اگر در دين اجباري نيست پس مجازات ارتداد
( برگشتن از اسلام يا ترك اسلام) و بهائي شدن ...
اگر در دين اجباري نيست پس مجازات ارتداد
( برگشتن از اسلام يا ترك اسلام) و بهائي شدن ...
اگر در دين اجباري نيست پس مجازات ارتداد
( برگشتن از اسلام يا ترك اسلام) و بهائي شدن : " دزديدن و شكنجه و قتل و زندان، ترور و دار و تيرباران، سوزاندن و گرفتن جان انسان،آتش زدن اموال و منازل ، غصب اماكن مقدسه، مصادره شهر و ده و وطن مألوف و خانه و كاشانه و اراضي و باغات، تخريب گورستانها و نبش قبور مردگان، و تحريم دفن و كفن درگذشتكان بهائي و پلمپ مغازه و محل كسب و مبارزه با تحصيل آنها و... " ) بهر چيست!!!
«به چالش کشیدن تبعیض علیه اقلیتها ، سایر پیروان دینی و قومی در ایران»
سخنرانیها در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، ساختار وایدئولوژی مذهبی حکومت، وضعیت اقلیتهای قومی و نقض حقوق آنها متمرکز بود. اشارات بسیار مختصری هم در صحبتها به اقلیتهای دینی و مذهبی از جمله بهاییان، دراویش، مسیحیان، زرتشیان و یهودیان شد.
فابیو کاستالدو، جاوید رحمان گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران و رها بحرینی از سازمان عفو بینالملل از جمله سخنرانان «به چالش کشیدن علیه اقلیتها» بودند که به صورت مجازی در این نشست شرکت کردند. نماینده ایتالیایی پارلمان اروپا که اولین سخنران بود، یادآورشد که فعالان حقوق بشر در ایرانُ زندگیشان را به خطر میاندازند. وی تأکید کرد که «اروپا باید از همه ابزارها برای حمایت از حقوق بشر در ایران، استفاده کند.»
جاوید رحمان نیز خاطرنشان کرد که ایدئولوژی سیاسی اسلامی حکومت ایران، که نه پاسخگو اعمالش است و نه به حقوق افراد احترام میگذارد، وضعیت تبعیض آمیز علیه اقلیتها را در ایران به وجود آورده است. این امر ربطی به دوگانگی «اکثریت «در مقابل «اقلیتها» که برخی عنوان میکنند، ندارد.
وی مانند نماینده پارلمان اروپا و رها بحرینی افزود که ایران از فرهنگها، قومیتها و ادیان مختلف شکل گرفته است. آقای رحمان به گزارشهای خود اشاره کرد که به صراحت به وضعیت اقلیتها و نقض حقوق بشر پرداخته است. خانم بحرینی نیز در مورد یکی از گزارشهای اخیر سازمان عفو بینالملل دربارهٔ ۹۶ مورد مرگ زندانیان در زندانهای ایران صحبت کرد. این مرگ و میر در اثر محروم کردن عمدی زندانیان از مراقبتهای پزشکی رخ دادهاند. وی افزود افراد متعلق به اقلیتهای قومی تعداد زیادی از این قربانیان را تشکیل میدهند.
خانم بحرینی همچنین به قتلهای غیرقانونی کولبرها اشاره کرد. دکتر عیدالستار دوشوکی، مدیر مطالعات بلوچستان در لندن و تیمور الیاسی، همبنیانگذار انجمن حقوق بشر کردستان در ژنو، در مورد تبعیض و سرکوب حکومتی علیه اقلیتهای بلوچ و کرد در ایران صحبت کردند. در زمان پرسش و پاسخ، همکار سازمان «ماده ۱۸»، ابتدا درباره اظهارات یکی از سخنرانان که گفته بود «مسیحیان حق داشتن عبادتگاه را دارند اما سنیها که مسلمان هستند، چنین حقی را ندارند، گفت «ارمنیها و آشوریها چنین حقی را دارند و نه نوکیشان مسیحی یا مسیحیان فارسیزبان که برای تجمعات مسالمتآمیز برای دعا یا عبادت به زندان فرستاده میشوند.» کمپین «کلیسا حق همه مسیحیان است» که با همت گروهی از نوکیشان مسیحی آزار دیده و زندانی در ایران، و راهاندازی شده، از حکومت جمهوری اسلامی میخواهد تا به حق شهروندان مسیحی فارسیزبان برای داشتن محل عبادت احترام گذارد. بسیاری از نوکیشان مسیحی با پیامهای ویدیویی و نامه، با حمایت از این کمپین، از حکومت ایران پرسیدهاند که «یک مسیحی فارسیزبان کجا باید عبادت کند تا کارش به زندان ختم نشود.»
۳۳ کلیسای ایرانی از ده کشور مختلف، از جمله کلیساهای ایرانی همگام، که مقرش در لندن است، نیز با انتشار بیانیهای پشتیبانی خود را از «کمپین کلیسا حق همه مسیحیان است»، اعلام کردند. «سازمان ماده ۱۸» این پرسش را مطرح کرد که «اگرچه واقعاً تلاش اروپا برای مطرح کردن مسائل اقلیتهای مذهبی با مقامات ایرانی بسیار عالی است، اما چرا کشورهای اروپایی از اعطای پناهندگی به اعضای متعلق به اقلیتهای دینی مانند نوکیشان مسیحی خودداری میکنند.» وی افزود برای مثال بهطور مرتب نوکیشان مسیحی ایرانی در استکهلم برای چنین حقی دست به گردهم آیی میزنند. جاوید رحمان در پاسخ گفت که مأموریت او مربوط به آنچه در ایران است و نه در خارج از کشور اختیاری از سوی سازمان ملل ندارد. دیگر سخنرانان عبارت بودند از دکتر افشین شاهی از دانشگاه برادفورد، سویل سلیمانی از انجمن دفاع از حقوق بشری آذربایجانیها در ایران (آهراز) و رافایل چنویل هزان ، مدیر اجرایی سازمان ای سی پی ام (با هم علیه اعدام) .
حدود ۱۰۰ سینماگر ایرانی از نظامیان خواستند سلاحهایشان را بر زمین بگذارند...
امضاکنندگان این بیانیه با اشاره به اینکه «فوج خروشان مردم ستمدیده از جای جای ایران فریاد همراهی و همدلی با مردم دردمند آبان سر دادهاند» گفتهاند: «اکنون که خشم عمومی از فساد، دزدی، ناکارآمدی سرکوب و خفقان، امواج همبستهای از اعتراضات مردمی را به دنبال داشته است از همه افرادی که در یگانهای نظامی تبدیل به عامل سرکوب مردم شدهاند می خواهیم سلاح های خود را بر زمین گذاشته و به آغوش ملت بازگردند». از جمله امضاکنندگان این بیانیه میتوان به مهناز افضلی، مجید برزگر، جعفر پناهی، لیلا حاتمی، پوران درخشنده، ابوالحسن داوودی، محمد رسولاف و کتایون ریاحی، مونا زندی، سامان سالور، علی مصفا و تهمینه میلانی اشاره کرد.
حدود 5000 نوزاد رها شده طی ۱۰ روز در خیابان های سراسر ایران خبر از یک فاجعه اجتماعی در ایران می دهد. این آمار تکاندهنده از هزاران نوزاد رها شده را محمدرضا محبوب فر، کارشناس و پژوهشگر حوزه برنامهریزی توسعه و آسیبهای اجتماعی، در مصاحبه به رسانه های حکومتی فاش ساخت.
۵۰۰۰ نوزاد رها شده طی ۱۰ روز به این معنی است که روزانه ۵۰۰ جنین تازه متولد شده در خیابان و بدون سرپرست رها شده اند! «در شرایطی که در تهران و سایر شهرهای بزرگ کشور خط فقر مسکن به ۸۰ یا ۹۰درصد رسیده است، ۴۰ میلیون نفر از جمعیت کشور حاشیه نشین یا بد مسکن شده اند. ۳۰میلیون نفر از جمعیت ایران اجاره نشین هستند که ۵۰درصد درآمدشان صرف تأمین مسکن می شود. با احتساب این مخارج چیزی برای آموزش، بهداشت و درمان و تفریح باقی نمی ماند. در نتیجه می توان گفت وسایل پیشگیری از بارداری از دسترس این ۴۰میلیون نفر خارج شده است.»
(سایت حکومتی رویداد ۲۴ – ۷ خرداد ۱۴۰۱)
کانون نویسندگان ایران: نخستین واکنش حاکمیت به فاجعه متروپل، گسیل ادوات و تجهیزات سرکوب بود!!!
کانون نویسندگان ایران در این بیانیه حکومت جمهوری اسلامی را به «پنهانسازی حقایق و انتشار اخبار نادرست» متهم کرده و نوشته است: «اخبار و تصاویری که توسط مردم، با عبور از سد سانسور دستبهدست میشود، از ابعاد فجیع این ویرانی پرده برمیدارد و نشان میدهد این ساختمان نه تنها نیمهکاره نبوده است بلکه چند بخش آن راهاندازی شده و در زمان فروریختن، مردم بسیاری در آن بودهاند.» کانون نویسندگان ایران در بیانیه تازه خود همچنین افزوده است که «اینبار هم نخستین واکنش حاکمیت به این فاجعه، نه اعزام نیروهای امدادگر، بلکه گسیل ادوات و تجهیزات سرکوب بوده است».کانون نویسندگان در بیانیه خود تأکید کرده که «صدای اعتراض مردم بلندتر از سرکوب و انسداد است و حقایق را میتوان از دهان مردم داغدیده شنید؛ مردمی که زیر ضرب گلوله و باتوم و گاز اشکآور، خودشان هم دستبهکار آواربرداری و امداد شدهاند». این کانون از همه آزادیخواهان نیز خواسته است که صدای مردم ستمکشیده و سرکوبشده باشند. همزمان کانون کارگردانان سینمای ایران در پی ریزش ساختمان متروپل در پیامی این حادثه را به مردم آبادان تسلیت گفته است.
زر امیر ابراهیمی، برنده جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره کن: دل من با آبادان است ...
زر امیر ابراهیمی، بازیگر فیلم «عنکبوت مقدس» برنده جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره فیلم کن شد. خانم امیرابراهیمی در هنگام گرفتن این جایزه به فارسی گفت: «هرچند در این لحظه خیلی خوشحالم، ولی بخشی از وجودم برای مردم ایران که هر روز گرفتار مشکلات زیادی هستند غمگین است. دل من با آبادان است. دل من با گوشه و کنار خاک ایران است. من اینجام اما دلم با زنان و مردان ایران است.»این فیلم با الهام از ماجرای یک قاتل سریالی به نام سعید حنایی ساخته شده است. حنایی در سال ۱۳۸۱ به جرم قتل ۱۶ زن، اعدام شد. او در دادگاه گفت که این زنان، «روسپی» بودهاند.علاوه بر «عنکبوت مقدس»، فیلم «برادران لیلا» نیز در هفتاد و پنجمین دوره جشنواره فیلم کن در بخش مسابقه حضور داشت. این فیلم در حاشیه جشنواره کن، جایزه بهترین فیلم هیات داوری «فدراسیون بینالمللی منتقدان» را به دست آورد. همچنین اصغر فرهادی، موفقترین کارگردان سینمای ایران در جشنواره کن، عضو هیات داوران این جشنواره بود. حضور آقای فرهادی در هیات داوران با اعتراض گلشیفته فراهانی روبهرو شد. او گفت اگر فیلم عنکبوت مقدس در این جشنواره جایزه بگیرد، این موضوع برای اصغر فرهادی در داخل کشور دردسرساز خواهد شد.خانم فراهانی به شکل غیرمستقیم، صلاحیت این فیلمساز و تمامی سینماگرانی را که در داخل کشور زندگی میکنند، برای داوری درباره فیلمهای حاضر در بخش مسابقه جشنواره کن در زمانی که فیلمهای ایرانیان خارج از کشور در بخش مسابقه وجود دارند، زیر سئوال برد.
خبرگزاری مهر، وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی، روز پنجشنبه ۵ خرداد در مطلبی که به سرعت از سایت این خبرگزاری حذف شد نوشت که نظام هر روز به لبه پرتگاه نزدیکتر میشود.
این خبرگزاری در گزارشی با عنوان «برخی سران نظام از تغییر سیاست یارانهای پشیمان هستند»، خاطرنشان کرد که نشر اخبار فساد گسترده بین نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی، موجب نارضایتی در نیروهای امنیتی و انتظامی شده است. علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، بارها در مقابل افشای فساد نزدیکان خود همچون محمدباقر قالیباف رئیس مجلس و قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه، این اتهامات را «لجنپراکنی» عنوان کرده و خواستار توقف تحقیقات در قبال اختلاسهایی چون اختلاس سه هزار میلیارد تومانی در بانکهای ایران شده است.اعتراضها در ایران به فساد اداری و گرانیهای همزمان با آن با سرکوب روبهرو میشود و ۲۷ اردیبهشت امسال ۵۵۲ نفر از فعالان سیاسی و مدنی ایران در ضرورت منع برخورد خشونتبار با اعتراضات مردمی به گرانیها بیانیهای صادر کرده و به حکومت هشدار دادند که «تا دیر نشده» فکر اساسی کند. بهمنماه پارسال در سند «خیلی محرمانهای» که از یک جلسه «کارگروه پیشگیری از بحرانهای امنیتی معیشتپایه» به دست رادیوفردا رسید، اعلام شد که «جامعه در حالت انفجار زیرپوستی قرار دارد» و نارضایتیهای اجتماعی در یکسال گذشته «۳۰۰ درصد» افزایش داشته است.
عفو بینالملل: سال گذشته بیش از نیمی از اعدامهای ثبت شده در جهان در ایران انجام شد...
🔘 طی ماه گذشته دستکم ۱۰۲ مورد نقض حقوق بشر در کُردستان ثبت شده است...
کشته و زخمی شدن کولبران (٣٩ مورد)
اعدام و مرگ در زندان (۲ مورد) طی اردیبهشت ماه امسال، دستکم حکم اعدام یک شهروند اهل شهرستان چگینی در زندان مرکزی خرمآباد به اجرا در آمده است که به اتهام قتل عمد به اعدام محکوم شده بود.همچنین، در این بازه زمانی یک زندانی اهل کرمانشاه با هویت محسن عباسی در بازداشتگاه آگاهی بوئین کرج زیر شکنجه به قتل رسید.
کشته و زخمی شدن شهروندان مدنی و انفجار مین (۷ مورد) در اردیبهشتماه امسال یک شهروند در شهر سنندج در اثر انفجار مین جانش را از دست داد و سه شهروند نیز در شهرهای ارومیه، پیرانشهر و سقز در اثر انفجار مین زخمی شدهاند.همچنین سه شهروند عادی اهل شهرهای مریوان و پیرانشهر با شلیک مستقیم نیروهای مسلح زخمی شدهاند.
بازداشت و حکم (۵۲ مورد) با استناد به آمار ههنگاو، طی اردیبهشت ماه امسال دستکم بازداشت ۳۷ شهروند کُرد از جمله ۶ زن و یک نوجوان زیر ۱۸ در شهرهای مختلف کُردستان به اتهام فعالیت سیاسی، عقیدتی و مدنی توسط نهادهای امنیتی ثبت شده است. همچنین، ۱۵ فعال کُرد نیز به اتهام فعالیت سیاسی توسط دستگاه قضایی جمعاً به ۲۹ سال و ۳ ماه حبس محکوم شدهاند.
کارگری (۲ مورد) در این بازه زمانی دستکم ۲ کارگر اهل شهرهای قطور و ایلام در حین کار و به دلیل سوانح کاری جانشان را از دست دادهاند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سعیده خضوعی، شهروند بهائی ساکن تهران به زندان اوین منتقل شد. به گفته ارسلان یزدانی فرزند خانم خضوعی، قرار وثیقه برای این شهروند بهائی تعیین شده است. خانم خضوعی در تاریخ ۲۲ فروردین ماه، پس از حضور در دادسرای اوین بازداشت شد. وی روز پنجشنبه ۲۹ ازدیبهشت ماه طی تماسی تلفنی با خانوادهاش، از تداوم بازداشت خود در بازداشتگاه الف یک اطلاعات سپاه خبر داده بود.
پیش از این علیرغم پیگیریهای مکرر خانواده، مسئولان دادسرای اوین از ارائه هرگونه اطلاعاتی در خصوص محل نگهداری خانم خضوعی و اتهامات مطروحه علیه وی خودداری میکردند.
این شهروند بهائی در روزهای نخستین سال جاری طی احضاریه ای به شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین احضار شده و پس از مراجعه به این شعبه، از وی خواسته شده بود روز شنبه مجددا در این شعبه حاضر شود. سعیده خضوعی، مادر ارسلان یزدانی شهروند بهائی است که در تاریخ ۱۰ شهریورماه سال گذشته، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شده و به یکی از بازداشتگاههای امنیتی در زندان اوین منتقل شد. نیروهای امنیتی در زمان بازداشت این شهروند اقدام به تفتیش منزل و ضبط شماری از وسایل شخصی او کردند. وی نهایتا در تاریخ ۲۵ مهرماه ۱۴۰۰ با تودیع قرار وثیقه آزاد شد. منزل سعیده خضوعی در تاریخ ۸ مهرماه ۱۴۰۰ توسط نیروهای امنیتی مورد بازرسی قرار گرفته و شماری از وسایل شخصی آنها از جمله لپ تاپ، تلفن همراه، وسایل الکترونیکی، عکس و مدارک آنها ضبط شد.
یکی از کارمندان سابق شرکت تلاس اینترنشنال میگوید که "از طرف دستگاه امنیتی" جمهوری اسلامی ایران به او پیشنهاد شده بود به ازای حذف پروفایل بعضی از خبرنگاران و فعالان سیاسی در اینستاگرام پنج تا ۱۰ هزار یورو دریافت کند.
این فرد، یکی از چند کارمند سابق و فعلی شرکت ناظر بر محتوای اینستاگرام و فیسبوک است که در مصاحبههایی با بامداد اسماعیلی، خبرنگار در آلمان که برای بیبیسی فارسی گزارش تهیه میکند، گفتهاند حکومت جمهوری اسلامی ایران به دنبال "اعمال نفوذ" در آن شرکت است.
به دنبال طرح این اتهامها درباره "نفوذ" حکومت جمهوری اسلامی ایران در شرکت ناظر بر محتوای شبکههای اجتماعی اینستاگرام و فیسبوک، شرکت متا که مالک هر دو شبکه است به بیبیسی فارسی گفت: "هیچ وابستگی یا ارتباطی میان شرکت تلاس اینترنشنال و حکومت ایران وجود ندارد."
شرکت تلاس اینترنشنال مستقر در آلمان مسئول بازرسی و نظارت بر محتوای مطالب منتشر شده در شبکههای اجتماعی زیر نظر شرکت متا است. متا شرکت مالک فیسبوک است که اخیرا نامش را از فیسبوک به متا تغییر داده است.
بیبیسی فارسی به روایتهایی متعددی از کارمندان فعلی و سابق شرکت تلاس اینترنشال دست پیدا کرده که تایید کردهاند در این شرکت کارمندانی حضور دارند که حامی حکومت ایران هستند. برای حفظ امنیت این اشخاص، هویت همه این افراد را مخفی نگه داشتیم.
علی، کارمند سابق شرکت تلاس اینترنشنال در آلمان به بامداد اسماعیلی گفت: "یکی از نیروهای امنیتی از طریق دوستم در ایران به من پیام داد. گفت که یک سری پروفایل مشخص مثل خبرنگارها و فعالان سیاسی هستند که آنها خواهان حذفشان هستند، مثل پروفایل مسیح علینژاد که بسیار بر آن تاکید داشتند که حتما اینستاگرام یا فیسبوکش حذف شود. پول خوبی هم پیشنهاد می دادند؛ بستگی به هر شخص پنج تا ۱۰ هزار یورو برای هر حساب کاربری که بسته شود."
خبرگزاری هرانا – سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیه ای عنوان کرد که مقامات ایران با تهدید به اعدام احمدرضا جلالی، زندانی دو تابعیتی، هدف مبادله وی را دارند. عفو بین الملل در این بیانیه میگوید، “شواهد فزاینده قویا تأکید دارند، احمدرضا جلالی، را به اعدام تهدید کرده اند تا اشخاص ثالث را وادار به مبادله ی او با مسئولان ایرانی کنند که هم اکنون در خارج از ایران تحت پیگرد قضایی هستند”
به گزارش خبرگزاری هرانا، عفو بین الملل با انتشار بیانیه ای گفت که احمدرضا جلالی، زندانی دو تابعیتی قربانی گروگان گیری و در خطر اعدام تلافی جویانه است. این سازمان اعلام کرد: “تحلیل عفو بین الملل مبنی بر اینکه بازداشت خودسرانه احمدرضا جلالی و تهدیدهای مداوم به اعدام او مصداق جرم گروگان گیری است . مبتنی است بر شواهدی قابل توجه از جمله مقالات منتشر شده توسط رسانه های حکومتی ایران در ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱، اطلاعاتی که عفو بین الملل از چندین منبع آگاه درباره اظهارات غیرعلنی مقامات ایرانی به احمدرضا جلالی و افراد حامی حقوق او به دست آورده ، مبنی بر این که سرنوشت او مشروط به اقداماتی است که باید توسط سوئد و یا بلژیک انجام شود، هم زمانی تحولات نگران کننده در شرایط احمدرضا جلالی ، از جمله انتقال وی به سلول انفرادی ، تعیین تاریخ اعدام و تهدید به اعدام قریب الوقوع ، با مقاطع مهم در پرونده اسدالله اسدی در بلژیک و حمید نوری در سوئد و همینطور با پیشنهادهای علمی برای تبادل، اظهارات عمومی مقامات بلژیکی و صدور توصیه ای در ۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ از سوی مقامات سوندی مبنی بر پرهیز از سفر غیر ضروری شهروندانش به ایران.”
روز سه شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱، ذبیحالله خدائیان سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری با بیان اینکه حکم اعدام احمدرضا جلالی، زندانی دو تابعیتی قطعی است گفت که “برای اجرای حکم اقدام خواهد شد.” او همچنین در خصوص امکان مبادله احمدرضا جلالی با حمید نوری ادامه داد: ” این دو موضوع هیچ ارتباطی با هم ندارند. لذا بحثی مبنی بر تبادل این دو نفر مطرح نیست”. چندی پیش خبرگزاری ایسنا به نقل از منابع آگاه از اجرای حکم اعدام احمدرضا جلالی، زندانی دو تابعیتی تا پایان اردیبهشتماه امسال خبر داد. براساس گزارش ایسنا، حکم اعدام آقای جلالی پس از تایید در دیوان عالی کشور در دستور اقدام قرار گرفته است. احمدرضا جلالی، استاد دانشگاه که در اردیبهشت ۱۳۹۵ به دعوت دانشگاه تهران به ایران سفر کرده بود، توسط نیروهای امنیتی به اتهام “محاربه از طریق جاسوسی برای اسرائیل” بازداشت شد. دادستان تهران احمدرضا جلالی را به “انتقال اطلاعات مربوط به پروژههای به کلی سرّی نظام در حوزههای تحقیقاتی، نظامی، دفاعی و هستهای در قبال دریافت مبالغی به همراه حق شهروندی کشور سوئد برای خود و خانوادهاش” متهم کرده است.
علی دایی، از ممنوع التصویر شدن وریا غفوری، به خاطر حمایتاش از مردم معترض در ایران علیه فقر و گرانی انتقاد کرد
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ علی دایی کاپیتان سابق تیم ملی فوتبال ایران، با انتشار تصویری از وریا غفوری، بازیکن تیم ملی فوتبال ایران، در اینستاگرام از او و اعتراضات مردمی حمایت کرد و نوشت: «ساکتکردن منتقد، فقط و فقط پاککردن صورت مسئله است. مردم در سختترین شرایط اقتصادی هستند و باید به جای سرکوب، فکر اساسی برای حل مشکلاتشان کرد.
او افزود: فارغ از رنگها، از هر فردی که صدای مردمش است حمایت میکنم، همانطور که در تمامی این سالها تلاش کردم حامی و صدای مردم سرزمینم باشم.» علی دایی چند سال قبل با افشای هویت واقعی یکی از مسئولان باشگاه سایپا که از عوامل ترورهای خارج از ایران بود، از مربیگری در ایران محروم شد و از آن زمان اجازه ندادند که مربیگری هیچ تیمی را عهدهدار شود. در ادامه گزارش آمده است: وریا غفوری بازیکن تیم فوتبال استقلال تهران، به دلیل حمایتش از اعتراضات سراسری، ممنوعالتصویر شده است. او پیشتر به دلیل حمایت از اعتراضات مردمی بهویژه واکنش در خصوص خودسوزی «دختر آبی» از بازی در تیم ملی محروم شده بود.
عفو بینالملل خواستار تحقیق از شرایط احمدرضا جلالی بر اساس کنوانسیونهای منع گروگانگیری شد...
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱، تجمع و اعتصاب رانندگان و کارگران شرکت واحد خطوط بی آرتی در مقابل اداره مرکزی شرکت واحد تهران ، به دنبال درخواست مکرر رانندگان و کارگران اعتصابی شهردار تهران در میان تجمع کنندگان حضور یافت...
شبکه کلمه/ خبرگزاری مهر نزدیک به حکومت ایران گزارش داد که سعیدمدنی، جامعهشناس و پژوهشگر علوم اجتماعی در ایران بازداشت شد...
خبرگزاری مهر نوشته است که اتهام این جامعه شناس ایرانی، “ملاقات با عناصر مشکوک بیگانه و انتقال منویات و خطوط عملیاتی آنها به برخی از عناصر سابقهدار در داخل” ایران بوده است.
گزارشهای منتشر شده از ایران میگویند که دستکم پنجنفر از معترضان به گرانی نان، کشته شدهاند. همچنین تاکنون بازداشت صدها نفر گزارش شده است. از شمار زخمیهای اعتراضات، اطلاعی در دست نیست، ولی تصاویر فراوانی از زخمی شدن شهروندان و حتی کودکان خردسال با شلیک گلولههای جنگی و ساچمهای توسط نیروهای امنیتی، در شبکههای اجتماعی منتشر شده است.
همچنان، در شامگاه روز یکشنبه ۲۵ اردیبهشتماه، بسیاری از شهرهای استانهای چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد، برای چندمین شب پیاپی، صحنه اعتراضات ضدحکومتی بودهاند. شعارها در این شهرها، مستقیما سران نظام سیاسی ایران، یعنی «ابراهیم رئیسی»، رییس جمهور و «علی خامنهای»، رهبر جمهوری اسلامی را هدف گرفتهاند. در برخی از این شهرها، حسینیهها، حوزههای علمیه و پایگاههای بسیج تخریب یا آتش زده شدهاند.همزمان، اینترنت هم دستکم در ۱۰ استان ایران، قطع، مختل یا سرعت آن بسیار کند شده است. سازمان حقوقبشر ایران با انتشار بیانیهای از دولتهای غربی که با جمهوری اسلامی بر سر برنامه هستهای آن، در حال مذاکرهاند، خواسته که سکوت نکنند و از اینستاگرام و توییتر نیز بابت سانسور ویدیوها و حذف تصاویر مربوط به اعتراضات، انتقاد کرده است...
تشدید سیاست سرکوب رسانهای؛ هشدار وزارت اطلاعات به روزنامهنگاران و تداوم اختلال اینترنت
براساس گزارشهای رسیده به ایران اینترنشنال، سانسور اعتراضها در رسانهها همچنان ادامه دارد و وزارت اطلاعات در اقدامی تازه تعدادی از روزنامهنگاران را برای آنچه توجیه برای پوشش اعتراضات خواندهاند، احضار کرده است.
روند سانسور در حالی است که اینترنت دستکم در ۱۵ استان ایران با اختلال شدید روبرو است و پارازیت انداختن روی شبکههای ماهوارهای هم تشدید شده است و این پارازیتها به ویژه در شهرهای محل اعتراض بیشتر است.روز یکشنبه ۲۵ اردیبهشت هم وزارت اطلاعات جلسهای را با مدیران رسانهها برگزار کرده بود تا دستورالعملهای تازهای را برای سانسور به آنها ابلاغ کند.بر اساس گزارش های رسیده به ایران اینترنشنال، مقامهای وزارت اطلاعات در جلسه با مدیران رسانههای داخلی، محدودیتها و سیاستهای رسانهای مورد نظر خود را درباره حذف ارز ترجیحی و همچنین پرونده احمدرضا جلالی، شهروند ایرانی-سوئدی زندانی تعیین کردند.بنا بر گزارشها در این جلسه از مدیران رسانهها خواسته شده بود در رسانههایشان به موضوع «تخریب اموال عمومی توسط اغتشاشگران و نفوذ عوامل خارجی بپردازند.یک روز پیش از آن هم ایران اینترنشنال خبر داده بود که وزارت اطلاعات به مدیران مسئول رسانههای داخلی هشدار داده استفاده از عبارتهایی از جمله «جراحی اقتصادی»، «برخورد خشونتآمیز»، «برخورد با مردم» و «تحصن» ممنوع است.در واکنش به این گزارش یک مقام امنیتی که نام او ذکر نشده در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا صدور چنین ابلاغیه ای را تکذیب کرد.ابلاغ چنین هشدارهایی به رسانههای داخل ایران پیشتر نیز سابقه داشته است. در یک مورد اخیر علیرضا حبیبی، مدیر رادیو فرهنگ صداوسیما در یک فایل صوتی که به دست ایران اینترنشنال رسید، همکارانش را تهدید میکند مبادا اخبار گرانیها و انتقادها علیه دولت را پوشش دهند.او هشدار داده بود: «کوچکترین خطا دیگر خطای بخشودنی نیست، چون نوع نگاه به این مقوله [گرانیها] امنیتی است.» با شروع دور تازه اعتراضهای ضد حکومتی، مقامهای حکومتی با رویه همیشگی این اعتراضها را یا انکار کردهاند یا آن را با عبارتهایی نظیر اغتشاشگران توصیف کردهاند.
🔘 احضار گسترده روزنامهنگاران و فعالین مدنی کُرد به نهادهای امنیتی...
صدها روزنامهنگار، فعال مدنی و فعال صنفی کُرد از جمله در شهرهای مهران، ایلام، دهلران، کرمانشاه، جوانرود، روانسر، سنندج، سقز، مریوان، بانه، دیواندره و سردشت طی روزهای اخیر توسط اطلاعات سپاه پاسداران و اداره اطلاعات احضار و تهدید شدهاند.
منابع ههنگاو گزارش دادهاند که نهادهای امنیتی روزنامهنگاران و فعالین کُرد را تهدید کردهاند که به دلیل شرایط ویژهای که اکنون بر ایران حاکم است باید از هرگونه اطلاعرسانی و مصاحبه با موضوع گرانی و اعتراضات به گرانی خودداری کنند و در غیر اینصورت با آنها برخورد خواهد شد و حتی آنها را تهدید به بازداشت و پروندهسازی کردهاند. همچنین نهادهای امنیتی از طریق تماس تلفنی شاعران، نویسندگان و هنرمندانی را که در شبکههای اجتماعی نسبت به گرانی اعتراض کردهاند تهدید و آنها را ناچار به حذف پستهای خود در اینباره کردهاند. طی روزهای اخیر و پس از گران شدن قیمت اقلام خوراکی اعتراضات پراکندهای انجام شده و انتظار میرود که این اعتراضات فراگیر شود.
...موج جدید بازداشت و تفتیش منازل مستندسازان و عکاسان
بر اساس اطلاعات رسیده به «ایرانوایر»، موجی از دستگیری برخی مستندسازان و عکاسان سینما با هجوم پرشمار ماموران امنیتی به خانه تعدادی از آنها کلید خورده است.
یک منبع مطلع با اعلام این خبر به «ایرانوایر» گفت: «شب گذشته، ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱، مینا کشاورز و فیروزه خسروانی، دو مستندساز ایرانی در منزل خود دستگیر شدند.»
به گفته این منبع آگاه، دلیل بازداشت مستندسازان هنوز مشخص نیست و به نظر میرسد موج بازداشت مستندسازان ایرانی و تحت فشار قرار دادن برخی از آنها به دلیل بحرانهای معیشتی و گرانیهای اخیر رخ داده است. یکی از مستندسازان ایرانی که نخواست نامی از او منتشر شود، به «ایرانوایر» گفت :«ماموران امنیتی با هجوم به منزل دو عکاس دیگر، از جمله پریسا انواری، اموال آنها را ضبط کرده و بردهاند. مینا کشاورز هم در حالی که سهشنبه شب عازم خارج از کشور بوده، بازداشت شده است.» گزارشهایی از تفتیش منزل یک مستند ساز کُرد نیز منتشر شده است.
همه بازداشت شدگان از سوی دادسرای ناحیه ۳۳ به نام «شهید مقدس» بازداشت شدهاند. «فیروزه خسروانی» طی تماس با خانواده خود اطلاع داده که در بند ۲۰۹ زندان «اوین» و تحت بازداشت وزارت اطلاعات است. مینا کشاورز نیز در بند ۲۰۹ اوین در بازداشت به سر میبرد. «ریحانه طراوتی»، عکاس سینمایی را هم روز دوشنبه ۱۹ اردیبهشت طی حمله به منزل شخصی او بازداشت کردهاند. سال ۲۰۱۹، مستندی از مینا کشاورز در «جشنواره برلیناله» پذیرفته شد. این مستندساز با فیلمی با موضوع زنان در این اتفاق سینمایی حضور پیدا کرده بود. فیروزه خسروانی، مستندساز ایرانی است که روز گذشته به همراه مینا کشاورز دستگیر شدهاند. او دانشآموخته هنر از «آکادمی هنرهای زیبای بررا» در ایتالیا و کارشناسی ارشد روزنامهنگاری است. خسروانی در سال ۲۰۲۰ برای مستند «رادیوگرافی یک خانواده»، برنده جوایز بهترین فیلم مستند بلند و نیز بهترین استفاده خلاقانه از آرشیو از «جشنواره بینالمللی فیلم مستند آمستردام» شد. از ساختههای او میتوان به «جشن تکلیف» و «حرفه: مستندساز» اشاره کرد.فیروزه خسروانی هشتم مرداد ۱۳۸۸، در جریان یادبود چهلم کشت شدگان تظاهرات مربوط به انتخابات سال ۱۳۸۸ به همراه تعداد دیگری از فیلمسازان به دلیل گذاشتن گل بر مزار جانباختگان پس از وقایع انتخابات ریاست جمهوری در «بهشت زهرا» دستگیر و پس از چند ساعت آزاد شد...
مهتاب قلیزاده؛ ۳۴ ماه زندان به جرم تلاش برای ورود به ورزشگاه ...
دستگاه قضایی جمهوری اسلامی مهتاب قلیزاده، روزنامهنگار را به ۳۴ ماه زندان و جزای نقدی محکوم کرد. امیر رییسیان، وکیل دادگستری با اعلام این خبر در توییتر خود نوشت که خانم قلیزاده توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، به ۲ سال حبس و ۱۵ میلیون تومان جزای نقدی برای اتهام نشر اکاذیب و ۱۰ ماه حبس برای اتهام تبلیغ علیه نظام محکوم شده است. وکیل مهتاب قلیزاده نوشته که تمامی این احکام به مدت ۵ سال به حالت تعلیق درآمده است. به نوشته امیررییسیان، دادگاه در مدت ۵ سال تعلیق حکم مهتاب قلیزاده این شرایط را برای او تعیین کرده است:
- منع ارتباط، حضور و عدم عضویت در گروهها و دستهجات سیاسی و اجتماعی اعم از واقعی یا مجازی.
- ممنوعالخروجی مگر با اجازه موردی دادسرا.
- انجام پژوهش ۱۲۰ صفحهای با موضوع «وطن دوستی، ادب و آسیبرسانی به افکار عمومی»
خانم قلیزاده سال گذشته بارها برای بازجویی احضار و تحت فشار نیروهای سازمان اطلاعات سپاه پاسداران قرار گرفته بود. در مرداد ماه سال گذشته، نیروهای اسپاه پاسداران با تفتیش منزل شخصی، وسایلی از جمله پاسپورت، تلفن همراه، لپتاپ و برخی از وسایل دیگر مهتاب قلیزاده را ضبط و او را بارها برای بازجویی به دفتر پیگیری اطلاعات سپاه احضار کرده بودند.
خانم قلیزاده در آذر ماه همان سال در شعبه دو دادسرای اوین تفهیم اتهام و با قرار وثیقه یک میلیارد تومانی آزاد شده بود. گفته میشود اتهامهای انتسابی به او تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی علیه امنیت و همچنین تشویق به فساد از طریق تلاش برای ورود به ورزشگاه در بازی تیم ملی ایران و سوریه در جریان رقابتهای مقدماتی جام جهانی است.