نامه به وزیر خارجه آلمان: پیگیر آزادی خبرنگاران ایرانی باشید
اتحادیه روزنامهنگاران آلمان DJV، شبکه رسانههای تحقیقی و انجمن Pro Quote که تشکلی از ۳۰۰ روزنامهنگار زن با مطالبه پنجاه درصد پستهای مدیریتی زنان در رسانههاست، نامهای سرگشاده خطاب به آنالنا بربوک، وزیر خارجه این کشور نوشته و از او خواستهاند با یک سیاست قوی فمینیستی، رویکرد روشنی در قبال نادیده گرفتن حقوق زنان و حقوق بشر در جمهوری اسلامی اتخاذ کند و مدافع کسانی باشد که برای آزادی بیان و مطبوعات هزینه میدهند.
امضاکنندگان نامه نوشتهاند: «اهل رسانه در ایران از جان خود بیم دارند؛ آن هم به خاطر کاری که ما هر روز انجام میدهیم: روزنامهنگاری.»در آغاز این نامه سرگشاده آمده است: «از سپتامبر گذشته، از زمان جان باختن خشونتبار دختر کرد، مهسا امینی، ایرانیان برای آزادی، زن و حقوق بشر تظاهرات کردهاند. بدون نیلوفر حامدی، شاید جهان از شرایط واقعی مرگ امینی مطلع نمیشد. این نیلوفر حامدی بود که از بیمارستان کسری در تهران گزارش داد و از خانواده امینی عکس گرفت. نیلوفر حامدی ۳۱ شهریور بازداشت شده و زندانی است. الهه محمدی هم از خاکسپاری مهسا امینی گزارش تهیه کرد و هفتم مهر دستگیر و سپس به تبلیغ علیه نظام" و تبانی علیه امنیت ملی متهم شد.»
روزنامهنگاران آلمانی ابراز نگرانی کردهاند که حامدی و محمدی با تهدید مجازات اعدام مواجه شوند.
امضاکنندگان نامه به گزارش اخیر کمیته حفاظت از روزنامهنگاران (سازمان مستقل غیرانتفاعی در آمریکا) استناد کردهاند که میگوید جمهوری اسلامی بیشتر از هر کشوری در جهان، روزنامهنگاران را بازداشت کرده است؛ ۶۲ خبرنگار زندانی شدهاند که ۲۴ نفرشان زن هستند و ۲۲ تن از آغاز اعتراضات سراسری دستگیر شدهاند: «بیش از این هرگز این همه زن روزنامهنگار در ایران زندانی نشده بودند.»اتحادیه روزنامهنگاران آلمانی، انجمن رسانههای تحقیقی و گروه Pro Quote خطاب به آنالنا بربوک نوشتهاند: «ما دیگر نمیخواهیم بیکار بایستیم و جنایات را تماشا کنیم. از شما میخواهیم با همکاران شجاعمان در ایران همبسته باشید. نام منکوبشدگان را بر زبان بیاورید و آزادی آنها را بطلبید.»فرانک اوبرال، رئیس اتحادیه سراسری روزنامهنگاران آلمان گفته است: «همه خبرنگاران زندانی در ایران کاری را انجام دادهاند که ذاتی حرفه ماست. آنها آن چیزی که هست و نه آن چه که آخوندها حقیقت مینامند را گزارش کردهاند. آنها باید فورا آزاد شوند.»
سه ماه قبل، دو نهاد امنیتی جمهوری اسلامی در اطلاعیه مشترکی با ادعای "شکست پروژه ویرانسازی ایران"، نیلوفر حامدی و الهه محمدی را "عوامل آموزشدیده" سرویسهای خارجی نامیده و این دو را به انتشار "اخبار جهتدار" از تجمعات اولیه در اعتراضات سراسری متهم کردند. نیلوفر حامدی و الهه محمدی روزنامهنگاران "شرق" و "هممیهن" از مهسا امینی روی تخت بیمارستان و سپس مراسم خاکسپاری او در سقز، عکس و گزارش تهیه کردند. این دو پس از پنج ماه همچنان بلاتکلیف در بازداشت به سر میبرند.انجمن روزنامهنگاران کانادا دو روز قبل جایزه بینالمللی آزادی مطبوعات را به طور غیابی و به پاس شجاعت این دو به آنها اعطا کرد.سازمان گزارشگران بدون مرز در تازهترین گزارش خود، چین، میانمار و ایران را در صدر جدول کشورهایی قرار داده که بیشترین تعداد روزنامهنگاران زندانی را دارند.