اخبار نقض حقوق بشر در ایران VVMIran e.V Vereingung zur Verteigung der Menschenrechte im Iran e.V

Monday, October 31, 2022

-

 مرضیه امیری روزنامه‌نگار شرق بازداشت شد...


سمیرا امیری، خواهر مرضیه امیری روزنامه‌نگار شرق، امروز در پستی در اینستاگرام خود خبر دستگیری خواهر خود را منتشر کرد.سمیرا امیری نوشته:«امروز صبح، نهم آبان، خواهرم، مرضیه امیری را بازداشت کرده‌اند. او را به بند دویست‌و‌نه اوین و به انفرادی برده‌اند. ما از اتهامات مرضیه بی‌خبریم. او فقط طی تماسی دو دقیقه‌ای بهمان اطلاع داد که بازداشت شده است.» پیشتر الهه محمدی، روزنامه‌نگار دیگری از روزنامه شرق برای گزارش خبر مهسا امینی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. نهادهای امنیتی با پخش اتهامات بی اساس درباره خانم محمدی و نیلوفر حامدی دو خبرنگار زندانی، آنها را عاملان سیا خوانده بود.

دیروز در بیانیه ‌جمعی از خبرنگاران در ایران که خانم مرضیه امیری هم آن را امضا کرده بود، ضمن انتقاد شدید از دستگاه‌های امنیتی خواستار آزادی خبرنگاران زندانی شده‌ بودند.



-

 از قربانیان خاموش اعتراض های اخیر چه می دانیم؟!


سازمان حقوق بشر ایران می‌گوید تعداد کشته‌شدگان اعتراضات جاری به دست‌کم ۲۵۳ تن، از جمله ۳۴ کودک و ۱۹ زن، افزایش یافت. در میان قرباینان خشونت های دولتی افرادی هستند که همزمانی تولد و مرگ آن ها، شهرتی که در فضای مجازی داشته اند این گمانه را پدید آورده که همه آن ها اتفاقی قربانی خشونت های دولتی شده اند. حتی گزارش های حکومتی درباره مرگ آن ها هم این گمانه ها را بیشتر تقویت کرده است. این قربانیان با دیگرانی که در خشونت های سیاسی و دولتی گذشته جان باخته اند چه شباهتی دارند. محمد ضرغامی با کامبیز غفوری یکی از کارشناسان سازمان حقوق بشر ایران در نروژ که آمار کشته 
شدگان را فراهم آورده گفت و گو کرده است. 

Saturday, October 29, 2022

-

 واکنش‌ها به اتهامات امنیتی علیه دو روزنامه‌نگار بازداشتی: «روزنامه‌نگاری را ممنوع کنید!»

مدیران مسئول روزنامه‌های شرق و هم‌میهن که سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات روزنامه‌نگاران آنها را به انتشار «اخبار جهت‌دار در رابطه با مرگ مهسا امینی» متهم کرده‌اند از عملکرد این روزنامه‌نگاران دفاع کردند.غلامحسین کرباسچی، مدیرمسئول روزنامه هم‌میهن روز شنبه ۷ آبان گفت، الهه محمدی، خبرنگار این روزنامه با هماهنگی مسئولان این رسانه برای پوشش تشییع جنازه مهسا امینی به کردستان رفته بوده است.هم‌زمان مهدی رحمانیان، مدیر مسئول شرق تاکید کرد که نیلوفر حامدی روزنامه‌نگار این رسانه در همه مراحل پوشش خبری جان باختن مهسا امینی با او هماهنگ بوده و رسالت خبری خود را انجام داده است.او در ادامه گفت که اتهام «آموزش خبرنگار شرق در خارج از کشور برای انتشار عکس و گزارش مرگ مهسا امینی» کذب است.سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات ایران روز جمعه با انتشار بیانیه‌ای این دو روزنامه‌نگار زن را به انتشار نخستین عکس مهسا امینی روی تخت بیمارستان و «اخبار جهت‌دار» از مراسم تشییع، تدفین و تجمعات اولیه متهم کردند.آقای کرباسچی اما در واکنش به این اطلاعیه گفت: «رفتند گزارشی برای روزنامه تهیه کردند و مشابه آن گزارش نیز در خبرگزاری فارس و دیگر خبرگزاری‌ها به تفصیل و با جزئیات بیشتر تهیه شده است.»

خبر از رادیو فردا


Friday, October 28, 2022

-

 آخرین آمار جان‌باختگان و دستگیرشدگان‌ اعتراضات سراسری  پنجم آبان ۱۴۰۱...



Wednesday, October 26, 2022

-

بازداشت یک زوج بهائی در کرمان

بنا به گزارش رسیده به ایران وایر، روز دوشنبه ۲ آبان ۱۴۰۱، ماموران اداره اطلاعات کرمان به منزل یک زوج جوان بهائی به نام شایان غلامی و شقایق بهرامی یورش برده و پس از تفتیش منزل و ضبط بعضی وسایل شخصی، این دو جوان محروم از تحصیل بهائی را به بازداشت‌گاه اداره اطلاعات منتقل کردند. 

تاکنون هیچ اطلاعی از اتهام و وضعیت این دو شهروند بهائی در دست نیست. قابل ذکر است، پدر بزرگ و مادر بزرگ شایان غلامی در سال ۱۳۵۹ در روستای نوک بیرجند پس از آنکه حاضر نشدند از اعتقاد دینی خود برگردند، توسط افرادی متعصب سوزانده و به قتل رسیدند.همچنین، دایی شقایق بهرامی از شهدای بهائی جنگ ایران و عراق است. 

-

 لیلی کرمی، شهروند بهائی در شیراز بازداشت و به بازداشتگاه پلاک ۱۰۰ منتقل شد...

خبرگزاری هرانا – امروز چهارشنبه ۴ آبان ماه، لیلی کرمی، شهروند بهائی ساکن شیراز توسط نیروهای اداره اطلاعات در منزل بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد امنیتی موسوم به پلاک ۱۰۰ منتقل شد. ماموران ضمن تفتیش منزل، شماری از وسایل شخصی وی از جمله تلفن همراه و لپ تاپ را ضبط کرده و با خود بردند.به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۴ آبان ماه ۱۴۰۱، لیلی کرمی، شهروند بهائی در شیراز بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات موسوم به پلاک ۱۰۰ منتقل شد.یک منبع نزدیک به خانواده خانم کرمی در این خصوص به هرانا گفت: “لیلی کرمی، ساعت ۶ صبح، توسط ۶ نفر از نیروهای اداره اطلاعات در منزل بازداشت شد و ماموران ضمن تفتیش منزل برخی از وسایل شخصی وی از جمله تلفن همراه و لپ تاپ را ضبط کرده و با خود بردند.”تا لحظه تنظیم این گزارش از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی در دست نیست.شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

-

«آنالنا بربوک»، وزیر خارجه آلمان امروز طی یک رشته توییت تاکید کرد که روابط این کشور با جمهوری اسلامی مورد بازنگری قرار خواهد گرفت. 

او در این رابطه تاکید کرد: «رژیم روز بە روز با خشونت بیشتری عمل می‌کند. ما پیش‌تر هم روابط خود را محدود کردە بودیم، اما با دولتی کە این‌گونه غیر انسانی رفتار می‌کند، نمی‌توان روابط معمولی داشت.»آنالنا بربوک همچنین خبر داد که دریافت ویزای اتحادیه اروپا برای بستگان افراد مسئول در جمهوری اسلامی، سخت‎تر خواهد شد و افزود: «در سطح ملی، صدور ویزا را برای دارندگان پاسپورت رسمی، محدود خواهیم کرد و ورود را برای افراد فهرست شده در اتحادیه اروپا را دشوارتر خواهیم کرد.»

وزیر امور خارجه آلمان همچنین در واکنش به سرکوب‌های خشن معترضان توسط نیروهای امنیتی ادامه داد: «مسئولین نباید از عواقب سرکوب‌های خشونت‌آمیز در امان باشند. برای این منظور باید مدارک جمع‌آوری شود. بر همین اساس ما به تعهدهایمان به شورای ویژه حقوق بشر پایبد خواهیم بود و از سازمان‌های غیردولتی در مستندسازی جنایات حمایت خواهیم کرد.»در همین رابطه روز گذشته نیز پارلمان بریتانیا صحنه به چالش کشیدن دولت این کشور در خصوص رابطه با جمهوری اسلامی بود.

نمایندگان پارلمان بریتانیا ضمن طرح «سوال فوری» از معاون وزارت خارجه که در مجلس حاضر بود، درباره گزارش‌هایی سوال کردند که در ارتباط با تلاش اعضای خانواده‌ مقام‌های جمهوری اسلامی برای دریافت پاسپورت بریتانیا دریافت کرده‎اند.باب استوارت، نماینده محافظه‌کار پارلمان گفت که «شایعات قابل توجهی» وجود دارد حاکی از این که وابستگان قدرت در ایران تلاش می‌کنند لندن را به «مکانی برای پناه گرفتن» تبدیل کنند و به همین دلیل در حال تقاضا برای دریافت گذرنامه بریتانیایی هستند.

معاون وزیر خارجه در پاسخ به نمایندگان وعده داد که بریتانیا تبدیل به پناهگاهی برای مقامات جمهوری اسلامی و وابستگان آن‎ها نخواهد شد.نخست وزیر کانادا نیز ضمن اعلام حمایت از اعتراضات اخیر در ایران در حساب کاربری‎اش در توییتر نوشت: «می خواهم به صراحت بگویم: ما در کنار شما هستیم.»


Monday, October 24, 2022

-

 نمی‌توانستم «خفه خون» بگیرم...

 گفت‌وگو با استاد مستعفی دانشگاه زنجان

انسیه عرفانی استاد دانشگاه زنجان است که در دامنه اعتراض های سراسری خبر استعفای او دهان به دهان چرخید، او در این گفت و گو از فشارهایی می گوید که در محیط دانشگاهی تجربه کرده است.انسیه عرفانی استاد فیزیک دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، نامی بود که با اعتراض‌ها به گوش معترضان نشست.استاد جوانی که در گفت و گویی اختصاصی با رادیوفردا می‌گوید با شنیدن صدای بلند شعارهای دانشجویانی که فریاد می‌زندند «خیابونا غرق خون، استادامون خفه‌خون» به خودش آمد و تصمیمی را که پیشتر گرفته بود نهایی کرد.
او برای اعتراض، ایمیل کوتاهی نوشت به تنها نشانی‌هایی که دم دستش بود؛ اعضای هیئت علمی دانشکده فیزیک و دانشجویان این رشته.شعار دانشجویان آنقدر سنگین بود که در ذهنش می‌چرخید؛ نوشت: «باصدای بلند فریاد می‌زنم نه خفه‌خون می‌گیرم و نه زیر بار ذلت زندگی می‌کنم».انسیه دید؛ شاید این جمله‌ها همه آنچه می‌خواهد بگوید و به بغض چندین و چند ساله ای در گلویش تبدیل شده، نیست.او نوشته اش را ادامه داد: «تا وقتی که این حکومت غرق به خون هموطنانم پابرجاست از سمت هیئت علمی استعفا می‌دهم».چند بار این جمله را نوشت و پاک کرد، مطمئن نبود که جای این جمله باید اینجا باشد. او تنها سه ماه برای فرصتی مطالعاتی از ایران فاصله گرفته بود و شاید این جمله می‌توانست عواقبی فراتر از اعتراض و همصدایی با دانشجویان معترض برایش داشته باشد.بالاخره تصمیمش را گرفت و دکمه ارسال را لمس کرد.۱۴ ساعت بعد وزارت اطلاعات با خانواده او تماس گرفته و از انسیه پرسیده بودند. خانواده‌ای مذهبی که چندان میانه خوشی با کردار و تصمیم‌های انسیه نداشتند.روزی هم که این استاد جوان دانشگاه بعد از فارغ‌التحصیلی از آلمان تصمیم گرفت حجاب اجباری‌اش را بردارد، تنها بود. وقتی حجابش را برداشت، برایش قیدی هم گذاشت؛ هیچ‌جا و به هیچ‌وجه.همان حجاب سفت و سختی را که در حساب کاربری‌اش در تارنمای دانشگاه زنجان بر سر داشت. صفحه‌ای که دو سه روز پس از انجام این گفت‌وگو از دسترس خارج شد.این استاد دانشگاه در اقدام اعتراضی خود عکس بی‌حجابش را نیز در صفحه شخصی خود گذاشت که به صفحه دانشگاه پیوست شده بود.

Sunday, October 23, 2022

-

تهدید آلمان توسط رسانه‌های حکومتی در ایران

به دنبال برگزاری تظاهرات بزرگ و ۸۰ هزار نفری ایرانیان علیه جمهوری اسلامی در برلین، روزنامه جوان، وابسته به سپاه پاسداران شامگاه شنبه ۳۰ مهر در مطلبی، شهروندان آلمانی را تهدید کرد.

این رسانه وابسته به سپاه پاسداران، برگزاری این تظاهرات در برلین را «مداخله آشکار» آلمان و «همراهی با براندازان» توصیف کرده و نوشته است که این تجمع «قطعا از طرف ایران بی‌پاسخ نخواهد ماند و برای آلمان‌ها گران تمام خواهد شد.»

ایرانیان خارج از کشور در همبستگی با اعتراضات ضدحکومتی و سراسری در داخل ایران، روز شنبه در برلین تجمع و راهپیمایی کردند. یک سخنگوی پلیس آلمان تعداد تظاهرکنندگان را حدود ۸۰ هزار نفر اعلام کرد.تهدید روزنامه جوان علیه «آلمان‌ها» همراه است با اشاره این روزنامه به میزبانی سفارت آلمان در تهران «از سفرای اروپایی» که به گفته این روزنامه، «حامی اغتشاش در ایران» هستند و بازداشت یک آلمانی در جریان اعتراضات اردبیل.جمهوری اسلامی از آغاز اعتراضات جاری در ایران تلاش کرد دلایل شکل‌گیری این اعتراضات را به کشورهای غربی و اسرائیل نسبت دهد و تاکنون از بازداشت چندین تبعه کشورهای اروپایی از جمله یک گردشگر آلمانی در اردبیل، به اتهام «دست داشتن» در این اعتراضات خبر داده است.اوایل شهریور و پیش از آغاز اعتراضات نیز، وزارت امور خارجه آلمان در پاسخ به رادیوفردا تأیید کرد که حکومت ایران یک شهروند دیگر آلمان را بازداشت و زندانی کرده است.جمشید شارمهد و ناهید تقوی دو شهروند دوتابعیتی ایرانی‌آلمانی نیز پیشتر در ایران بازداشت شده بودند.

روزنامه جوان همچنین مدعی شده است که انتخاب شهر برلین برای تجمع ایرانیان خارج از کشور، از سوی کشورهای غربی «حتما حساب‌شده و برنامه‌ریزی شده بوده است.»ادعای روزنامه جوان درباره «برنامه‌ریزی» کشورهای غربی برای تجمع برلین، در حالی است که انتخاب این شهر از سوی خود ایرانیان صورت گرفت و قرار است در دیگر شهرهای اروپا نیز تجمع‌های مشابهی برگزار شود.خبرگزاری دولتی ایرنا نیز روز یک‌شنبه در خبر اول وب‌سایت خود به‌شدت به تظاهرات هشتاد هزار نفری ایرانیان در برلین تاخته و بدون ارائه مدرکی، نظریه‌های متعددی را «بر اساس شنیده‌ها» عنوان کرده است.این خبرگزاری، حضور گروه‌های اقلیت‌های جنسی در اعتراضات را «وقیح» دانسته و به همراهی برخی شهروندان دیگر کشورها در این تظاهرات نیز اعتراض کرده است.

Saturday, October 22, 2022

ایرانیان در برلین فریاد می‌زنند: «این همه لشکر اومده، به عشق ایران اومده»

 تظاهرات سراسری ایرانیان در برلین روز شنبه 22 اکتبر 2022 با حضور هزاران نفر از ایرانیان ساکن آلمان و دیگر کشورها آغاز شده و شرکت‌کنندگان از مسیرهای مختلف به سمت محل برگزاری تجمع اصلی در پایتخت آلمان رسیده‌اند.

تظاهرکنندگان با در دست داشتن پلاکاردها و تصاویری از مهسا امینی و دیگر کشته‌شدگان اعتراضات سراسری ایران و سر دادن شعارهایی علیه حکومت و مقام‌های جمهوری اسلامی از جمله علی خامنه‌ای، با معترضان داخل کشور ابراز همبستگی کردند.

در صف نخست این راه‌پیمایی گسترده در برلین خانواده‌های جان‌باختگان هواپیمای اوکراینی حضور دارند که به نشانه اتحاد دست‌های یکدیگر را گرفته‌اند. ایرانیان در برلین فریاد می‌زنند: «این همه لشکر اومده، به عشق ایران اومده»


-

ربوده شدن ۶ دانش‌آموز دختر توسط نیروهای امنیتی در جوانرود


سازمان حقوق بشری هه‌نگاو با انتشار گزارشی نوشته است که طی روزهای اخیر دست‌کم ۶ دختر نوجوان اهل جوانرود توسط نهادهای امنیتی ربوده شده‌اند.

هه‌نگاو اسامی این دانش‌اموزان را کیمیا علیمرادی، سندس یعقوبی، هیرو نوری، الینا رنجبر، رها صبوری و سارا کرمی اعلام کرده است. گزارش شده که این دانش‌آموزان که همگی  ۱۷ ساله هستند طی روزهای اخیر و پس از هجوم نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به یکی از دبیرستان‌های جوانرود بازداشت شده‌اند. طی‌ هفته‌های گذشته مدارس دخترانه ایران به شکل گسترده‌ای شاهد اعتراضات ضد حکومتی بوده و در مواردی نیروهای نظامی جمهوری اسلامی برای بازداشت دانش‌آموزان وارد این مدارس شده‌اند. کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان امروز جمعه ۲۹ مهر اعلام کرد که در مدت ۳۸ روز اعتراضات سراسری در نقاط مختلف ایران، هزاران نفر از جمله دست‌کم ۳۲۰ کودک زیر ۱۸ سال به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شده‌اند. در خبری دیگر مربوط به معترضان کرد در ایران، شورای صنفی دانشجویان کشور از اعتصاب غذای واران محمدنژاد دانشجوی کارشناسی‌ارشد دانشگاه هنر یزد و اهل سنندج خبر داده است. بر اساس گزارش شورای صنفی دانشجویان کشور، خانم محمد نژاد  ۵ روز است که در اعتصاب غذا به سر می‌برد. این دانشجوی کرد در روز۲۱ مهر حین بازگشت به شهر محل تحصیل خود در ترمینال سنندج به طرز خشونت‌آمیزی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

Wednesday, October 19, 2022

-

 آتشسوزی در اوین؛ بازداشت و بی خبری از وضعیت بدیع خاضعی، شهروند بهائی


خبرگزاری هرانا – بدیع خاضعی، شهروند بهائی ساکن بندرعباس هفته گذشته در تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. وی پس از وقوع رخدادهای اخیر در زندان اوین هیچ تماسی با خانواده خود نداشته است و پیگیری های خانواده و آشنایان در خصوص آخرین وضعیت آقای خاضعی بی نتیجه بوده است. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۱، بدیع خاضعی، شهروند بهائی در تهران بازداشت شد. یک منبع مطلع در خصوص این شهروند بهائی ساکن بندرعباس به هرانا گفت: “وی برای انجام کارهای اداری به تهران رفته بود که روز ۱۵ ام یا ۱۶ ام مهر توسط شماری از نیروهای لباس شخصی به همراه دوستانش در خیابان بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل میشود. پس از اینکه متوجه میشوند بدیع بهائی است، وی را به زندان اوین منتقل میکنند.”

-

 پلیس آلمان : ۵۰ هزار نفر برای شرکت در تظاهرات بزرگ روز شنبه در برلین ثبت نام کرده‌اند

پلیس آلمان روز چهارشنبه اعلام کرد که ۵۰ هزار نفر برای شرکت در تظاهرات روز شنبه ۳۰ مهر (۲۲ اکتبر) که قرار است در برلین برای پشتیبانی از اعتراضات مردمی ایران برگزار شود، ثبت نام کرده‌اند.به گفته پلیس، برگزارکنندگان با شعار «زن، زندگی، آزادی» در صددند تا حمایت خود را از اعتراضات علیه سرکوب و تبعیض در ایران ابراز کنند.این راه‌پیمایی که فراخوان آن نخستین بار از سوی حامد اسماعیلیون، سخنگوی انجمن خانواده‌های قربانیان هواپیمای اوکراینی اعلام شد، قرار است از ساعت سه بعد از ظهر در مرکز پایتخت آلمان آغاز شود.آقای اسماعیلیون یکی از هماهنگ‌کنندگان اصلی تجمع‌های گسترده و پرشمار ایرانیان خارج از کشور در هفته‌های گذشته بوده است. تظاهرات پیشتیبانی از مردم معترض ایران تاکنون در بیش از صد و پنجاه شهر دنیا برگزار شده است.برلین روز اول مهر نیز شاهد یکی از بزرگ‌ترین تظاهرات پشتیبانی از اعتراضات مردم ایران بود.

Tuesday, October 18, 2022

-

 سازمان حقوق بشر ایران: آمار قربانیان سرکوب اعتراضات به ۲۱۵ کشته از جمله ۲۷ کودک رسیده است...

سازمان حقوق بشر ایران در تازه‌ترین گزارش خود درباره قربانیان سرکوب خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی در شهرهای مختلف ایران، شمار کشته‌شدگان را دست‌کم ۲۱۵ تن از جمله ۲۷ کودک اعلام و تاکید کرد حمله به مدرسه‌ها و سرکوب خشونت‌بار کودکان، خشم عمومی را در بسیاری از شهرها برانگیخته است.سازمان حقوق بشر ایران روز سه‌شنبه ۲۵ مهر با انتشار بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن سرکوب خشونت بار کودکان و زندانیان در اعتراضات سراسری اخیر، بار دیگر بر ضرورت تشکیل یک سازوکار مستقل تحت نظارت سازمان ملل، برای حساب‌رسی مسوولان جنایات انجام شده از سوی نیروهای امنیتی و سرکوب‌گر، تاکید کرد.

محمود امیری مقدم، مدیر این سازمان در این باره گفت: «خشونت بی‌پروای حکومت که حتی کودکان و زندانیان را نیز هدف قرار می‌دهد، همراه با روایت دروغین مقامات جمهوری اسلامی، نیاز فوری به ورود جامعه جهانی و تشکیل مکانیزم پاسخگویی آمران و عاملان جنایت‌ها و تحقیق مستقل تحت نظارت سازمان ملل را بیش از پیش کرده است.»شامگاه ۲۳ مهر ماه، زندان اوین، واقع در شمال تهران، شاهد آتش‌سوزی و ناآرامی‌هایی بود که طی آن به گزارش رسانه‌های رسمی، هشت تن کشته و ده‌ها تن مجروح شدند.بر اساس گزارش سازمان حقوق بشر ایران، در جریان این واقعه و روز بعد از آن، زندانیان سیاسی بسیاری، به شدت مورد ضرب و جرح قرار گرفتند و به زندان رجایی‌شهر کرج منتقل شدند.رسانه‌های رسمی با پخش روایت‌های خلاف واقع و تحریف حقایق سعی کردند این ناآرامی‌ها را نزاع بین زندانیان غیرسیاسی و بی‌ارتباط با اعتراضات اخیر نشان دهند.سازمان حقوق بشر ایران تاکید کرد احتمال می‌رود شمار کشته‌شدگان زندان اوین بسیار بیشتر از چیزی باشد که رسانه‌های رسمی در ایران اعلام کردند.همچنین روز یک‌شنبه ۱۷ مهر، اخباری در خصوص شورش و درگیری بین زندانیان و نیروهای حکومتی در زندان مرکزی رشت (لاکان)، منتشر شده بود که بر اساس گزارش‌های تایید نشده شش زندانی جان خود را ازدست دادند.

سازمان حقوق بشر ایران نوشت هنوز موفق به تایید تعداد دقیق یا هویت کشته‌شدگان در این دو زندان نشده و به همین دلیل، آمار کشته‌شدگان این دو زندان، در آمار کنونی کشته‌شدگان خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی لحاظ نشده است.این سازمان بار دیگر تاکید کرد آمار کنونی «حداقلی» است و تنها مواردی را شامل می‌شود که مورد تایید محققان سازمان قرار گرفته‌اند: «بنابراین، آمار واقعی کشته‌شدگان بسیار بیشتر ارزیابی می‌شود و سازمان حقوق بشر ایران کماکان به تحقیقات خود ادامه می‌دهد.»

Monday, October 17, 2022

-

 🔺اتحادیه اروپا شماری از افراد و نهادهای رژیم ایران را تحریم کرد


وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا امروز با تحریم وزیر اطلاعات، بخش سایبری سپاه پاسداران و گشت ارشاد رژیم ایران موافقت کردند. این تحریم‌ها شامل ۱۱ فرد و چهار نهاد است.احمد میرزایی، رئیس گشت ارشاد تهران، محمد رستمی، رئیس پلیس امنیت اخلاقی رژیم و وزیر ارتباطات در فهرست این تحریم‌ها قرار گرفته‌اند.

Sunday, October 16, 2022

-


 گزارش‌ها از جان باختن یک دانش‌آموز به دست لباس‌شخصی‌ها در اردبیل...

در پی حمله لباس‌شخصی‌ها به یک دبیرستان شاهد در اردبیل ده دختر دانش‌آوز به بیمارستان منتقل شدند که یک تن از آن‌ها بر اثر خون‌ریزی داخلی درگذشت.«شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان» ضمن تایید این خبر نوشت که در پی حمله لباس شخصی‌ها در ۲۱ مهرماه ۱۴۰۱ به این مدرسه با «همکاری» مدیر مدرسه هفت دختر دانش‌آموز دیگر را بازداشت شده‌اند.  از محل نگهداری و وضعیت دانش‌آموزان بازداشتی اطلاعی در دست نیست. 

نیروهای امنیتی همچنین والدین دانش‌آموزان و کادر درمان بیمارستان فاطمی را تحت فشار گذاشته‌اند که اطلاع‌رسانی نکنند و تهدید کرده‌اند که «در صورت انتشار اخبار در رسانه‌ها، دیگر فرزندانشان را نخواهند دید.» در همین رابطه کانال تلگرامی «آذنیوز» نوشت که  تلاش مسئولین دبیرستان دخترانه شاهد اردبیل جهت اعزام دانش‌آموزان به تجمع حمایت از سیاست‌های جمهوری اسلامی در روز پنجشنبه با مخالفت دانش‌آموزان مواجه شد. بر اساس این گزارش تعدادی از دختران دانش‌آموز شروع به سر دادن شعار «مرگ بر دیکتاتور» می کنند. در واکنش به اعتراض دختران دانش‌آموز٬ عذرا فاتحی٬ مدیر این مدرسه٬ خواستار دخالت فوری نهادهای امنیتی می‌شوند.خانم افصلی‌فر٬ معاون این مدرسه نیز از دانش‌آموزان معترض٬ برای ارائه به نهادهای امنیتی فیلمبرداری کرده است.

در نهایت پس از رسیدن نیروهای امنیتی و لباس شخصی‌ها به مدرسه٬  والدین دانش‌آموزان که مقابل در مدرسه تجمع کرده بودند و دانش‌آموزان مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرند. بنا به گزارش سازمان عفو بین‌الملل، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در هفته‌های اخیر، پس از آغاز اعتراضات سراسری دست‌کم ۲۳ نوجوان زیر ۱۸ سال را به قتل رسیده‌اند. 

-

 سازمان حقوق بشر ایران خواستار تحقیق سازمان ملل درباره اتفاقات زندان اوین شد...

سازمان حقوق بشر ایران روز یکشنبه ۲۴ مهر خواستار «تشکیل یک مکانیسم تحقیق مستقل تحت نظر سازمان ملل متحد برای رسیدگی به کشتار معترضان و اتفاقات زندان اوین» به‌منظور جلوگیری از «بروز فجایع بزرگ‌تر» شد.این سازمان با اشاره به «پیشینه جمهوری اسلامی در کتمان حقایق و نظر به سابقه‌ کشتار در زندان‌ها و عادی‌بودن دروغگویی میان مقام‌های مسئول» اعلام کرده که در خصوص آتش‌سوزی در زندان اوین «توضیحات رسمی را نمی‌پذیرد».

شامگاه شنبه ویدئوهایی از آتش‌سوزی گسترده، وقوع انفجارهای متعدد و همچنین صدای تیراندازی در محوطه زندان اوین منتشر شد.خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضائیه ایران روز یکشنبه اعلام کرد که در جریان این آتش‌سوزی چهار زندانی از «محکومین سرقت بر اثر استنشاق دود ناشی از آتش سوزی‌ها» جان خود را از دست داده، ۶۱ زندانی مجروح شده و از ده زندانی که به مراکز درمانی منتقل شده‌اند، حال چهار تن نیز وخیم است.این خبرگزاری علت حادثه را «درگیری برخی زندانیان بند ویژه سرقت و محکومیت‌های مالی زندان اوین و آتش‌سوزی در کارگاه خیاطی زندان اوین» اعلام کرده است.در همین حال خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، دلیل آتش‌سوزی در زندان اوین را «درگیری صوری محکومان مالی و سارقان و آتش زدن انبار لباس و کارگاه کارآفرینی زندان» و گسترش آن عنوان کرد.

این خبرگزاری در گزارشی دیگر از کشته شدن چند زندانی به‌دلیل رفتن روی مین در حین فرار از زندان خبر داد ولی ساعاتی بعد این خبر را تکذیب کرد.آتش‌سوزی در زندان اوین که این روزها شمار زیادی از بازداشت‌شدگان اعتراضات در آن به‌سر می‌برند، هم‌چنین اظهارات ضد و نقیض مقامات جمهوری اسلامی در این زمینه با واکنش‌های گسترده داخلی و بین‌المللی روبرو شده است.سازمان حقوق بشر ایران «تنها راه درک کامل حقایق و مسؤول شناختن مرتکبان این فجایع» را «ورود فوری جامعه بین‌الملل به این پرونده و ایجاد یک سازوکار جهانی زیر نظر سازمان ملل متحد» عنوان کرده است.

آتش‌سوزی در زندان اوین یک هفته پس از انتشار اخباری در خصوص شورش و درگیری بین زندانیان و نیروهای حکومتی در زندان مرکزی رشت (لاکان) صورت گرفته است.بر اساس گزارش‌های تایید‌نشده شش زندانی جان خود را در این درگیری از دست داده‌اند.


Friday, October 14, 2022

-

عفو بین‌الملل:

 کشتار معترضان در ایران و "قتل" حداقل ۲۳ کودک 


سازمان عفو بین‌الملل روز پنجشنبه ۲۱ مهر (۱۳ اکتبر) در بیانیه‌ای "سرکوب وحشیانه" و "عزم مرگبار" حکومت ایران برای خاموش کردن اعتراضاتمردم را محکوم کرد. در این بیانیه آمده است که در فاصله ۲۹ شهریور تا هشتم مهر دست‌کم ۲۳ کودک در جریان اعتراضات گسترده در ایران کشته‌ شده‌اند. اعتراضاتی که با کشته شدن مهسا امینی در سراسر ایران آغاز شد و به سرعت اوج گرفت. بیانیه اسامی و شرایط کشته شدن این کودکان را منتشر کرده است. قربانیان ۲۰ پسر ۱۱ تا ۱۷ ساله هستند و سه دختر که دو تای آنها ۱۶ ساله‌اند. این کودکان با شلیک از فاصله نزدیک یا ضرب و شتم نیروهای امنیتی جان باخته‌اند. ۱۰ تن از آنان در سرکوب جمعه خونین در زاهدان کشته شده‌اند. به آنها از ناحیه قلب، سر یا دیگر ارگان‌های حیاتی شلیک شده است.

خبر از دویجه وله آلمان / DW

Wednesday, October 12, 2022

-

 🔸به جای این حرکات نمایشی، جنایتکاران ایرانی را از کشور خود اخراج کنید.

اعطای شهروندی افتخاری پاریس به مهسا امینی



Monday, October 10, 2022

-

 وزیر خارجه آلمان در نشستی اینستاگرامی با سه تن از روزنامه‌نگاران و فعالان حقوق بشر در مورد اعتراضات ضدحکومتی جاری در ایران به گفت‌وگو نشست و حمایت کشورش از معترضان را اعلام کرد...

آنالنا بروک گفت، به عنوان یک مادر از خود می‌پرسد، در صورتی که دختر جوانش از خانه بیرون برود و دیگر برنگردد و جسدش را تحویل‌اش دهند چه احساسی خواهد داشت.او در این نشست که عصر دوشنبه ۱۸ مهر (۱۰ اکتبر) برگزار شد تأکید کرد که آلمان و اتحادیه اروپا در کنار معترضان ایران‌اند و وعده داد که وزیران خارجه اتحادیه اروپا در نشستی در هفته آینده وضع تحریم‌های جدید علیه ایران را بررسی کنند.او از سرکوب شدید معترضان انتقاد کرد و گفت، احتمالا سعی خواهد کرد ظرفیت اعطای ویزا به کسانی که در ایران در خطر هستند را بالا ببرد.

خبر از دویچه وله آلمان/DW

-

 زیبا کلام: کاش به رهبری بگویند با لجاجت نمی‌توان مملکت اداره کرد...

او چند ماه پیش، کتاب «شاه کشتار نکرد» را که در ایران مجوز انتشار نگرفت، در آمریکا منتشر کرد. او می‌گوید که پس از روی کار آمدن دولت «ابراهیم رئیسی»، بارها به وزارت اطلاعات احضار شده و متهم شده که در حال اشاعه شکل جدیدی از براندازی است. با او درباره حکم اخراج از دانشگاه، احضار به نهادهای امنیتی و اعتراضات سراسری در ایران گفت‌وگو کرده‌ایم. ماجرای اخراج اخیر شما از دانشگاه چیست؟ پیش‌تر هم درباره این که از دانشگاه آزاد اخراج و از دانشگاه تهران بازنشسته شده‌اید، صحبت کرده بودید. 

در سال ۱۳۹۷، من استاد پاره‌وقت دانشگاه آزاد در واحد علوم تحقیقات بودم. آقای دکتر «فرهاد رهبر» که رییس دانشگاه آزاد بودند، با من از دفترشان تلفنی تماس گرفتند و گفتند که جلسه هیات امنای دانشگاه آزاد بوده و آقای دکتر ولایتی خیلی از دست شما عصبانی بودند، چون ظاهرا شما گفتی که من اسراییل را به رسمیت می‌شناسم. شما چنین چیزی گفتی؟ قبل از این که من جواب بدهم، آقای دکتر رهبر گفتند حالا شما یه جوری بگو که حرف مرا تحریف کرده‌اند و یا مقصود من این نبوده و… . من هم به ایشان گفتم آقای دکتر، از بس در این مورد از من سوال کردند، جایی برای این که من بگویم حرفم را تحریف کرده‌اند و اینجوری نبوده و اصل مطلب طور دیگری بوده و… باقی نمی‌ماند. ایشان هم خداحافظی کردند و از همان روز، من را از دانشگاه آزاد اخراج کردند.

دانشگاه تهران هم همان وقت، بدون هیچ مقدمه‌ای به من گفتند شما بازنشسته شده‌اید. گفتند شما ۷۰ ساله شدید و حکم بازنشستگی‌تان آمده، اما از همان سال ۱۳۹۷، دانشکده حقوق به واسطه اصراری  که دانشجوها داشتند همیشه برای من یک کلاس می‌گذاشتند. این ترم هم برای من یک کلاس گذاشته بودند «تحولات سیاسی و اجتماعی عصر پهلوی»، نزدیک چهل دانشجو هم این کلاس را گرفته بودند و کلاس باید شروع می‌شد، اما چند روز پیش آقای دکتر «حمید احمدی» مدیر گروه، به من با ناراحتی اطلاع‌ دادند که متاسفانه حراست دانشگاه گفته که شما نباید تدریس کنید. من رفتم پیش خانم «توکلی» مسوول آموزش، ایشان هم با ناراحتی گفتند بله، متاسفانه درس شما را به استاد دیگری داده‌اند. 

ادامه در سایت ایران وایر

Sunday, October 9, 2022

-

 به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ طی روزهای اخیر دستکم هشت شهروند به نام‌های، محمد حاجی رسول‌پور، فردین فتحی، روژان قادری، باوان لطفی، امید رسول‌پور، آرمان نوری‌زاد، صلاح باتمانی و امیر ندیمی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.



Saturday, October 8, 2022

-

 تلویزیون جمهوری اسلامی هنگام پخش سخنان خامنه‌ای هک شد...

گروه «عدالت علی» اخبار ساعت ۹ شب صدا و سیمای جمهوری اسلامی را هک کرد و بر صفحه تلویزیون سراسری تصویر چهار دختر کشته شده همراه با شعار زن زندگی آزادی به نمایش درآمد.

شبکه یک صدا و سیما شنبه شب در یکی از پربیننده‌ترین بخش‌های خبری خود در حالی که گزیده‌ای از سخنرانی علی خامنه‌ای را نشان می‌داد، هدف حمله سایبری قرار گرفت.

در تصویر تلویزیون، زیر عکس خامنه‌ای نوشته شده بود: «خون جوانان ما، می‌چکد از چنگ تو»

در گوشه بالای تصویر نیز نوشته شده بود: «به ما بپیوندید و به پا خیزید»

این حمله سایبری همزمان با یکی از گسترده‌ترین تظاهرات و اعتصابات مردمی هفته‌های اخیر انجام شد.خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی به دنبال فراخوان‌ گروه‌های مختلف برای تجمعات خیابانی، روز شنبه ۱۶ مهر ادامه یافت و از صبح تا ساعت‌ پایانی شهر خیابان‌های بسیاری از شهرها از جمله تهران، شیراز، اصفهان، اراک، سنندج، کرج، رفسنجان، مشهد و ... صحنه حضور مردم و شعارهای ضدحکومتی بود.طبق گزارش‌ها در رسانه‌های اجتماعی، در روزهای گذشته نیز گروه سایبری انانیموس به فرستادن پارازیت روی شبکه‌های صدا و سیما ادامه داده و پخش کانال‌های سراسری صدا سیما در برخی شهرستان‌ها و روستاهای کوچک ایران با قطع همراه بوده است.انانیموس اعلام کرده بود تا وقتی جمهوری اسلامی روی شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان پارازیت بفرستد، این گروه هم روی فرکانس‌های ماهواره‌ای صدا و سیما پارازیت می‌فرستد.این در حالی است که شرکت ماهواره‌ای یوتل‌ست اعلام کرده که حکومت ایران از چهارم مهرماه روی دو ماهواره این شرکت پارازیت ارسال کرده و این اقدام تاثیر مخربی روی مخابره چند کانال تلویزیونی و رادیویی دیجیتالی فارسی‌زبان خارج ایران گذاشته است.یوتل‌ست از مقام‌های جمهوری اسلامی خواست تا «فورا و برای همیشه» این پارازیت را متوقف کنند.پیش تر در روز سه‌شنبه، مدیریت شبکه تلویزیونی ایران‌اینترنشنال در بیانیه‌ای اعلام کرد جمهوری اسلامی در چند روز گذشته بعد از سال‌ها مجددا شروع به ارسال پارازیت مداری روی ماهواره‌های مخابراتی کرده است.

-

 آمار کشته‌شدگان اعتراضات ایران به «دست‌کم ۱۸۵ نفر» رسید

نیکا شاکرمی، یکی از قربانیان

در حالی که مقام‌های جمهوری اسلامی آمار دقیقی از کشته‌شدگان اعتراضات ایران اعلام نمی‌کنند، سازمان‌های مستقل حقوق بشری تاکنون توانسته‌اند کشته شدن دست‌کم ۱۸۵ نفر در این اعتراضات را تایید کنند.

Friday, October 7, 2022

-

 اعتراض گروهی از ایرانیان مقیم برلین آلمان، در همراهی با اعتراضات_سراسری در ایران جمعه ۱۵ مهر ۱۴۰۱ خورشیدی.



-

 روزنامه لوموند چاپ پاریس، در شماره تازه خود گزارش‌ها و مقالاتی را درباره خیزش سراسری در ایران علیه جمهوری اسلامی منتشر کرده و تیتر یک صفحه اول خود را به ایران اختصاص داده است: «ایران: نسلی که رژیم را به چالش کشیده».

در شماره روز جمعه ۱۵ مهر روزنامه لوموند چندین مطلب درباره وضعیت کنونی ایران منتشر شده است که در یکی از این مطالب، نوشته غزل گلشیری، چنین آمده است: نسل جدید ایران نسلی است که به سادگی زیر بار زور نمی‌رود.

این گزارش به ماجرای کشته شدن نیکا شاکرمی پرداخته و به تلاش رژیم برای سرپوش گذاشتن بر آن. لوموند نوشته است که قیام دختران ایران در پی کشته شدن مهسا امینی، از جمله در دبیرستان‌ها و حتی در شهرهای بسیار مذهبی، هنوز خاموش نشده است. غزل گلشیری در مقاله دیگری نیز به موضوع اینترنت در ایران پرداخته و نوشته است جمهوری اسلامی هم اکنون وی‌پی‌ان‌ها را هدف گرفته. در یکی دیگر از مطالب با عنوان «بی‌اعتمادی روز افزون میان مردم و رژیم در ایران»، نوشته شده که حکومت ایران هر چقدر بخواهد می‌تواند اعتراضات اخیر را «اغتشاش» عده‌ای بنامد که «در پی مرگ مهسا امینی به دنبال آشوب‌اند» اما نباید از این اعتراضات متعجب باشد چرا که نشانه‌های آن از مدت‌ها پیش معلوم بود. لوموند در این مطلب به گزارش چند ماه پیش دولت با عنوان «عفاف و حجاب» اشاره کرده که در آن از دستگاه‌های مختلف خواسته شده بود درباره حجاب سخت‌گیری بیشتری کنند. سخت‌گیری‌ای که تاکنون به کشته شدن مهسا امینی و ۱۵۴ معترض منجر شده است. به نوشته لوموند، در همین گزارش حکومتی هم گفته شده که اکثریت زنان «حجاب کامل اسلامی» ندارند و مقابله زنان با گشت ارشاد به شکل روز افزونی در حال بالا رفتن است.

خبر از ایران اینترنشنال 

Tuesday, October 4, 2022

-

 سازمان حقوق بشر ایران : شمار کشته‌شدگان اعتراضات اخیر در ایران به ۱۵۴ نفر رسید...

سازمان حقوق بشر ایران اعلام کرد شمار کشته‌شدگان اعتراضات اخیر در ایران به «دست‌کم ۱۵۴ نفر» رسید؛ ۹ تن از جان‌باختگان احتمالا «کودک» و ۶۳ تن از شهروندان زاهدان هستند.

بر اساس گزارش این نهاد حقوق بشری که روز سه‌شنبه ۱۲ مهر منتشر شد، کشته‌شدگان از ۱۷ استان هستند ولی استان‌های سیستان‌وبلوچستان، مازندران، گیلان و آذربایجان غربی بیشترین قربانیان را داشته‌اند.به گزارش سازمان حقوق بشر ایران، تعدادی از این افراد «مجروحانی بودند» که «در روزهای بعد» در بیمارستان جان خود را از دست دادند و «بیشترین کشته‌ها به ترتیب در روزهای ۲۱، ۲۲ و ۳۰ سپتامبر» گزارش شده است.بر اساس این گزارش، شمار قربانیان به تفکیک استانی عبارت است از: سیستان و بلوچستان ۶۳ نفر، مازندران ۲۷ نفر، گیلان ۱۲ نفر، آذربایجان غربی ۱۱ نفر، کردستان ۸ نفر، کرمانشاه ۷ نفر، تهران ۶ نفر، البرز ۵ نفر، خراسان رضوی ۳ نفر، اصفهان ۲ نفر، قزوین ۲ نفر، کهگیلویه و بویراحمد ۲ نفر، زنجان ۲ نفر، ایلام، آذربایجان شرقی، بوشهر و سمنان هر کدام، یک نفر.اعتراضات در ایران پس از جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، ۱۸ روز پیش از شهر سقز، زادگاه وی، آغاز شد و بعد به دیگر شهرهای ایران کشیده شد و با وجود سرکوب معترضان، همچنان ادامه دارد.سازمان حقوق بشر ایران «با اطمینان» اعلام کرده که «۹ تن از کشته‌شدگان زیر ۱۸ سال سن داشته‌اند اما هنوز برای تمام آن‌ها شناسنامه و اسنادی که نشانگر سن دقیق ایشان باشد، دریافت» نشده است.این سازمان می‌گوید روز هشتم مهر «سرکوب خونبار» شماری از شهروندان زاهدان که پس از برگزاری نماز جمعه، در اعتراض به تجاوز فرمانده انتظامی چابهار به یک دختر نوجوان بلوچ تجمع کردند، تاکنون دست‌کم ۶۳ نفر کشته بر جای گذاشته است.یک «منبع مطلع» در این خصوص به سازمان حقوق بشر ایران گفته است: «وضعیت مجروحان جمعه خونین زاهدان بسیار وخیم است و این آمار افزایش خواهد یافت».

رادیو فردا