اخبار نقض حقوق بشر در ایران VVMIran e.V Vereingung zur Verteigung der Menschenrechte im Iran e.V

Saturday, December 31, 2022

-

 صد روزی که ایران را تکان داد

صد روز پس از آغاز جنبش فراگیر «زن، زندگی، آزادی»، همه شواهد نشان می‌دهند که رویارویی جمهوری اسلامی و خیزش اعتراضی وارد یک دوران فرسایشی شده است.با وجود اشکال بی‌رحمانه سرکوب حکومتی، تداوم این رخداد تاریخی از شهریور ماه به این‌سو را باید یک پیروزی و دستاورد بزرگ برای نسلی شجاع به شمار آورد که با دستان خالی به جنگ حکومت نظامیان و دستگاه‌های مخوف امنیتی آن رفته است.جمهوری اسلامی به جای درک پیام اصلی اعتراض‌ها و چرایی گسستی که میان حکومت و جامعه پیش آمده، تنها به سرکوب، تخریب و خاموش کردن اعتراضات می‌اندیشد. اشکال گوناگون خشونت حکومتی که نتیجه آن از جمله بیش از ۵۰۰ کشته و هزاران مجروح و زندانی بوده، نتوانسته جوانان و مردم را به سکوت و ترک میدان نبرد وادارد.پیامد ملموس این ایستادگی و مقاومت جوانان و سایر گروه‌های اجتماعی هم شکل‌گیری نوعی چرخش اساسی در ذهنیت و انگاره جمعی جامعه درباره حکومت و آینده‌اش است. بدین گونه، ترس از حکومت و دستگاه‌های رنگارنگ نظامی و امنیتی سرکوب جایش را به روانشناسی جمعی جدید و ذهنیت انقلابی داده که در آن برای نخستین بار دگرگونی‌های سیاسی اساسی به امر ممکن و قابل دسترسی تبدیل شده است.بازیگران اصلی این چرخش اساسی دختران و پسران جوانی هستند که با خلاقیت و شجاعت اجتماعی بی‌مانندی توانستند دیواربلند ترس را فرو ریزند، در خیابان‌ها بمانند و این‌بار بر خلاف سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۸ سرکوب آنها را به کنج خانه نکشاند. جنبش «زن، زندگی، آزادی» با هویت و نمادهای نیرومند به یک واقعیت اساسی در فضای سیاسی ایران تبدیل شده است.
چرخش اساسی در متن جامعه ایران : تفاوت جنبش بزرگ ۱۴۰۱ در مقایسه با جنبش‌های گذشته از جمله در دگرگون شدن شرایط و زمینه جامعه ایران در چند سال اخیر است. از میان عوامل شاید بتوان به سه تحول مهم اشاره کرد:عامل نخست وجود همزمان ابربحران‌هایی است که جامعه ایران را به لبه پرتگاه سقوط تاریخی کشانده است. این بحران‌های فراگیر هم اقتصادی، سیاسی و ژئوپولیتیکی هستند و هم اجتماعی، زیست محیطی، فرهنگی و اخلاقی. همزمانی این بحران‌های در هم تنیده که در زندگی روزمره مردم حضوری پررنگ دارند سبب شده کمتر کسی در ایران بتواند از آسیب‌های بزرگ آنها مصون بماند. سقوط قدرت خرید گروه‌های گستره جامعه، رانده شدن شمار بزرگی از مردم به زیر خط فقر و فلاکت، کمبود کالاهای مورد نیاز، آلودگی‌های زیست محیطی و بحران آب، فسادهای گسترده حکومتی و نظامیان، ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های رنگارنگ در حوزه‌های فرهنگی و زندگی اجتماعی، نبودن آزادی‌های مدنی و فردی، تبعیض‌های جنسیتی، دینی و قومی سبب شده‌اند در ایران امروز بخش بسیار بزرگی از مردم به نوعی سرخورده، ناراضی و خشمگین باشند. جمهوری اسلامی که به نام معنویت و اخلاق به قدرت رسید، خود به یکی از بی‌اخلاق‌ترین و فاسدترین حکومت‌های دوران ما تبدیل شده است...

Friday, December 30, 2022

-

گزارشی از آخرین وضعیت مهوش ثابت، شهروند بهائی در زندان اوین...


خبرگزاری هرانا – مهوش ثابت (شهریاری) از اعضای سابق مدیران جامعه بهائی ایران موسوم به “یاران ایران” که در زندان اوین بسر میبرد، در ۴۰ روز گذشته با خانواده خود تماسی نداشته و بی خبری از وضعیت این شهروند بهائی بیمار، به افزایش نگرانی های خانواده وی منجر شده است. خانم ثابت چندی پیش توسط دادگاه انقلاب تهران به تحمل ۱۰ سال حبس محکوم شد.به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز جمعه ۹ دی ۱۴۰۱، مهوش ثابت (شهریاری) از اعضای سابق مدیران جامعه بهائی ایران موسوم به “یاران ایران”، در زندان اوین بسر میبرد.یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: “علیرغم اتمام بازجویی ها و صدور حکم در دادگاه بدوی، خانم ثابت همچنان در سلول انفرادی نگهداری میشود. این شهروند بهائی در نتیجه تحمل ۱۰ سال حبس در پرونده قبلی، از بیماری‌های زیادی از جمله پوکی استخوان رنج می برد و از زمان بازداشت به داروهای مورد نیازش دسترسی ندارد. خانم ثابت از تاریخ ۳۰ آبان با خانواده خود تماس نگرفته و اجازه ملاقات نیز ندارد. بی خبری از وضعیت این شهروند بهائی بیمار، موجب افزایش نگرانی خانواده در خصوص سلامت وی شده است.”

-

اطلاعات رسیده به رادیو فردا حاکی است که مهدی بهمن، داستان‌نویس و نگارگر، که در جریان اعتراض_سراسری اخیر بازداشت شد، از سوی دادگاه انقلاب تهران به اعدام محکوم شده است...

به گفته منابع مطلع، مهدی بهمن در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی عموزاد محاکمه و به «اعدام محکوم شده است».آقای بهمن روز ۱۹ مهر در میانه اعتراضات سراسری در ایران به دنبال مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی ۱۳ اسرائیل بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین، زیر نظر وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی، منتقل شد. هنوز از اتهام‌های مطرح‌شده در پرونده آقای بهمن اطلاعی در دست نیست.

-

 محکومیت سمانه و مهدی دادگر، کنش‌گران مدنی، به شلاق و زندان...

«سمانه دادگر» و «مهدی دادگر»، شهروندان ساکن شهر «هیدج» در استان زنجان و از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری، به تحمل زندان، شلاق و جزای نقدی محکوم شدند.

بر پایه گزارش‌های رسیده به «ایران‌وایر»، سمانه و مهدی دادگر که روز ۳۱ شهریور۱۴۰۱، همزمان با اعتراضات ضدحکومتی در شهر هیدج بازداشت شده بودند، مجموعا به تحمل هفت سال و دو ماه زندان، ۷۴ ضربه شلاق و سه میلیون تومان جزای نقدی محکوم شدند.شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری دو ابهر به ریاست قاضی «محمدی»، مهدی دادگر را به اتهام «اهانت به بنیانگذار و رهبر جمهوری اسلامی» به ۱۵ ماه و بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به هشت ماه زندان محکوم کرده است. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی ۱۵ ماه از این حکم قابل‌اجرا خواهد بود. این کنش‌گر مدنی در پرونده دیگری در این ارتباط نیز به «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» متهم شده و در انتظار صدور حکم است.همزمان سمانه دادگر نیز در دادگاه انقلاب ابهر به اتهام «اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت کشور» به پنج سال حبس تعلیقی محکوم شده است. این شهروند تُرک، در پرونده دوم که در دادگاه کیفری دو ابهر برگزار شده، به ۷۴ ضربه شلاق و سه میلیون تومان جزای نقدی بدل از چهار ماه حبس محکوم شده است.سمانه دادگر و برادرش، مهدی دادگر، فعالان مدنی ساکن شهر ۱۵ هزار نفری هیدج هستند. آنها روز ۳۱شهریور۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. سمانه دادگر پس از بازداشت به زندان صفرآباد زنجان منتقل شد و مهدی دادگر به زندان مرکزی ابهر. منابع ایران‌وایر می‌گویند، مهدی دادگر در دوران بازجویی به شدت ضرب وجرح شده و از ناحیه گوش آسیب‌ دیده است. این شهروندان تُرک، روز ۱۷مهر با تودیع قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی آزاد شدند.

ایران وایر


-

 سارا خادم‌الشریعه بعد از مسابقات جهانی شطرنج «از بیم انتقامجویی جمهوری اسلامی» به ایران بازنمی‌گردد...

سارا خادم‌الشریعه شطرنج‌باز ایرانی که در جریان مسابقات جهانی شطرنج سریع در آلماتی قزاقستان بدون حجاب اجباری شرکت کرده بود، «از بیم انتقام‌جویی» حکومت جمهوری اسلامی به ایران بازنمی‌گردد.خانم خادم‌الشریعه ۲۵ ساله که تنها نماینده زن تیم ایران در مسابقات قهرمانی جهان شطرنج سریع بود، با وجود فشارهای حکومتی که در حال حاضر در داخل کشور در جریان است، با این اقدام مخالفت خود با حجاب اجباری را اعلام کرد.روزنامه‌های ال‌پائیس اسپانیا و گاردین بریتانیا گزارش دادند در شرایطی که جمهوری اسلامی پیشتر ورزشکاران زنی را که در مسابقات بین‌المللی به حجاب اجباری تن ندادند به شدت سرکوب کرده، این شطرنج‌باز قصد دارد همراه با همسر و فرزند خردسال خود از این پس در اسپانیا ساکن شود.

Wednesday, December 28, 2022

-

کارنامه صد روز اعتراضات سراسری مردم در ایران...

صد روز از اعتراض های سراسری در ایران می‌گذرد. اعتراض‌هایی که جامعه‌شناسان بر «غیرمتمرکز» بودن آن، فاصله گرفتنش از ادبیات آرمانی، و مختصات زمینی آن تأکید می‌کنند. ویژگی‌هایی که بر محور «زن، زندگی، آزادی» نمایشگر تفاوت‌های شکلی موج تازه اعتراض‌ها با گذشته می‌تواند باشد.

درجغرافیای این اعتراض‌ها موقعیت جمهوری اسلامی به عنوان نظام حاکم، معترضان و گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی کجا قرار گرفته است.نازیلا گلستان، کنشگر سیاسی در پاریس، اعتراض‌های اخیر را نقطه عطف می‌داند و آن را ذیل تغییر نسلی جمع‌بندی کرده و معتقد است نسلی که با فضای دیجیتال و شبکه‌های اجتماعی رشد کرده، این اعتراض‌ها را جهانی کرد و به دنبال رهبری کاریزماتیک و چهره‌سازی هم پیش نرفت.احمد وخشیته، استاد علوم سیاسی در مسکو، وحدت در برابر حکمرانی ناکارآمد را دستاورد معرتضان در این صد روز می‌داند. به گفته او بین حاکمیت و ملت شکافی ایجاد شده و جمهوری اسلامی با مردمی مواجه است که پذیرای رهبری سیاسی نیستند.آقای وخشیته با اشاره به رو زوال رفتن خرد حاکمیت، تنها راه پیش روی جمهوری اسلامی برای کنترل کشور را در سرکوبی می‌داند که حالا از حالت خیابانی در آمده، به گفته او به «سرکوب دادگاهی» رسیده است.استاد علوم سیاسی دانشگاه اوراسیا گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی را در رسیدن به اتحاد و تأثیرگذاری بر معترضان در داخل ایران موفق نمی‌داند.فرد پطروسیان، روزنامه‌نگار در بروکسل، با نقل قولی از واتسلاو هاول سیاستمدار چک بر سرکوب‌ناپذیر بودن اشتیاق مردم به آزادی، حقیقت و عزت نفس تأکید می‌کند و می‌گوید «مسئله جمهوری اسلامی» فراتر از حقوق بشر است.به اعتقاد آقای پطروسیان جمهوری اسلامی فضایی به وجود آورده که موضوع مرگ و زندگی است؛ به این معنا که جمهوری اسلامی مرگ است و معترضان جوان زندگی می‌خواهند.

ادامه گزارش در رادیو فردا

Tuesday, December 27, 2022

-

 گزارش سالانه وضعیت حقوق بشر در ایران؛ ویژه سال ۲۰۲۲

خبرگزاری هرانا – گزارش پیش رو حـاصل جمع آوری، تجزیه، تحـلیل و مسـتند سـازی تعداد ۱۳۳۴۲ گزارش از وضعیت حقوق بشر منتشر شده توسط منابع خبری در محدوده یک سال میلادی گذشته (اول ژانویه ۲۰۲۲ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۲۲) است، در این گزارش که در دو نسخه مختصر و تکمیلی (همراه با نمودار و گراف) منتشر می شود تجزیه و تحلیل هایی ارائه خواهد شد از جمله صادر شدن بیش از ۱۷۸۷۲ ماه حکم زندان برای منتقدان و محکومیت شهروندان به ۱۲۵۱۲ ضربه شلاق علیرغم ماهیت غیرانسانی آن مجازات. همچنین اعدام دست کم ۵۶۵ شهروند. این گزارش که بازتاب دهنده چکیده اطلاعات منتشره از وضعیت حقوق بشر در ایران است را با حجم انبوه داده های آماری آن در ادامه بخوانید.

ادامه گزارش کامل در سایت هرانا


Monday, December 26, 2022

-

 پاپ خواستار پایان بخشیدن به «خونریزی در ایران» شد ...

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان، در یک سخنرانی در آستانه سال نو میلادی و هم‌زمان با خیزش انقلابی ایرانیان، 

خواستار پایان بخشیدن به «خونریزی در ایران» شد

Sunday, December 25, 2022

-

 برگی دیگر از حکومت داعشی جمهوری اسلامی، ۶۵۰ دانشجو در صد روز ربوده شده اند !

شبکه کلمه/ بر اساس نامه سرگشاده‌ای که کانون بین‌المللی دانشگاهیان ایرانی منتشر ساخته، ماموران امنیتی و اطلاعاتی بیش از۶۵۰ دانشجو را دزدیده‌اند.

این کانون در نامه خود روسای دانشگاه‌ها خواستار مشخص شدن عاملان قتل دانشجویان کشته‌شده و پیگیری وضعیت دانشجویان زندانی شده است.در قسمتی از این نامه آمده است که «۲۱ نفر از دانشجویان به جرم اعتراض مسالمت‌آمیز، حکم زندان حتی تا ۵ سال گرفته‌اند و حکم شلاق نیر برای تعدادی از آنها لحاظ شده» و این «مایه شرمساری وزارت علوم» است.در این نامه همچنین آمده است: «چنانچه روسای دانشگاه‌ها توانایی لازم جهت حمایت از دانشجویان دانشگاه تحت مدیریتشان را ندارند، انتظار می‌رود در اسرع وقت از سمت خود استعفا دهند. اصرار بر ادامه روند موجود در مدیریت دانشگاهی، به معنای مسئولیت غیرقابل انکار تک تک این مدیران در مقابل سرنوشت دانشجویان زندانی و کشته شده است. مسئولانی که امروز وظیفه خود را به درستی انجام ندهند، به زودی در مقابل قانون عادلانه و حافظه جامعه پاسخگو خواهند بود.»این نامه که در حساب کاربری توییتری این کانون منتشر شده در توییتی نوشته است که «اصرار بر ادامه روند موجود در مدیریت دانشگاهی، به معنای مسئولیت غیرقابل انکار تک تک این مدیران در مقابل سرنوشت دانشجویان زندانی و کشته شده است. مسئولانی که امروز وظیفه خود را به درستی انجام ندهند، به زودی در مقابل قانون عادلانه و حافظه جامعه پاسخگو خواهند بود.»


-

 صد روز اعتراض در ایران، ۳۷ وکیل در زندان جمهوری اسلامی...

اعتراضات در ایران از صد روز عبور کرده بدون اینکه علی‌رغم سرکوب شدید و خونین حکومت، معترضان تصمیمی به کنار کشیدن و خاموش شدن داشته باشند. طی این مدت جمهوری اسلامی ایران بدون پرده‌پوشی، نه تنها دست به بازداشت گسترده فعالان سیاسی و حقوق بشر زده، که حتی در اقدامی تاریخی در نظام های خودکامه و استبدادی، وکلای دادگستری را هم بازداشت و زندانی کرده است.

جمهوری اسلامی ایران در یک تصمیم به ظاهر قانونی که مصوبه مجلس شورای اسلامی است به شهروندان ایرانی اجازه نمی‌دهد در همه پرونده‌ها، وکلای معتمد خود را انتخاب کنند.  در پرونده‌های سیاسی که نظام حاکم بر ایران با عنوان پرونده‌های امنیتی از آن یاد می‌کند، شهروندان باید از فهرست وکلای معتمد قوه قضاییه برای خود وکیل انتخاب کنند. تاکنون خانواده چندین بازداشتی به طور عمومی اعلام کرده‌اند که وکلای مورد اعتماد قوه قضاییه پاسخ تماس‌های آن‌ها را نمی‌دهند و یک مورد در پرونده «مجیدرضا رهنورد» که در مشهد به دار آویخته شد، وکیل مورد اعتماد قوه قضاییه تماما متن کیفرخواست را تایید و در اعدام موکل خود در عمل مشارکت کرد.فهرست حاضر، اسامی وکلایی است که از زمان آغاز اعتراضات به مرگ «مهسا امینی» در زمان بازداشت توسط ماموران گشت ارشاد، دستگیر شدند.حقوق‌دانان و وکلایی که احضار، بازجویی و ‌تهدید شده‌اند، شامل این فهرست نیستند.حقوق‌دانان و وکلای دادگستری که‌ در این مدت دستگیر شدند برخی پس از مدتی با قید وثیقه تا زمان برگزاری دادگاه موقتا از زندان بیرون رفتند و برخی دیگر هنوز در وضعیت بلاتکلیف در بازداشت ماموران امنیتی هستند. این فهرست در صورت ادامه دستگیری دیگر وکلای دادگستری به روز می‌شود.

خبر از ایران وایر



Friday, December 23, 2022

-

 زلنسکی در کنگره آمریکا: ایران متحد نسل‌کشی روسیه است...

۱۴۰۱ دی ۱, پنجشنبه

رئیس جمهور اوکراین در سفر به واشنگتن با همتای آمریکایی خود دیدار کرد. ولودیمیر زلنسکی در کنگره آمریکا ایران را "متحد نسل‌کشی روسیه" دانست و ارسال پهپادهای ایرانی به روسیه را "کمک یک تروریست به تروریست دیگر" توصیف کرد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در سفر به ایالات متحده پس از دیدار با جو بایدن، همتای آمریکایی خود، طی سخنرانی در کنگره این کشور از معامله پهپادی ایران و روسیه انتقاد کرد.

زلنسکی روز چهارشنبه ۲۰ دسامبر (۳۰ آذر) در کنگره آمریکا گفت، اوکراین هرگز تسلیم نخواهد شد. او ارسال پهپاد از ایران به روسیه را "کمک یک تروریست به یک تروریست دیگر" توصیف کرد: «یک تروریست، تروریست دیگری را یاری می‌دهد و ما آنها را باید متوقف کنیم. وگرنه در آینده آنها به سایر متحدان شما حمله خواهند کرد.»

رئیس جمهور اوکراین افزود: «اگر موشک‌های روسیه به ما حمله کنند، تمام تلاش خود را برای محافظت از خود انجام می‌دهیم. اگر آنها با پهپادهای ایرانی به ما حمله کنند و مردم ما مجبور شوند در شب کریسمس به پناهگاه‌ها بروند، باز هم کریسمس را در تاریکی جشن خواهند گرفت...

VOA صدای آمریکا



-

 مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا : جمهوری اسلامی

 به جای سرکوب به حرف مردم گوش دهد...

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، با اشاره به دیدارش با حسین امیرعبداللهیان وزیر 

خارجه جمهوری اسلامی در حاشیه اجلاس کمک به عراق در اردن در بلاگ خود نوشت: 

«اتحادیه اروپا از نزدیک نحوه برخورد وحشیانه مقامات ایرانی با اعتراضات اخیر را دنبال می‌کند.»

او نوشته است: «ما از رهبری ایران می‌خواهیم که اعدام افراد دستگیر شده و سرکوب خونین معترضان

 مسالمت‌آمیز و همچنین تحویل پهپادها و همکاری نظامی با روسیه در جنگ تجاوزکارانه غیرقانونی 

علیه اوکراین را متوقف کند.»آقای بورل می گوید جمهوری اسلامی به جای سرکوب، 

باید به حرف شهروندان خود گوش دهد.

صدای آمریکا VOA

-

هشدار مولوی عبدالحمید به جمهوری اسلامی درباره سرکوب معترضان...

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، بار دیگر از سیاست‌های جمهوری اسلامی در سرکوب معترضان انتقاد کرد و هشدار داد که «با سلاح و نظامی‌گری، نظام نگه داشته نمی‌شود». این روحانی در مراسم نماز جمعه روز دوم دی‌ماه گفت: «با قدرت و زندان نمی‌توان حکومت کرد. باید حمایت مردمی باشد تا این نظام ادامه پیدا کند. اگر مردم نارضایتی داشته باشند و حکومت را نخواهند، نگهداری هر نظامی در دنیا دشوار می‌شود.» از آغاز اعتراضات اخیر در ایران که ابتدا واکنشی به جان باختن مهسا امینی، ۲۲ ساله اهل سقز، در بازداشت گشت ارشاد تهران بود، مولوی عبدالحمید بارها نسبت به تبعات سرکوب اعتراضات هشدار داده و از رهبران جمهوری اسلامی خواسته است که «صدای معترضان را بشنوند».وی در اظهارات روز جمعه دوم دی ماه خود افزود: «همیشه گفته شده که انقلاب تا زمانی باقی می‌ماند که مردم بخواهند. نظام تا زمانی قابل بقاست که مردم حامی آن باشند... ما معتقدیم که مسئولان و مدیران ارشد کشور و رهبران، باید با ملت بنشینند و ببینند ملت چه می‌خواهند و چگونه می‌توانند موافقت آن‌ها را جلب کنند.»

Radio Farda رادیو فردا

Tuesday, December 20, 2022

-

 شورای حقوق بشر سازمان ملل روز سه‌شنبه ۲۹ آذر سه حقوقدان زن را به عنوان اعضای کمیته حقیقت‌یاب در مورد کشتار و سرکوب معترضان در ایران تعیین کرد.

فدریکو وییگاس، رئیس شورای حقوق بشر سازمان ملل، گفت این سه حقوقدان زن سارا حسین، وکیل دیوان عالی بنگلادش، شهین سردار علی استاد پاکستانی رشته حقوق و ویویانا کرستیسویک، فعال حقوق بشر آرژانتینی، هستند. خانم سارا حسین ریاست این کمیته را برعهده دارد.

بعید است حکومت جمهوری اسلامی با تحقیقات این کمیته حقیقت‌یاب همکاری کند و يا به اعضای آن اجازه سفر به ايران بدهد. مقامات جمهوری اسلامی با رای‌گیری اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل برای تشکیل این کمیته مخالفت کرده و تصمیم این نهاد را یک «اقدام سیاسی خصمانه» توصیف کرده‌اند.وظیفه اعضای این کمیته حقیقت‌یاب مستند کردن سرکوب اعتراضات ماه‌های اخیر در ایران، جمع‌آوری شواهد در مورد نقض موازین حقوق بشر با هدف شناسایی مقامات مسئول و پیگرد قضایی آن‌هاست.


-

گزارشات هفتگی از اخبار نقض حقوق بشر در سایت هرانا 












-

 هشدار جامعه پزشکی آلمان درباره «فاجعه انسانی» در ایران...

تعدادی از انجمن‌های جامعه پزشکی آلمان در نامه‌ای سرگشاده به صدراعظم و وزیر خارجه این کشور درباره در خطر بودن «امنیت جانی مردم ایران» هشدار دادند.

آنها با اشاره به «سرکوب فزاینده» معترضان به دست نیروهای «سرکوب»، شرایط فعلی ایران را یک «فاجعه انسانی» خوانده و از دولت فدرال خواسته‌اند همه «توان» خود را برای پایان دادن به این وضعیت به کار بگیرد.در این نامه به «شیوه حیله‌گرانه» نیروهای امنیتی در برخورد با پرسنل پزشکی معترض اشاره شده و آمده با توجه به حضور نیروهای امنیتی در بیمارستان‌ها، پزشکان مجبورند برای حفاظت از بیماران، آنها را در خارج از مراکز درمانی و مخفیانه معالجه کنند و از این رو خود هدف «سرکوب» قرار می‌گیرند.این نامه را انجمن پزشکی فدرال آلمان و سازمان سراسری روان‌درمانگران برای پناهجویان و قربانیان شکنجه هم امضا کرده‌اند.

رادیو فردا

Monday, December 19, 2022

-

 تلاش جمهوری اسلامی برای سرپوش گذاشتن بر مرگ پزشک اکباتان تهران ...

پس از انتشار خبر کشته شدن «آیدا رستمی»، دکتر شهرک اکباتان که به مجروحان اعتراضات کمک‌‌ پزشکی می‌کرد، خبرگزاری «میزان» وابسته به قوه قضائیه تصاویری از «اعترافات اولیه» فرد «مظنون» به قتل او منتشر کرد.در این فیلم٬ که ابتدا توسط میزان و سپس توسط صدا و سیما نیز منتشر شده٬ متهم بدون اشاره به نام دارویی خاص تاکید می‌کند که شب حادثه «قرص» مصرف کرده بوده و ادامه می‌دهد: «اصرار داشتم آیدا را به دکتر ببرم.»او در ادامه این فیلم گفت: «با اسنپ به سمت میدان آپادانا رفتیم.» این در حالی‌ست که آیدا رستمی در آخرین شب حیاتش در خودروی شخصی در حال رفتن به سمت منزل بوده است.این مظنون که چهره‌او در ویدئوی منتشر شده قابل تشخیص نیست٬ مدعی می‌شود که پس از جر و بحث در رستورانی در میدان آپادانا به اصرار پزشک اکباتان به بالای پل هوایی در همان نزدیکی رفتند برای ادامه «دعوا و جر و بحث».او در افزود پس از دعوا آیدا رستمی را تنها گذاشته اما پس از لحظاتی به پل هوایی بر می‌گردد و او را با دست و پای شکسته و سرخونی می‌بیند. به آبولانس زنگ می‌زند و پزشک اورژانس به او می‌گوید که پزشک اکباتان جان باخته است.

اعترافات این «مظنون»  اما توضیح نمی‌دهد که چرا ظهر روز سه‌شنبه ۲۲ آذرماه از کلانتری ۱۳۵ اکباتان با خانواده آیدا رستمی تماس می‌گیرند. مامور نیروی انتظامی مدعی می‌شود که آیدا شب قبل، بر اثر «تصادف» جان باخته است و آن‌ها باید جنازه را در «بهشت‌زهرا» تحویل بگیرند.


-

 شیرین عبادی از مردم خواست به کمپین خارج کردن پول از بانک‌ها بپیوندند...

شیرین عبادی، حقوقدان و برنده جایزه نوبل صلح، از مردم خواست به کمپین خارج کردن پول از بانک‌ها بپیوندند و نوشت: بانک‌ها تنها به عنوان بازوی اقتصادی‌ جمهوری کشتار عمل می‌کنند نه نهادی برای خدمت‌رسانی به مردم.وی با اشاره به اینکه سرکوب اعتراض‌های مردم از سال ۹۶ تاکنون فروکش نکرده است گفت: «حالا دیگر بر همه اثبات شده است که هیچ اراده‌ای در حکومت برای پذیرش خواست مردم وجود ندارد.»درپیام خود، شیرین عبادی به یکی از کارزارهایی اشاره کرد که در پی قتل مهسا امینی جان گرفته و به گفته او می‌تواند «ضربه‌ای اساسی» به حکومت وارد کند.«در این میان کمپینی شکل گرفته تا شهروندان با خارج کردن دارایی خود از بانک‌ها، ضربه‌ای اساسی به ساختارهای سرکوبگر وارد کنند. به این کمپین بپیوندید.»او مبارزاتی از این دست را به بانک‌ها محدود ندانست و خاطرنشان کرد: «زمان آن رسیده تا هر ارگانی که در جنایات حکومت شریک است با واکنش هماهنگ مردم انقلابی روبه‌رو شود.»


Thursday, December 15, 2022

-

 عفو بین‌الملل: حداقل ۲۶ نفر از معترضین با خطر اعدام روبرو هستند...

نسیم پاپانیانی، از فعالین ارشد سازمان عفو بین‌الملل روز پنجشنبه ۱۵ دسامبر به سرویس بین‌المللی دویچه وله گفت که در رابطه با اعتراضات مردمی در ایران حداقل ۲۶ نفر با خطر اعدام روبرو هستند.

به گفته او معترضین بازداشتی در "دادگاه‌های ناعادلانه"، "بدون وکیل مدافع انتخابی" و "در پشت درهای بسته و به دور از انظار عمومی" محاکمه و به اعدام محکوم شده‌اند.پاپانیانی همچنین افزود از "اعترافات اجباری و تحت شکنجه" بسیاری از بازداشت شدگان در دادگاه‌ها استفاده شده است.

خبر از دویچه وله آلمان

-

 استقبال گسترده جهانی از اخراج جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل...


اخراج جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل با استقبال گسترده بین‌المللی همراه شده و مقامات ارشد کشورهای مختلف جهان بر پاسخگو کردن حکومت ایران در ارتباط با نقض جدی حقوق زنان تاکید کردند.

در پی انتشار این خبر، گروهی از ایرانیان برای ابراز شادمانی مقابل مقر سازمان ملل در وین تجمع کردند و فریاد «زن زندگی آزادی» سر دادند.شاهزاده رضا پهلوی در واکنش به این خبر گفت: «زنان ایران از اولین قربانیان جمهوری اسلامی بودند و از همان روزهای نخست در خط مقدم مبارزه برای آزادی کشورمان از بند اسارت رژیم قرار داشتند. امروز، آنها موفق شدند تا جمهوری اسلامی را از جایی که به آن هرگز تعلق نداشت، یعنی کمیسیون مقام زن ملل متحد حذف کنند.»

کامالا هریس، معاون اول بایدن، نیز اخراج جمهوری اسلامی از این کمیسیون را «یک پیروزی برای معترضان در ایران و همه کسانی که در کنارشان ایستاده‌اند» خواند.او افزود: «پیام غیرقابل انکار این است: جهان می‌شنود و اقدام می‌کند. صدای زنان و دختران ایران شنیده خواهد شد.»جیک سالیوان،‌ مشاور امنیت ملی کاخ سفید، نیز اخراج جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن را «رایی تاریخی» در پاسخ به سرکوب سیستماتیک زنان و دختران از سوی حکومت ایران خواند.او گفت: «این رای یک نشانه دیگر از اجماع درحال رشد بین‌المللی علیه ایران و مطالبه پاسخگویی است.»رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، با اشاره به حذف جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد گفت نحوه رفتار حکومت با زنان در ایران رسالت این ارگان را خدشه‌دار می‌کرد و افزود: «نقش فعالان حقوق زنان و حقوق بشر در رای‌گیری امروز حیاتی بود، و این پیامی روشن برای زنان و دختران ایران دارد.»لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل، به مریم رحمتی، خبرنگار ایران اینترنشنال، گفت: «قطعنامه اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل این پیام را به حکومت ایران رساند که اقدامات آنها علیه زنان غیرقابل پذیرش است و تا زمانی‌که به این اقدامات ادامه می‌دهند، نمی‌توانند در این کمیسیون حضور داشته باشد.»گرینفیلد گفت: «این پیام به وضوح به جمهوری اسلامی اعلام شده و امیدواریم سرکوب زنان و معترضان را متوقف کند.»سفیر آمریکا در سازمان ملل خاطرنشان کرد از دیدن فهرست نام‌های زنان ایرانی کشته و بازداشت شده در نشست شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد به گریه افتاده و شهامت این زنان را ستود.او همچنین خواستار توقف فوری اعدام‌ها در ایران شد و بر ادامه فشارهای بین‌المللی و اعمال تحریم‌های حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی تاکید کرد.میشل تیلور، نماینده دائم آمریکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل در توییتر نوشت: «رای مهم اخراج جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل و تاسیس کمیته حقیقت‌یاب شورای حقوق بشر در ماه گذشته، نشان‌دهنده همبستگی قوی جامعه بین‌المللی با مردم ایران است.»جاسيندا آردرن، نخست وزير نيوزيلند، در بیانیه‌ای با استقبال از اخراج جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن گفت: «اين اقدام نتيجه درستى است و با توجه به تنزل وضعيت حقوق بشر در ايران و خشونت‌هاى مداوم عليه زنان و دختران، ديگر ادامه عضويت جمهورى اسلامى مناسب نبود.»ملانی جولی، وزیر خارجه کانادا، گفت: «ای مردم ایران، اگر رژیم صدای شما را نمی‌شنود، ما می‌‌شنویم. ما با شرکای خود به اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل رای دادیم. کانادا به پاسخگو کردن این رژیم ادامه خواهد داد. ما به این رژیم اجازه نخواهیم داد حقوق زنان را پایمال کند.»پنى وانگ، وزير خارجه استراليا، با استقبال از حذف جمهورى اسلامى از این كميسيون «به دلیل نقض شدید حقوق بشر و سرکوب زنان و دختران» گفت: «ما از این قطعنامه و اقدام بی‌سابقه حمایت کردیم و خوشحالیم که اين قطعنامه تصويب شد. استرالیا در کنار مردم ایران ایستاده است.»باب منندز، سناتور دموکرات آمریکایی، از همه کشورهایی که به همراه آمریکا به اخراج جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل «به دلیل نقض جدی حقوق زنان و حقوق بشر» رای دادند، قدردانی کرد.کلودیا تنی، عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا، اخراج جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل را یک پیروزی «کوچک» اما «مهم» خواند و گفت: «زنان ایران گفتند و بالاخره دنیا شروع به شنیدن کرد. آن‌ها را آزاد و ملاها را پاسخگو کنید.»مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در دولت ترامپ، نیز اخراج جمهوری اسلامی را از این کمیسیون «پیروزی» خواند و نوشت «در نهایت یک اقدام کوچک اما مهم برای پاسخگویی علیه جمهوری اسلامی به خاطر آپارتاید جنسیتی و جنایات علیه زنان» بوده است.یائیر لاپید، نخست‌وزیر اسرائیل، ضمن استقبال از تصمیم به اخراج جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد گفت: «این رای‌گیری نشان داد که جامعه جهانی شروع به شناخت بیشتر و بیشتر طبیعت خطرناک رژیم ایران کرده است.»توکل کرمان، کنشگر یمنی و برنده جایزه نوبل، به ایران اینترنشنال گفت: «ای زنان ایران، شما دارید کار مهمی برای همه جهان انجام می‌دهید. شما دارید جهان را از دیکتاتورهایی که کشور ما و شما را ویران کرده‌اند، نجات می‌دهید. مطمئنم در این نبرد بزرگ پیروز خواهید شد.» ...

Wednesday, December 14, 2022

-

 با شکایت سازمان زندان ها؛ گشایش پرونده جدید برای شش زندانی در زندان اوین...

خبرگزاری هرانا – امیر عباس آزرم وند، یاشار توحیدی، میثم گلشنی، محمد خانی، رضا سلمانزاده و سید جواد سیدی، شش تن از زندانیان زندان اوین، با گشایش پرونده جدیدی روبرو شده اند. این پرونده با شکایت سازمان زندان ها و به دنبال آتش سوزی شنبه شب ۲۳ مهرماه زندان اوین و رخدادهای بعد از آن برای آنها گشوده شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شش تن از زندانیان زندان اوین، در پی رخداد های اخیر این زندان، با گشایش پرونده جدیدی روبرو شده اند.

ارغوان فراهانی، همسر امیر عباس آزرم‌ وند با انتشار پستی در صفحه شخصی خود گفت: «در پی شکایت سازمان زندان ها، امروز چهارشنبه ۲۳ آذر، امیر عباس آزرم وند، یاشار توحیدی، میثم گلشنی، محمد خانی، رضا سلمانزاده و سیدجواد سیدی ابلاغیه ای مبنی بر گشایش پرونده ای جدید از بابت اتهاماتی از قبیل “افترا و تخریب عمدی اشیا منقول یا غیر منقول متعلق به دیگری، توهین به مقامات و مامورین، تهدید به قتل و نشر اکاذیب” دریافت کرده اند.»

Tuesday, December 13, 2022

-

 کفیل سیاسی توماج صالحی خواستار دسترسی وکیل به پرونده او شد...

در ادامه اقدام چند نماینده پارلمان آلمان برای بر عهده گرفتن حمایت سیاسی از معترضان بازداشت شده در ایران که در معرض خطر اعدام هستند، «یه-وُن ری»، نماینده پارلمان آلمان، به‌عنوان کفیل سیاسی «توماج صالحی»، خواننده معترض محکوم به «محاربه»، خواستار دسترسی وکیل انتخابی خانواده صالحی به پرونده او شد.

خانم ، یه-وُن ری در رشته توییتی که به زبان فارسی نوشته شده از عدم پذیرفته شدن درخواست «امیر رئیسیان»، به‌عنوان وکیل انتخابی، در پرونده توماج انتقاد کرده است.

در بخشی از این رشته توییت آمده که این گونه محدودیت‌ها ادعای جمهوری اسلامی مبنی بر «دولت قانون» بودن را زیر سوال برده و او این مساله را به سفیر ایران، دفتر دادگاه عالی کشور ایران در اروپا، نماینده ویژه حقوق‌بشر اروپا، کمیساریای حقوق‌بشر اروپا و بالاترین مقام کمیساریای حقوق‌بشر، به صورت کتبی اطلاع داده است.


-

 گاهشمار اعتراضات در ایران

یکم آذر: کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد که در اعتراضات ایران حدقل ۳۰۰ نفر از جمله بیش از ۴۰ کودک کشته شده و حدود ۱۴ هزار نفر بازداشت شده‌اند.

سوم آذر: شورای حقوق بشر سازمان ملل تصمیم گرفت در مورد سرکوب خشونت‌آمیز و مرگبار در ایران تحقیقات مستقلی انجام دهد. حکومت جمهوری اسلامی این اقدام را سیاسی توصیف کرد و افزود که با کمیته مسئول تحقیقات همکاری نخواهد کرد.
پنجم آذر: آیت‌الله خامنه‌ای نیروی بسیج را که به گفته او از مردم در برابر «شورشیان» دفاع می‌کند مورد ستایش قرار داد. خبرگزاری هرانا که حامی معترضان است اعلام کرد که تا این تاریخ ۴۴۸ نفر از معترضان از جمله ۶۳ کودک و حدود ۵۷ نفر از نیروهای امنیتی حکومت کشته شده‌اند.
ششم آذر: فریده مرادخانی، دختر شیخ علی تهرانی و خواهرزاده آیت‌الله خامنه ای که یکی از فعالان سرشناس مخالف جمهوری اسلامی است از کشورهای خارجی خواست مناسبات خود با ایران را قطع کنند.

محسن شکاری، اولین اعدامی این اعتراضات
محسن شکاری، اولین اعدامی این اعتراضات

۱۳ آذر: دادستانی جمهوری اسلامی اعلام کرد که گشت ارشاد منحل شده‌است ولی وزارت کشور که مسئول امور انتظامی است تاکنون این تصمیم را تأیید نکرده‌است. نهادهای جمهوری اسلامی می‌گویند قانون حجاب اجباری به اشکال دیگری اجرا خواهد شد.
۱۶ آذر: خواهر آیت‌الله خامنه‌ای سرکوب معترضان را محکوم کرد و از نیروهای سپاه پاسداران خواست اسلحه خود را زمین بگذارند.
۱۷ آذر: محسن شکاری، از معترضان جوان که به جرم چاقو زدن به یک مأمور انتظامی و مسدود کردن یکی از خیابان‌های تهران به اعدام محکوم شده بود به دار آویخته شد. این اولین مورد از اجرای حکم اعدام در مورد معترضان بازداشتی است. عفو بین‌الملل گفت دستگاه قضایی ایران خواستار صدور حکم اعدام برای حداقل ۲۱ نفر از افرادی است که در جریان اعتراضات بازداشت شده‌اند. این نهاد محاکمه بازداشتی‌ها را «دادرسی ساختگی» توصیف کرد.
۲۱ آذر: دومین حکم اعدام اجرا شد. یک مرد جوان دیگر به نام مجیدرضا رهنورد که به جرم قتل دو بسیجی به اعدام محکوم شده بود در میان گروهی از افراد بسیج و وابستگان آنها به دارآویخته شد.