بیانیه تاریخی ۵۳ کشور در خصوص اعتراضات سراسری در ایران...
خبرگزاری هرانا – ۵۳ کشور عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با امضای بیانیه ای کم نظیر خواستار پایان دادن حکومت ایران به استفاده از زور مقابل اعتراضات مسالمت آمیز شهروندان در ایران شدند. آنان در این بیانیه که پیش نویس آن توسط کشور شیلی ارائه شده بود از مقامات جمهوری اسلامی خواستند تا قوانین کشور را با استانداردهای بین المللی تطبیق دهد. همچنین خواهان برقراری عدالت و یافتن حقیقت در خصوص مرگ مهسا امینی شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ۵۳ کشور عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستار پایان دادن حکومت ایران به استفاده از زور در مقابل اعتراضات مسالمت آمیز شهروندان در ایران شدند.
نمایندگی شیلی این بیانیه مشترک درباره وضعیت ایران را به نمایندگی از اسپانیا و گروهی از کشورهای فرامنطقه ای ارائه کرد.
کشورهای امضا کننده این بیانیه ضمن ابراز نگرانی، از مرگ مهسا امینی، زن جوانی ۲۲ ساله ای که توسط پلیس امنیت اخلاقی تنها به دلیل آنچه “حجاب نامناسب” خوانده میشد بازداشت شده بود، اظهار تاسف کردند. این کشورها همچنین استفاده از زور علیه زنان را محکوم کرده و آن را نافی کرامت انسانی نامیدند.
کشورهای امضا کننده این بیانیه از مسئولان ایران مصرانه خواستند تا به تبعیض و خشونت علیه زنان پایان دهد. آنان در این بیانیه افزودند: «باید تمامی اتهامات جدی به طور کامل بررسی شوند. ما از مقامات ایرانی می خواهیم که قوانین را با استانداردهای بین المللی حقوق بشر مطابقت دهند. ما اصرار داریم که تحقیقات مستقل، بیطرفانه و شفافی را در خصوص مرگ خانم امینی انجام دهند تا مسببین آن شناخته شوند و دسترسی به عدالت و حقیقت برای خانم امینی و خانواده اش فراهم شود.»
این بیانیه مشترک که اخیرا توسط شیلی به نمایندگی از اسپانیا و یک گروه فرا منطقه ای از کشورها تحویل داده شده، توسط کشورهای افغانستان (نماینده رژیم سابق)، آلبانی، آندورا، آرژانتین، اتریش، استرالیا، بلژیک، بلغارستان، بوسنی و هرزگوین، کانادا، شیلی، کلمبیا، کاستاریکا، کرواسی، قبرس، جمهوری چک، دانمارک، اکوادور، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایرلند، اسرائیل، ایتالیا، لتونی، لیختن اشتاین، لیتوانی، لوکزامبورگ، مقدونیه شمالی، مالت، موناکو، مونته نگرو، هلند، نروژ، پاراگوئه، پرو، لهستان، کشور پرتغال، جمهوری کره، رومانی، سن مارینو، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد، تیمور شرقی، انگلستان، اوکراین و ایالات متحده آمریکا امضا شده است.