اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، قتل شانی لوک را اقدامی "وحشتناک" خواند و آن را "بربریت" توصیف کرد.
شانی لوک ۲۳ ساله آلمانی یکی از قربانیان حمله تروریستی سازمان اسلامگرای حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر است. خبر مرگ قطعی او، امروز دوشنبه ۳۰ اکتبر تأیید شد.
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، قتل شانی لوک را اقدامی "وحشتناک" خواند و آن را "بربریت" توصیف کرد.
شانی لوک ۲۳ ساله آلمانی یکی از قربانیان حمله تروریستی سازمان اسلامگرای حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر است. خبر مرگ قطعی او، امروز دوشنبه ۳۰ اکتبر تأیید شد.
مراسم خاکسپاری آرمیتا گراوند، نوجوان جان باخته در مترو تهران، با دخالت ماموران امنیتی به خشونت کشیده شد. شاهدان در مراسم به بیبیسی فارسی گفتند که تعدادی از شرکت کنندگان از جمله نسرین ستوده، وکیل و فعال مدنی سرشناس مورد «ضرب شتم شدید» قرار گرفتند.
روز یکشنبه ۷ آبان ماه، یک روز پس از اعلام خبر جان باختن آرمتیا گراوند، پیکر او امروز در بهشت زهرا تهران به خاک سپرده شد. از تهران گزارش شده که خاکسپاری او تحت «تدابیر امنیتی شدید» بوده است.رضا خندان همسر نسرین ستوده در گفتگو با بیبیسی فارسی تایید کرد که خانم ستوده برای شرکت در مراسم خاکسپاری آرمیتا گراوند از خانه خارج شد اما از ساعتی پیش از او «بیاطلاع» است و علارغم تماس مکرر با تلفن همراه همسرش، «پاسخی دریافت نکرده و نتوانسته با او صحبت کند.»
پیش از این، شاهدان در مراسم آرمیتا گراوند به بی بی سی فارسی گفتهاند نسرین ستوده وکیل دادگستری و فعال شناخته شده حقوق بشر «به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته» است.
پیام های نسرین ستوده و نرگس محمدی درباره :
«قتل حکومتی» آرمیتا گراوند و زهرا رهنورد به حکومت هشدار داد..
نسرین ستوده و نرگس محمدی در پیامهای جداگانه به «قتل حکومتی» آرمیتا گراوند واکنش نشان دادند. همزمان زهرا رهنورد در پیامی به حکومت هشدار داد که به «جنگ تن به تن با زنان و دختران» ایران پایان دهد.
زهرا رهنورد، استاد پیشین دانشگاه الزهرا که همراه با همسر خود، میرحسین موسوی همچنان در حصر خانگی است، روز یکشنبه در پیامی نوشت: «حاکمان ایران، متوهمانه، تثبیت قدرت خود را در گرو چند وجب پارچه و یک قانون مَندرآوردی بهنام "حجاب اجباری" خلاصه میبینند.» او با اشاره به توجیههای حکومت درباره جان باختن دختران مخالف حجاب اجباری افزود: «دخترکان معصومی چون کشتهشدگان جنبش مهسا و اینک در ادامه آن نوجوان دانشآموز آرمیتا گراوند را به قربانی در مسلخ معبد خودکامگی میکشند و هر بار هم مرگ دخترکان را به گردن فیزیولوژی و سنکوپ و بیماری زمینهای یا خودکشی آنها میاندازند.» رهنورد نوشت: «به حاکمان هشدار میدهم جنگ تنبهتن با زنان و دختران سرزمینمان ایران را پایان دهید و قانون منحوس حجاب اجباری را از فهرست قوانین کشور حذف کنید و گرنه همچون ایام جاهلیتِ زنده بهگور کردن دختران، داغ ننگ دختر کشی تا ابد، بر پیشانی حکومتتان باقی خواهد ماند.»
سپیده رشنو نویسنده و مترجم در پرونده جدید به شش ماه حبس و مجازات تکمیلی محکوم شد...
جامعه جهانی بهاییان : ۲۶ بهایی ایرانی به ۱۲۶ سال حبس محکوم شدهاند...
جامعه جهانی بهاییان با انتشار بیانیهای از افزایش آزار و اذیت بهاییان ایران خبر داده و گزارش کرده ۲۶ شهروند بهایی در ایران جمعا به ۱۲۶ سال زندان محکوم شدهاند.در بیانیه جامعه جهانیان بهاییان که روز ۴ آبان منتشر شده همچنین به ۳۶ حمله نیروهای امنیتی با هدف بازداشت شهروندان بهایی در شهرهای یزد و اصفهان اشاره شده است.
این بیانیه همچنین خبر داده که جمهوری اسلامی ایران ۱۰ زن بهایی را «که اکثرشان جوان هستند» بازداشت کرده است.یگانه آگاهی، آرزو سبحانیان، یگانه روحبخش، شانا شوقیفر، پرستو حکیم، مژگان شاهرضایی، بهاره لطفی، ندا بدخش (آگاه)، نگین خادمی و ندا عمادی ۱۰ شهروند زن بهایی هستند که روز اول آبان در اصفهان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.جامعه جهانی بهائیان در بیانیه اخیر خود اعلام کرده که این بازداشتها با یورش به خانهها و مصادرۀ اموال شخصی چندین نفر، از جمله لوازم الکترونیکی، کتاب، پول نقد و اشیای باارزش صورت گرفته است و در یک مورد، «بیش از ۱۰ مأمور» برای دستگیری یکی از زنان به خانۀ او حمله کردهاند.
اجازه و پروانه طبابت پزشک نمونه به علت نداشتن حجاب باطل شد!!!
پروانه طبابت دکتر #فاطمه_رجاییراد به دلیل حضور بدون حجاب حین دریافت لوح تقدیر به عنوان "پزشک نمونه" در مراسم آئین بزرگداشت روز پزشک در شهرستان آمل باطل شد. گفته میشود مدیران و کارکنان حاضر در جلسه نیز به هیات تخلفات انتظامی و هیات تخلفات اداری دانشگاه علوم پزشکی مازندران معرفی شدهاند.
مهران فاطمی، استاندار یزد با اشاره به مشکل کم آبی در این استان گفت: "هم اکنون سیصد و هشتاد و یک روستا در یزد، هر هفته بین نیم یا دو ساعت دارای آب هستند و کار آبرسانی با تانکر صورت می گیرد."
داس سانسور جنسیتی در جهان و ایران :
سازمان گزارشگران بدون مرز در روز جهانی آزادی رسانهها (در ۳ ماه مه ۲۰۲۳)، گزارش مشروح سالانهی خود را منتشر کرد. در این گزارش ایران، در میان ۱۸۰ کشور جهان رتبهی ۱۷۷ را به دست آورد و گزارشگران بدون مرز آزادی رسانهها را در ایران «نگران کننده» ارزیابی کرد. این نهاد، همچنین ایران را در ردهی پایین جدول آزادی مطبوعات و سانسور گسترده قرار داده و علاوه بر آن محدودیتهای رسانهها در اطلاعرسانی، تهدید امنیت روزنامهنگاران، بازداشتهای «خودسرانه» و محاکمههای «غیرعادلانه» را یادآور شد. سه کشور چین، ویتنام و کره شمالی در ردههای نازلتری نسبت به ایران قرار گرفتند.
سانسور در واقع دربرگیرندهی تمام وجوه نقض حقوق اولیه و نقض صریح زبان و روح مادهی ۱۹ اعلامیهی جهانی حقوق بشر است. این ماده از اعلامیهی جهانی حقوق بشر قید میکند که «هر انسانی حق آزادی بیان و عقیده دارد و حق مزبور شامل آن است که از داشتن عقاید خود بیم و اضطرابی نداشته باشد و در کسب اطلاعات و افکار و در اخذ و انتشار آن به تمام وسایل ممکن و بدون ملاحظات فردی آزاد باشد.» در بسیاری از کشورها نقض این ماده به صورت کنترل روی حقوق افراد برای ابراز عقیده و بیان است. سانسور پدیدهای چند وجهی و ابزاری در دست صاحبان قدرت برای دستیابی، حفظ و تداوم موقعیت برتر خود است. این حفظ و تداوم قدرت میتواند مبتنی بر جنسیت، تبعیضات نژادی و نابرابریهای اقتصادی باشد که با داس سانسور از طریق رسانهها اعمال میشود.
بازداشت ۱۰ شهروند زن بهائی توسط نیروهای امنیتی...
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه یکم آبان ۱۴۰۲، ده شهروند بهائی ساکن اصفهان توسط نیروهای امنینی بازداشت شدند.هویت این شهروندان ندا بدخش، آرزو سبحانیان، یگانه روح بخش نورده ساله، مژگان شاهرضایی، پرستو حکیم، یگانه آگاهی، بهاره لطفی، شانا شوقی فر، نگین خادمی و ندا عمادی توسط هرانا احراز شده است.
یک شهروند بهائی ساکن اصفهان در تماس با هرانا گفت: “این شهروندان در منازل شخصی خود و توسط نیروهای اداره اطلاعات بازداشت شدند. ماموران ضمن تفتیش منزل این شهروندان، شماری از لوازم شخصی خانواده آنها را نیز ضبط کردند.”تاکنون از دلایل بازداشت و محل نگهداری این شهروندان اطلاعی حاصل نشده است.
شهروندان بهائی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
روز جمعه ۲۸ مهر ماه ۱۴۰۲ ،نیروهای حکومتی دهها شهروند بلوچ را با سلاح ساچمهای و ضربات باتوم و گاز اشک آور مجروح کرده و بیش از ۵۰۰ نفر از نمازگزاران را بازداشت کرده اند.
نیروهای نظامی با اتوبوس هایی که از پیش آماده کرده بودند بازداشتیان را به داخل ورزشگاه مجاور مصلی منتقل و از آنجا بوسیله خودروهای ون به بازداشتگاه های نهادهای حکومتی انتقال کرده اند.
اعلامیه جهانی حقوق بشر
ماده۶-ارزش انسان در همه جا
ماده۸-رعایت حقوق انسانی توسط قانون
ماده۹-عدم توقیف، حبس، تبعید غیر قانونی
ماده ٢٠-حق آزادی تجمع و تظاهرات
ماده۲۲-حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی
کانون دفاع از حقوق بشر در ایران
صحرا رضایی، دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی اخراج شد
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صحرا رضایی، دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی اخراج شد.رضا شفاخواه، وکیل دادگستری ضمن انتشار این خبر نوشت: “متأسفانه خانم صحرا رضایی پس از هفت ترم تحصیل در رشته روزنامهنگاری از طرف دانشگاه علامه طباطبایی اخراج شده است. پیگیر اعتراض به این حکم خواهیم بود.”
٢۶ مهرماه۱۴۰۲برگزاری دادگاه برای شماری از کنشگران مدنی و حقوق بشری از جمله پوران_ناظمی، نویسنده، فعال_حقوق_بشر و فعال سیاسی، در شعبه اول دادگاه انقلاب شهرستان جیرفت در جنوب کرمان برگزار شد.این دادگاه دستکم سه کنشگر مدنی و حقوق بشری را به همراه پوران ناظمی به اتهامات سنگینی از جمله «محاربه» و «افساد فیالارض» متهم کرده است. انتساب چنین اتهامات سنگینی به ویژه محاربه و افساد فیالارض علیه کنشگران مدنی و حقوق بشری ممکن است مجازات اعدام برای آنها در پی داشته باشد.
قانون اساسی:
اصل ۲۲-رعایت حقوق ذاتی و شهروندی (امنیت زندگی )
اصل ۲۴-حق آزادی قلم و بیان
اصل ۳۲-عدم توقیف،حبس،تبعید غیر قانونی
اصل۳۴-رعایت حقوق انسانی توسط قانون
اعلامیه جهانی حقوق بشر:
ماده ۸- رعایت حقوق انسانی توسط قانون
ماده ۹-عدم توقیف،حبس،تبعید غیر قانونی
ماده ۱۰-حق محاکمه قانونی برای همه
ماده ۱۹- حق آزادی بیان
ماده۲۲-حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی
مهسا امینی و جنبش "زن، زندگی، آزادی" از سوی پارلمان اروپا به عنوان برنده جایزه "ساخاروف" سال ۲۰۲۳ اعلام شدند.
این جایزه از سال ۱۹۸۸ هر سال به افراد و سازمانهایی اعطا میشود که از حقوق بشر و آزادیدفاع میکنند و در این مسیر هزینههای فراوانی پرداختهاند.ویلما نونیز اسکورسیا و اسقف کاتولیک رولاندو آلوارز، دو چهره سرشناس دفاع از حقوق بشر در کشور نیکاراگوئه، و سه زن اهل لهستان، السالوادور و آمریکا که پارلمان اروپا از آنها با عنوان "رهبران مبارزه برای سقط جنین امن، آزاد و قانونی" یاد کرده، دیگر نامزدهای دریافت این جایزه معتبر حقوق بشری بودند.
ژینا مهسا امینی، ۲۲ ساله اهل سقز، روز ۲۲ شهریورماه ۱۴۰۱ به بهانه "حجاب نامناسب" از سوی ماموران گشت ارشاد در تهران بازداشت و به ساختمانی در خیابان وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد به بیمارستان انتقال یافت و سه روز بعد، خبر جان باختن او به طور رسمی از سوی خانوادهاش تایید شد.جانباختن ژینا مهسا امینی سرآغاز جنبش اعتراضی "زن، زندگی، آزادی" در میان ایرانیان در داخل و بسیاری از کشورهای جهان شد و ماهها ادامه یافت. این خیزش اعتراضی بهشدت از سوی جمهوری اسلامی سرکوب شد.جایزه معتبر حقوق بشری "ساخاروف" در روز ۱۳ دسامبر اعطا میشود.
یک کودک بلوچ اهل زاهدان به نام یاسین ریگی، توسط نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی ایران همراه با ضربشتم شدید در این شهر بازداشت شده است.
شامگاه ۲۳ مهر ماه ۱۴۰۲، یک کودک بلوچ در منطقه جاده قدیم شهر زاهدان توسط نیروهای نظامی بازداشت شد.هویت این کودک بلوچ «یاسین ریگی» ۱۵ ساله، فرزند جهانشاه اهل منطقه جاده قدیم (گاراج) زاهدان عنوان شده است.این کودک بلوچ در حالی همچنان در بازداشت و بیخبری بسر میبرد که خانواده وی با وجود پیگیری ها تاکنون اطلاعی از سرنوشت او ندارند.از اتهامات انتسابی و مکان نگهداری این شهروند بلوچ تا لحظه تنظیم خبر اطلاعی در دسترس نیست
قتل داریوش مهرجویی کارگردان نامآشنای سینمای ایران همراه با همسرش
به دنبال انتشار خبر قتل داریوش مهرجویی کارگردان نامآشنای سینمای ایران همراه با همسرش وحیده محمدیفر در تاریخ شنبه ۲۲ مهرماه ۱۴۰۲ شورای عالی تهیهکنندگان و کانون کارگردانان سینمای ایران بیانیهای صادر کرده و با تایید بر اینکه کشف حقیقت در مورد این قتل «در کمترین زمان ممکن حق مردم است» نوشتند: «این در کدام تعریف امنیت میگنجد که پیرمردی هشتاد و چندساله و همسرش در امنترین مکان شان، در خانهشان، اینگونه سلاخی شوند؟»
امروز دوشنبه بیست و چهارم مهرماه، همزمان با تجمعات بازنشستگان مخابرات در شهرهای مختلف، شماری از این بازنشستگان در مقابل ساختمان های این شرکت در اردبیل ، ایلام ، اراک ، خرم آباد و ... تجمع اعتراضی برگزار کردند.
تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت ایمان رشیدی، شهروند بهائی...
ایمان رشیدی، شهروند بهائی ساکن یزد علیرغم گذشت شش روز از زمان دستگیری، کماکان در بازداشت و بی خبری بسر میبرد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ایمان رشیدی، شهروند بهائی کماکان در بازداشت بسر میبرد. یک منبع نزدیک به خانواده آقای رشیدی در تماس با هرانا گفت: “آقای رشیدی از زمان بازداشت با خانواده خود تماس نداشته است. علیرغم پیگیری های خانواده این شهروند از مراجع قضایی و امنیتی، مسئولین مربوطه از ارائه پاسخی شفاف در خصوص وضعیت وی امتناع می کنند. بی خبری از وضعیت آقای رشیدی، افزایش نگرانی های خانواده این شهروند بهائی را در پی داشته است.”
در اعتراض های 1401 ایران شلیک به چشم تصادفی نبود؛ صددرصد هدفمند بود...
گرفتن چشمهای معترضانی که برای اعتراض به خیابان آمده بودند، نقص عضو حکومتی تلقی میشود. مسالهای که در اسناد بینالمللی از آن بهعنوان «شکنجه» یاد شده است. در این خصوص، مدارک پزشکی و تحلیل و تایید کارشناسان این حوزه، میتواند سند مهمی در مراجع حقوقی باشد.
دکتر پرستا، دهها پرونده پزشکی معترضان آسیبدیده از ناحیه چشم را مورد بررسی قرار داده است؛ چه آنها که داخل ایران هستند و چه آنهایی که وطن را ترک کردهاند. او حالا با اطمینان مقابل دوربین ما میگوید که شلیک به چشمهای معترضان تصادفی نبوده است بلکه اقدامی کاملا هدفمند صورت گرفته است. «آرایش جراحت هم همین را نشان میدهد که [ضارب] تصمیم گرفته است به کدام چشم شلیک کند، گاهی هم دو بار هر دو چشم را بزند. در اکثر پروندهها شلیک به چشم از فاصله زیر ۱۰ متر اتفاق افتاده است.»
آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان به مناسبت فرارسیدن روز جهانی دختر (۱۱ اکتبر) خشونت حماس علیه زنان را محکوم کرد.
بربوک همچنین در این روز خواستار توانمندسازی و اتحاد سراسری دختران تمام جهان شد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، او در پستی اینستاگرامی "جنایتهای وحشتناک حماس" و استفاده از دختران و زنان به عنوان سپر انسانی در غزه را محکوم کرد.او نوشت، زنان و دختران باید بتوانند رؤیاهایشان را بدون هر گونه محدودیت از سوی مردان، قوانین یا تعابیر دیکتهشده مذهبی تعیین کنند: «آرزو میکنم که هیچ کس شما را از انجام چنین کاری بازندارد.»
به گفته سازمان امداد و نجات اسرائیل، جنگجویان مسلح حماس در حمله خود به اسرائیل در روز شنبه تا ۲۵۰ نفر را در یک جشنواره موسیقی در جنوب این کشور کشتند...
موتی بوکجین، سخنگوی سازمان امداد و نجات اسرائیلی "زاکا"، امروز دوشنبه ۹ اکتبر (۱۷ مهرماه) به خبرگزاری فرانسه گفت، "چهار یا پنج کامیون که هر یک حامل ۵۰ جسد بودهاند" محل جشنواره در نزدیکی نوار غزه را ترک کردهاند. او شمار اجساد شرکتکنندگان در این جشنواره را "حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰" تخمین زده است.بوکجین تاکید کرده: «آنها مردم را با سنگدلی تمام به روشی کاملاً باور نکردنی سلاخی کردند.» سخنگوی زاکا گفته است، در طول ۲۸ سال کار خود در سازمانی که متخصص بازیابی اجساد است هرگز چنین چیزی را ندیده است.گفته میشود که شماری از اجساد را شبهنظامیان حماس ربوده و به نوار غزه منتقل کردهاند.
تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت مهدی اعتمادسعید و نرگس سرداری ...
مهدی اعتمادسعید، بازیگر و نمایش پرداز علیرغم گذشت صد و بیست و دو روز و همسرش نرگس سرداری، دانش آموخته روانشناسی پس از گذشت پنجاه و چهار روز از زمان دستگیری، کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرند.به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مهدی اعتمادسعید، بازیگر و نمایش پرداز و همسرش نرگس سرداری، دانش آموخته روانشناسی کماکان در بازداشت بسر میبرند.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروندان به هرانا گفت: “علیرغم پیگیری های خانواده این زوج از مراجع قضایی و امنیتی، مسئولین مربوطه از ارائه پاسخی شفاف در خصوص وضعیت و محل نگهداری این شهروندان امتناع می کنند. امری که منجر به افزایش نگرانی های خانواده و نزدیکان آنها شده است.”
گزارش یک ساله اعدام در ایران ۲۰۲۳-۲۰۲۲ توسط نهاد آمار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران منتشر شد. در بخشی از این گزارش اجرای حکم اعدام در استان های مختلف کشور مورد بررسی قرار گرفته است که بر این اساس استان البرز با سه زندان پرجمعیت و مهم کشور با ۱۵.۳۳٪ در صدر، استان سیستان و بلوچستان با ۱۱.۵۳٪ و استان کرمان با ۸.۶۵٪ در رده دوم و سوم قرار دارند.
كريستيانه هوفمان معاون سخنگوی دولت آلمان: اعطای این جایزه، سیگنالی به رژیم ایران برای احترام به حقوق شهروندان است...
كريستيانه هوفمان معاون سخنگوی دولت آلمان، اعطای جایزه نوبل صلح به نرگس محمدی را نماد مبارزه همه زنان شجاع ایران توصیف کرد که به برابری حقوق و حقوق بشر متعهدند.او افزود که این مبارزه اغلب با به خطر انداختن جان و آزادی آنها اتفاق میافتد. هوفمن همچنین اعطای این جایزه را نشانه مهمی از همبستگی جهانی با مردم شجاع ایران و "سیگنالی به رژیم ایران برای احترام به حقوق شهروندان" خواند.
شاهزاده رضا پهلوی : اعطای جایره صلح نوبل به نرگس محمدی، قدردانی از جنبش زن، زندگی، آزادی است...
شاهزاده رضا پهلوی با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق)، اعطای جایزه صلح نوبل امسال به نرگس محمدی را "قدردانی از جنبش زن، زندگی، آزادی و مبارزه ملی برای آزادی" توصیف کرد. او در پیام خود افزود: «ایرانیان ۴۴ سال است که برای رهایی خود از چنگال دیکتاتوری وحشیانه جمهوری اسلامی جنگیدهاند. این رژیم از همان روز اول، به ویژه تلاش کرده است زنان ایرانی را تحت سلطه، کنترل و تحقیر قرار دهد.»
گزارشی از آخرین وضعیت نوید میهن دوست نویسنده، کارگردان و تدوینگر سینما در زندان اوین
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نوید (رضا) میهن دوست از حق برقراری تماس محروم شده است. پس از انتشار نامه آقای میهن دوست توسط هرانا، اجازه برقراری تماس تلفنی از وی سلب شده است. وی در این نامه ضمن اشاره به فوت یک زندانی در این زندان، به معضلاتی همچون وضعیت نامناسب بهداشت زندان، کمبود امکانات پزشکی، بی توجهی مسئولان و دیگر مواردی پرداخته بود که منجر به مرگ زندانیان میشود.
دادگاه تجدیدنظر؛ ساناز تفضلی، شهروند بهائی به ۱۰ سال و ۹ ماه حبس محکوم شد...
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ساناز تفضلی، شهروند بهائی توسط شعبه سی و پنج دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی، به ده سال و نه ماه حبس محکوم شد. یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند به هرانا گفت: “جلسه دادگاه تجدیدنظر وی روز پنجشنبه سیزدهم مهر بدون اطلاع خانم تفضلی و وکلای وی برگزار شد. قضات دادگاه حکم بدوی را تایید کردند و این رای به این زندانی بهائی ابلاغ شده است.”
ابراز تأسف وزیر خارجه آلمان درباره وضعیت آرمیتا گراوند و "تکرار ماجرای مهسا"...
آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان در صفحه اکس (توییتر سابق) نوشت: «دوباره در ایران یک زن جوان برای زنده ماندن میجنگد فقط به این دلیل که موهایش در مترو بیرون بوده است.» او افزود: «پدر و مادر آرمیتا گراوند حق دارند بر بالین فرزندشان باشند نه اینکه در تلویزیون نمایش داده شوند.»اشاره وزیر خارجه آلمان به مصاحبهای است که خبرگزاری دولتی ایرنا به صورتی شبیه به اعترافات اجباری از پدر و مادر این دختر نوجوان منتشر کرده است. آرمیتا گراوند دختر۱۶ سالهای است که گفته میشود دو روز پیش بر اثر ضرب و شتم ماموران ویژه حجاب در متروی تهران از هوش رفته و در حال حاضر تحت تدابیر امنیتی شدید در بیمارستان فجر بستری است. مقامات جمهوری اسلامی که دلیل بیهوش شدن او را "افت فشار خون" نامیدهاند هنوز حاضر به نشان دادن فیلم دوربینمدار بسته داخل مترو درباره چگونگی وقوع حادثه نشدهاند.
شاهزاده رضا پهلوی : جمهوری اسلامی این بار نیز چون قتل مهسا مشغول دروغپراکنی و پنهانکاریست
شاهزاده رضا پهلوی در شبکه ایکس بلافاصله به تداوم اغمای آرمیتا گراوند در بیمارستان فجر تهران واکنش نشان داد. او با انتشار تصاویر مهسا ژینا امینی و آرمیتا گراوند بر روی تخت مراقبتهای ویژه وضعیت این دو دختر جوان را با هم مقایسه کرده و نوشته است: «جمهوری اسلامی این بار نیز چون قتل مهسا مشغول دروغپراکنی و پنهانکاریست.»
از زمان رسانهای شدن وضعیت آرمیتا گراوند تمامی رسانههای حکومتی ضرب و شتم این دختر نوجوان را تکذیب و مقامات حکومتی نیز مدعی شدند که هیچ گونه برخورد فیزیکی صورت نگرفته است. این ادعاها صرفا با استناد به یک ویدئوی کوتاه تقطیع شده که تنها زاویه خارج قطار را نشان میدهد، مطرح شده است.
وخامت حال جسمی یونس آزادبر، فعال کارگری بازداشت شده در گیلان...
مهراد آزادبر فرزند یونس آزادبر، فعال صنفی اهل شهر سنگر در استان گیلان، از وخامت حال جسمی پدرش در بیمارستان پورسینا رشت خبر داده و گفته است که مقامات زندان اجازه انتقال این زندانی سیاسی از محل فعلی به بیمارستان دیگری را صادر نمیکنند. او بیمارستان پورسینا، محل بستری فعلی پدرش را «قتلگاه» نامیده و گفته است که میخواهند پدرش را به یک «بیمارستان خوب» منتقل کنند.بر اساس گزارشهای منتشر شده مهرداد آزادبر روز شنبه هشتم مهرماه ۱۴۰۲ با اشاره به «امکانات بسیار کم» بیمارستان پورسینا در اینستاگرام نوشت که پدرش شب گذشته «چندین بار تحت تشنج شدید قرار گرفته و در ملاقات با خانواده توانایی صحبتکردن یا نشستن را نداشته است.»یونس آزادبر، بازنشسته مخابرات و فعال کارگری در استان گیلان، در ابتدای شهریور سال جاری از سوی شعبه اول بازپرسی عمومی و انقلاب در شهر سنگر به «محاربه، تبلیغ علیه نظام و عضویت در گروههای مخالف نظام» متهم شد.یونس آزادبر که از بیماری صرع و مشکلات گوارشی رنج میبرد، روز ۲۸ تیرماه سال امسال، توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران در منزل خود در شهر سنگر بازداشت و به زندان لاکان رشت منتقل شد.او در دهه شصت نیز با اتهامات سیاسی به مدت هشت سال در زندان محبوس بوده است.
نامه هفت زندانی سیاسی زن محبوس در زندان اوین
نرگس محمدی، سپیده قلیان، گلرخ ایرایی، محبوبه رضایی، شکیلا منفرد، فائزه هاشمی رفسنجانی و آزاده عابدینی، هفت زندانی سیاسی زن محبوس در زندان اوین، با نگارش نامه ای ضمن گرامیداشت یاد جانباختگان "جمعه خونین زاهدان" بیان کردند؛ "در سالگرد آن جنایت خونبار، وظیفه هر ایرانیست که در دفاع از بلوچستان با مردم ستم دیده آن دیار، همراه و همصدا شود."
درست یکسال پیش، شهر زاهدان در پس زمینه اعتراضات سراسری در ایران، شاهد قتل عام حدود یکصد شهروند بلوچ از جمله دستکم ۱۵ کودک توسط نیروهای انتظامی-امنیتی شد که این فاجعه اکنون به نام «جمعه خونین زاهدان» شناخته میشود.