهاباد

▪️  محکومیت چهار دانشجوی دانشگاه دامغان به منع موقت از تحصیل

▪️  تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت فریبا زندکریمی

▪️  تفتیش منازل سه شهروند بهائی توسط نیروهای امنیتی در کرمان

▪️  به دلیل حمایت از اعتراضات سراسری؛ یک معلم در بیرجند اخراج شد

▪️  شهرستان رامیان؛ مصدومیت دو جنگلبان در پی درگیری با متخلفان محیط زیستی

▪️  حکم جایگزین حبس؛ دو شکارچی متخلف به انجام خدمات محیط زیستی محکوم شدند

▪️  نیلوفر میرزایی به منع موقت از تحصیل محکوم شد

▪️  در رابطه با مسمومیت دانش آموزان؛ چند نفر در بروجرد بازداشت شدند

▪️  دستکم سه تجمع اعتراضی برگزار شد/ اعتصاب کارگران پتروشیمی سلمان فارسی

▪️  گزارشی از آخرین وضعیت سهند نورمحمدزاده در زندان رجایی شهر کرج

▪️  رهایی یک زندانی از اعدام در همدان

▪️  فقدان ایمنی کار؛ مرگ یک کارگر در هشترود

▪️  تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان

▪️  تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت دلیر مردوخی

▪️  بجنورد؛ سهیل یداللهی به جزای نقدی محکوم شد/ سند

▪️  اعتراضات سراسری؛ تداوم بازداشت و بلاتکلیفی یاسین مقدم در زندان ساری

▪️  مسمومیت شماری از دانش آموزان مدارس دخترانه در شهرهای مختلف

▪️  اعتراضات سراسری؛ تداوم بازداشت سارا ناصری در زندان وکیل آباد مشهد

▪️  برگزاری جلسه واخواهی آرش صادقی در دادگاه انقلاب تهران

▪️  مصطفی نیلی، وکیل دادگستری از زندان رجایی شهر کرج آزاد شد

▪️  برگزاری جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات محمود بهشتی لنگرودی

▪️  پلمب سه واحد صنفی در قشم به دلیل “عدم رعایت شئونات اسلامی”

▪️  تفتیش منزل یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در کامیاران

▪️  محمدعلی حبیبی به منع موقت از تحصیل محکوم شد

▪️  محمد نجفی به سه سال حبس و جزای نقدی محکوم شد

▪️  یک معلم در اراک بازداشت شد

▪️  ژینا مدرسی گرجی توسط نیروهای امنیتی در سنندج بازداشت شد

▪️  دستکم دو تجمع اعتراضی برگزار شد/ اعتصاب بازاریان سقز

▪️  صدور و تایید یک حکم اعدام همزمان با رهایی یک زندانی از چوبه دار

▪️  محمود اجاقلو به زندان اوین منتقل شد

▪️  گزارشی از آخرین وضعیت سیدجواد سیدی در زندان اوین

▪️  پلمب هفده واحد صنفی در چالوس و اشتهارد

▪️  مسعود اسلامی نسب جهت تحمل حبس به زندان اوین منتقل شد

▪️  سیف الله حسینی، روحانی اهل سنت با تودیع قرار وثیقه آزاد شد

▪️  دانشگاه علوم پزشکی تبریز؛ منع موقت دستکم شانزده دانشجو از تحصیل

▪️  پذیرش درخواست اعاده دادرسی خسرو صادقی بروجنی در دیوان عالی کشور

▪️  زندان سقز؛ سلیمان عبدی با تودیع قرار وثیقه آزاد شد

▪️  انتقال ده ها زندانی سیاسی و عقیدتی به زندان اوین

▪️  مسمومیت شماری از دانش آموزان دختر در کرج

▪️  پایان اعتصاب منوچهر بختیاری در زندان قزوین

▪️  زاهدان؛ مسعود آبیل موقتا آزاد شد

▪️  زندان سنندج؛ تداوم بازداشت و بلاتکلیفی رفیق سلیمی

▪️  میلاد خسروی به منع موقت از تحصیل محکوم شد

▪️  امید شاه محمدی جهت تحمل حبس راهی زندان بیجار شد

▪️  صدور حکم اعدام برای یک متهم در تهران/ رهایی یک زندانی از اعدام در کرج

▪️  دستکم سی تجمع اعتراضی برگزار شد

▪️  مرگ یک مظنون در پی تیراندازی نیروهای انتظامی در شهر قدس

▪️  یاسوج؛ مقابله یک شهروند با “آمر به معروف” به بازداشت وی منجر شد

▪️  از ابتدای ماه رمضان؛ پلمب ۲۷ واحد صنفی در شهر ری

▪️  علی روحی، پدر حمیدرضا روحی با تودیع قرار وثیقه آزاد شد

▪️  آزادی موقت دو تن از اعضای خانواده جواد حیدری، از جان باختگان اعتراضات سراسری

▪️  محمد شباهتی به منع موقت از تحصیل محکوم شد

▪️  مسمومیت بیش از ۱۰۰ دانش آموز دختر در سقز/ بازداشت تعدادی از والدین نگران

▪️  نشتارود؛ زخمی شدن یک جنگلبان در پی درگیری با قاچاقچیان چوب

▪️  سیرجان؛ حکم شلاق دو متهم به شرب خمر در ملا عام اجرا شد

▪️  اسیدپاشی یک مرد به همسر سابق و فرزند خود در تهران

▪️  خودکشی یک دختر دوازده ساله در تهران

▪️  دستکم سه تجمع اعتراضی برگزار شد

▪️  مسمومیت ۱۹۰ دانش آموز دختر در شهرهای اردبیل و پردیس

▪️  رهایی یک زندانی از اعدام در ماهشهر

▪️  اردستان؛ پلمب یک واحد صنفی به دلیل ارائه سرویس در ماه رمضان

▪️  مجید خادمی به ده سال و یک ماه حبس و مجازات های تکمیلی محکوم شد

▪️  فقدان ایمنی کار؛ مرگ و مصدومیت چهار کارگر در قزوین و یزد

▪️  ساری؛ پلمب یک مجموعه تفریحی و گردشگری به دلیل “بی حجابی” مراجعین

▪️  تعطیلی دستکم ۴۵۸ واحد؛ نگاهی به یک ماه برخوردهای اقتصادی صورت گرفته برای تحمیل حجاب اجباری

▪️  بازداشت زینب زمان توسط نیروهای امنیتی در تهران

▪️  انوش عادلی، محمود صدیقی پور و عزیز قاسم زاده جهت تحمل حبس راهی زندان لاکان رشت شدند

▪️  اراک؛ پلمب یک باشگاه ورزشی به دلیل “عدم رعایت شئونات اسلامی”

▪️  بازداشت یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در ایرانشهر

▪️  مسمومیت شماری از دانش آموزان در شهرهای مختلف

▪️  یک معلم در خمینی شهر به تعلیق از خدمت محکوم شد

▪️  کرمان؛ پلمب یکی از شعب فروشگاه رفاه به دلیل «عدم حمایت از آمر به معروف»”

▪️  شکیبا هوشیار به محرومیت از تحصیل محکوم شد

▪️  محمد امین قربانی به منع موقت از تحصیل محکوم شد

▪️  صدور حکم اعدام برای یک متهم در تهران

▪️  اعتراضات سراسری؛ علی فتاحی به منع موقت از تحصیل محکوم شد

▪️  بازداشت دو تن از اعضای خانواده حمیدرضا روحی، از جانباختگان اعتراضات سراسری

▪️  در هفته ای که گذشت؛ نگاهی به گزارشات محیط زیستی در ایران

▪️  معوقات مزدی کارگران شهرداری ایرانشهر

▪️  به دلیل ارائه سرویس در ماه رمضان؛ دو رستوران در بیجار پلمب شدند

▪️  زاهدان؛ یک شهروند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

▪️  در پی عدم نظارت مسئولان در اهواز؛ مرگ یک کودک به دلیل سقوط در چاه

▪️  اتهامات “محاربه و افساد فی الارض”؛ عباس کورکوری به اعدام محکوم شد

▪️  تداوم بازداشت و بلاتکلیفی شیرزاد آذربرزین در زندان نقده

▪️  حسین رزاق به چهار سال و سه ماه زندان محکوم شد



Wednesday, April 12, 2023

-

 تفتیش منازل سه شهروند بهائی توسط نیروهای امنیتی در کرمان...

خبرگزاری هرانا – روز سه شنبه ۲۲ فروردین ماه، منازل میلاد مستوری، سروش خلوصی و هایده خلوصی (فتاحی)، شهروندان بهائی توسط ماموران اداره اطلاعات کرمان مورد تفتیش قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز سه شنبه ۲۲ فروردین ماه ۱۴۰۲، منزل سه شهروند بهائی ساکن کرمان توسط نیروهای امنیتی تفتیش شد.یک منبع مطلع نزدیک به خانواده میلاد مستوری به هرانا گفت: “ماموران اداره اطلاعات کرمان با در دست داشتن حکم، وارد منزل آقای مستوری شدند. آنها پس از تفتیش منزل، شماری از لوازم شخصی از جمله تلفن همراه او و پدرش را ضبط کردند.”به گفته این منبع، نیروهای امنیتی از دادن اطلاعات درباره علت و اتهام آقای مستوری، خودداری کردند.همچنین روز سه شنبه ۲۲ فروردین ماه، منزل سروش خلوصی و هایده خلوصی (فتاحی)، شهروندان بهائی ساکن کرمان توسط نیروهای اطلاعات کرمان مورد تفتیش قرار گرفت.این ماموران تمامی لوازم الکترونیکی ازجمله  لپتاپ، تلفن‌های همراه، فلش و کیس کامپیوتر را ضبط کردند.شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد...

Tuesday, April 11, 2023

-

 نامه سپیده قلیان از اوین: در هیچ دادگاهی شرکت نمی‌کنم؛ به امید «سرنگونی ضحاک زمانه»...

سپیده قلیان، زندانی سیاسی، با ابراز امیدواری نسبت به «سرنگونی ضحاک زمانه»، در بیانیه‌ای از داخل زندان اعلام کرد که برای «دادگاه فرمایشی و نمایشی» جمهوری اسلامی که رئیس آن «حکم اعدام انقلابیون را امضا کرده» مشروعیت قائل نیست.

سپیده قلیان روز سه‌شنبه ۲۲ فروردین در متنی که از داخل زندان به بیرون فرستاده و نسخه‌ای از آن به صدای آمریکا رسیده است، با تأکید بر «فرمایشی و نمایشی» بودن دادگاه‌ها در ایران جمهوری اسلامی را «حکومت اعدام اسلامی» خواند که «کاشفان فروتن چشمه و معترضین به استبداد، گروگان» آن هستند.این زندانی سیاسی تأکید کرد: «در هیچ دادگاهی شرکت نخواهم کرد. به امید سرنگونی ضحاک زمانه.»او گفت: «تنها چهار ساعت از خروجم از زندان اوین گذشته بود و تنها چهار ساعت شاهد خیابان پس از زن، زندگی، آزادی بودم. هنوز حتی نصف مسیر تا خانه را هم طی نکرده بودم که در جاده بازداشت شدم و روانه‌ بازداشتگاه بند ۲۰۹ اوین شدم.»خانم قلیان با تأکید بر این که مأموران بازداشت‌کننده «از هیچ تحقیر و آزاری کم نگذاشته‌اند» و توسط آنها «شدیدا ضرب‌وشتم» و «خ‍ِرکش» شده، فاش کرد که مردی در راهرو بند ۲۰۹ زندان اوین با تهدید به «تجاوز» به او گفته است «دست و پایت را می‌بندیم و حسابت را خیلی خوب می‌رسیم.»او با بیان این که «ابعاد حسابرسی از چند ده هزار بازداشتی جنبش زن زندگی آزادی، هم در تاریکخانه‌ جنایات چهار دهه‌ اخیر جای ویژه‌ای دارد و هم در روند دادخواهی»، افزوده است: «عهد ما اما هنوز پا بر جا است. آزادی نه دادنی، که گرفتنی است و من، سپیده قلیان بر سر عهدی که با مردم جان به لب رسیده‌ ایران بسته‌ام، ایستاده‌ام.»اظهارات خانم قلیان پس از آن است که سخنگوی قوه قضاییه دلیل بازداشت او را «ارتکاب اهانت» خواند و اعلام کرد که پرونده این فعال مدنی به دادگاه انقلاب اسلامی تهران فرستاده شده است...

-

 مو و بدن زنان به سلاحی برای مبارزه با استبداد تبدیل شده؛ اعلام «حرام سیاسی» بدعتی خطرناک است ...

با اوج‌گیری تهدیدهای جمهوری اسلامی علیه زنان، دو فعال سیاسی و اجتماعی به صدای آمریکا گفتند امروزه زنان ایرانی بدن خود را به سلاحی برای مقابله با خودکامگی بدل کرده‌اند و خامنه‌ای با به کار بردن واژه «حرام سیاسی» اذعان دارد که تن ندادن به حجاب اجباری اقتدارش را زیر سوال می‌برد.فهیمه خضر حیدری، روزنامه‌نگار در این باره به صدای آمریکا گفت: «حجاب اجباری از ابداعات جمهوری اسلامی و پدیده‌ای تحمیلی است اما زنان در چهار دهه گذشته در خط مقدم مبارزه با نظام استبدادی جمهوری اسلامی بوده‌اند و هر سال و هر زمان به گونه‌ای با این اجبار مبارزه کرده‌اند.» او افزود: «این زنان همچنان در حال مبارزه با جمهوری اسلامی هستند و حجاب اجباری اسم رمز این مبارزه شده است و بعد از قتل مهسا امینی این مبارزه وارد مرحله جدیدی شده و زنان و دختران مو و بدن خود را به سلاحی برای مبارزه با حکومت خودکامه تبدیل کرده‌اند.» فهیمه خضر حیدری مبارزه زنان علیه این اجبار را مبارزه‌ای برای دست یافتن همه جامعه به کرامت انسانی و آزادی دانست و تاکید کرد: «زنان در این راه نباید تنها باشند تا بتوانند همچون شش ماه گذشته با حمایت مردان در داخل و خارج ازایران و بدون ترس از محرومیت‌های اجتماعی، به آزادی و کرامتی که حق هر انسانی است دست یابند.»...

-

روایت جمهوری اسلامی از امنیت زنان؛ یک لایحه پر حرف‌و‌حدیث

از ادعا تا واقعیت درباره لایحه امنیت زنان

 در روزهایی که در ایران زنان مخالف با پوشش مورد نظر حاکمیت از تربیون‌های حکومتی مختلف تهدید می‌شوند، کلیات لایحه حمایت از زنان در برابر خشونت، با عنوان «لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار»، در مجلس شورای اسلامی تصویب شد. 

کلیات این لایحه که تنظیم آن ۱۲ سال پیش آغاز شد و بارها برای اصلاح و تغییر بین مجلس، دولت و قوه‌قضاییه در رفت‌وآمد بود، در حالی تصویب شده که به اعتقاد مدافعان حقوق زنان، به‌خاطر تغییرات زیاد، از منظور و هدف اصلی خود فاصله گرفته است. به‌طوری که برخی موارد تعیین شده در آن، همین حالا با پیگیری قضایی قابل اجراست و برخی دیگر نیز مبهم و نامشخص رها شده است. 

طراحان لایحه ادعا می‌کنند لایحه برای ارتقای امنیت روانی و جسمانی زنان «در محیط خانه، کار و اجتماع» تهیه شده، و یکی از مهم‌ترین اهدافش جرم‌انگاری برخی رسوم زن‌ستیزانه و «غلط» از جمله «خون بس» است.همچنین خبرگزاری‌های حکومتی می‌گویند که در این لایحه حمایت از «حریم خصوصی بانوان» در مقابل ضابطان قانونی، امکان استفاده از «اذن قاضی» برای خروج زنان از کشور، مجازات شوهری که همسر خود را از خانه اخراج یا مانع ورودش به خانه شود، جرم تلقی شدن «اجبار زن به ازدواج یا طلاق» توسط هر کسی از جمله «ولی، قیم و ...»، دنبال می‌شود.اما «پگاه بنی هاشمی»، حقوقدان، که بخش‌های مختلف این لایحه را بررسی کرده است به «ایران‌وایر» گفت که بعد از ۱۲ سال، همچنان برخی از مشکلات زنان حل نشده باقی مانده و تعدادی از مواردی که در قسمت‌های مهم لایحه هستند، برای بازنگری به کمیسیون‌های مربوطه برگردانده شدند.او تاکید کرد که یکی از مشکلاتی که تهیه قانون حمایت از امنیت زنان را ضروری کرده است، خشونت خانگی و در راس آن، قتل‌های ناموسی است؛ خشونتی که طی آن قاتل معمولا در حد و اندازه جرم مجازات نمی‌شود، مساله در خانواده حل‌وفصل می‌شود و عدالتی اجرا نمی‌شود...

ادامه گزارش : ایران وایر


Sunday, April 9, 2023

-

مقاومت خانواده‌های دادخواه در مقابل پرونده‌سازی‌ها


طی روزهای گذشته شماری از خانواده‌های دادخواه از تشدید فشار نهادهای امنیتی به خود و دیگر نزدیکانشان خبر داده‌اند.«فاطمه حیدری»، خواهر «جواد حیدری»، از جان‌باختگان جنبش «زن‌،زندگی، آزادی» در شهر قزوین با انتشار توییتی در حساب کاربری خود از بستری شدن پدر سالمندش به‌دلیل افزایش فشار خون در بازداشتگاه خبر داد.

او پیش‌تر در اسپیسی که خانواده‌های دادخواه در فضای توییتر فارسی راه‌اندازی کرده‌اند، از فشارها و تهدیدهایی که توسط حکومت به خانواده‌اش وارد شده، از جمله برخورد توهین‌آمیز و بازداشت پدر و مادر سالمندش سخن گفته بود.فاطمه حیدری که در طول ماه‌های گذشته صدای دادخواهی برادر جوانش بوده است گفت خانواده‌ او را تهدید کرده‌اند مادامی که سنگ مزار جواد حیدری که به یکی از نمادهای دادخواهی تبدیل شده است را تعویض نکنند، آن‌ها را آزاد نخواهند کرد.او در همان روزی که ماموران امنیتی پدر و مادر سالمند دو برادر و کودک دو سال و نیمه یکی از آن‌ها را همراه خود برده بودند در توییتی نوشت: «پدر ۷۰ ساله‌ام را که فشار خون و قند خون دارد به انفرادی بردند. همچنین برادرم روح‌الله هم در انفرادی است. حتی تصور شرایط پدر و برادرم آتش به جانم می‌کشد اما هزار بار گفتیم باز هم می‌گوییم ما پای خون برادرم جواد ایستاده‌ایم و کوتاه نمی‌آییم.»...

گزارش کامل : ایران وایر

-

 در پی حملات شیمیایی به مدارس دخترانه شهر سقز در استان کردستان، مردم این شهر تجمع اعتراضی با شعار علیه حکومت برگزار کردند، اما نیروهای امنیتی به سمت مردم تجمع‌کننده در محله شهناز سقز تیراندازی کردند.

بر اساس گزارش و ویدئوهای رسیده به ایران اینترنشنال، مردم سقز در واکنش به مسموم‌سازی دانش‌آموزان دختر چند مدرسه در این شهر مقابل این مدارس شعارهای ضد حکومتی از جمله شعار «مرگ بر خامنه‌ای» سر دادند.


Friday, April 7, 2023

-

 بیانیه شماری از فعالین مدنی در اعتراض به بازداشت و محکومیت فریبا کمال آبادی و مهوش ثابت شهروندان بهائی...

خبرگزاری هرانا – ۵۶ فعال مدنی، با انتشار بیانیه ای نسبت بازداشت و محکومیت فریبا کمال آبادی و مهوش ثابت (شهریاری)، شهروندان بهائی واکنش نشان داده و نوشته اند، «این دو زن روزهای زیادی از عمرشان را به جرم بهائی بودن در زندان‌ها سپری کرده‌اند. هیچ‌کس نباید به صرف اعتقادات و دینش مورد آزار، اذیت و یا پیگرد قرار بگیرد.»

متن کامل این بیانیه عینا در ادامه می آید:«فریبا کمال‌آبادی و مهوش ثابت (شهریاری) دو تن از چهره‌های سرشناس جامعه‌ی بهائی بار دیگر در زندان هستند و برای دومین بار در یک دهه‌ی گذشته با حکم ظالمانه‌ی ۱۰ سال زندان مواجه شده‌اند. مهوش و فریبا در مردادماه ۱۴۰۱ توسط وزارت اطلاعات دستگیر و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدند. آنها چندین ماه در بی‌خبری و بلاتکلیفی در این بازداشتگاه امنیتی نگهداری شدند و هم‌اکنون در بند سیاسی زنان زندان اوین به سر می‌برند.مهوش ثابت و فریبا کمال‌آبادی پیش از این در اسفندماه سال ۸۷ به همراه پنج تن دیگر از اعضای جامعه‌ی بهائی دستگیر شده و در دادگاهی ناعادلانه به تحمل بیست سال زندان محکوم شدند. حکم آنها در دادگاه تجدیدنظر به ۱۰ سال حبس تبدیل شد و آنها پس از سپری کردن ۱۰ سال زندان، در حالی که تنها در سال آخر زندان خود امکان استفاده از مرخصی کوتاه چند روزه را پیدا کردند، در سال ۹۷ آزاد شدند.کمتر از چهار سال از آزادی آنها نگذشته است که بار دیگر با اتهامات نامعلوم و واهی، برای بار دوم در دادگاه انقلاب، محکوم شده ‎اند. مهوش ثابت در حالی این محکومیت سنگین را دریافت کرده که ۷۰ ساله است و از بیماری‌های متعددی که در نتیجه‌ی سال‏های طولانی زندانی بودن بر او عارض شده، رنج می برد. او دچار سل استخوانی است و زندگی در زندان برای او با سختی و دردی همیشگی همراه است.فریبا کمال‌آبادی ۶۰ ساله است. در دوران بازداشت قبلی، بزرگ شدن فرزندانش، ازدواج آنها و حتی تولد نوه‎اش را در زندان سپری کرد و حالا بار دیگر با حکمی ده ساله روبروست.ما جمعی از فعالان مدنی، دستگیری و زندانی کردن فریبا کمال‌آبادی و مهوش ثابت، ایراد اتهامات بی‌اساس و بی‌پایه به آنان و صدور حکمی اینچنین سنگین و ناعادلانه علیه آنها را محکوم می‌کنیم. این دو زن روزهای زیادی از عمرشان را به جرم بهائی بودن در زندان‌ها سپری کرده‌اند. هیچ‌کس نباید به صرف اعتقادات و دینش مورد آزار، اذیت و یا پیگرد قرار بگیرد.»...

گزارش از سایت هرانا


Thursday, April 6, 2023

-

 مخالفت با درخواست مرخصی پیام ولی، شهروند بهائی جهت حضور در مراسم خاکسپاری مادرش...

خبرگزاری هرانا – درخواست مرخصی کوتاه مدت پیام ولی، شهروند بهائی محبوس در زندان قزلحصار کرج جهت حضور در مراسم خاکسپاری مادرش با مخالفت مسئولین مربوطه رو به رو شد.به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، درخواست مرخصی کوتاه مدت پیام ولی، شهروند بهائی، با مخالفت رو به رو شد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده وی در این خصوص به هرانا گفت: “علیرغم پیگیری های خانواده و وکیل آقای ولی، برای برخورداری از مرخصی کوتاه مدت جهت حضور در مراسم خاکسپاری مادرش، قاضی سید موسی آصف الحسینی، با این درخواست مخالفت کرد.”این شهروند بهائی پیشتر توسط شعبه اول دادگاه انقلاب استان البرز به ریاست قاضی سید موسی آصف الحسینی، مجموعا به شانزده سال حبس، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و دو سال اقامت اجباری در شهرستان یاسوج همراه با معرفی هفتگی خود به دادگاه انقلاب محکوم شد.اوایل بهمن ماه سال گذشته، کیفرخواست پیام ولی توسط شعبه هفت دادسرای عمومی و انقلاب کرج صادر شد؛ وی به “تبلیغ علیه نظام از طریق ارتباط با رسانه های معاند خارج از کشور” متهم شده بود.وی پیشتر طی نامه ای سرگشاده اتهامات مطروحه علیه خود را “تبلیغ علیه نظام در فضای مجازی، تبلیغ علیه شرع مقدس اسلام در فضای مجازی و تحریک و اغوا برای ایجاد اغتشاش در فضای مجازی” عنوان کرده بود.پیام ولی، شهروند بهائی ساکن کرج، در تاریخ دوم مهرماه ۱۴۰۱، ضمن تفتیش منزل توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان رجایی شهر کرج و سپس به زندان قزلحصار این شهر انتقال داده شد.


-

 🔸کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان، روایتی از «تجاوز» سه نیروی موسوم به «لباس شخصی» به دو مرد جوانِ معترض در جریان اعتراضات #زن_زندگی_آزادی منتشر کرد.


🔸یکی از این مردان معترض در #تبریز روایت کرده که نیروهای حکومتی پس از دستگیری، به او و شماری از بازداشت‌شدگان اعلام کرده‌اند که باید «لخت» شوند. در واکنش به اعتراض او و یک مرد جوان دیگر، نیروهای «لباس شخصی» آن‌ها را به یک خودرو انتقال داده و پس از درآوردن شلوار، ابتدا با شوکر پاهای آن‌ها را بی‌حس کرده و سه نفر از آن‌ها «به نوبت، به او و معترض دیگری» تجاوز کرده‌اند.

🔸او در ادامه گفته که قاضی او را به «اقدام علیه امنیت ملی» و «شرکت در تجمع‌ها» متهم کرده و وقتی این معترض در گوش قاضی با گریه از تجاوز صورت‌گرفته خبر داده، قاضی نیز با جملات تحقیرآمیزی، او را تهدید کرده که خودش نیز به او «تجاوز» خواهد کرد.

@radiofarda_official