به گزارش حصارنیوز؛خانواده های سمانه نوروزمرادی، منیره عربشاهی و یاسمن آریانی، سه زندانی سیاسی زن در زندان اوین، میگویند مسئولان زندان آنها را با بهانه «دروغ» ملاقات با وکیل و رفتن به بیمارستان از بند عمومی خارج و بدون اطلاع قبلی به شهر های دیگری منتقل کردهاند.
بابک پاکنیا، وکیل شماری از زندانیان سیاسی، در صفحه توییترش نوشت از طریق تماس یکی از موکلانش از زندان در جریان انتقال بدون اطلاع و ناگهانی سه تن از موکلانش قرار گرفته است.این وکیل نوشته موکلش به او اطلاع داده است که «مسئولین زندان آمدند و به سمانه نوروزمرادی و منیره عربشاهی و یاسمن آریانی گفتند پاکنیا آمده شما را ببیند و بیایید بیرون! آنها که برای دیدن من میآیند، متوجه میشوند دروغ است! هر یک را به شهری منتقل میکنند!» پاکنیا همچنین به وضعیت نامساعد سلامتی نوروزمرادی اشاره کرده و گفته با وجود در حال انجام بودن امور پزشکی قانونی برای اثبات عدم تحمل حبس، به موکلانش فرصت برداشتن دارو و لباس گرم هم ندادهاند.این وکیل در ادامه نوشت از موکلش که از زندان تماس گرفته خواسته تا به زنان زندانی که او وکیلشان است پیغام بدهد «تا سه هفته آتی» او به زندان نخواهد رفت و آنها هم «به بهانه» ملاقات با وکیل حاضر به خروج از بند نشوند. او از موکلانش خواسته تا درخواست ملاقات با وکیل از سوی ماموران زندان را رد کنند.خبرگزاری هرانا – به کوشش نهاد آمار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران به روال هر ساله همزمان با ۱۰ اکتبر، روز جهانی مبارزه علیه مجازات اعدام گزارش یک سال گذشته در این حوزه به هدف جلب توجه افکار عمومی نسبت به وضعیت هزاران نفری که اکنون در انتظار اجرای حکم اعدام خود هستند تهیه و منتشر میشود، در گزارش پیش رو اشاره شده است؛ در بازه زمانی ۸ اکتبر ۲۰۲۰ تا ۹ اکتبر ۲۰۲۱، حداقل ۲۶۶ نفر در نقاط مختلف ایران به شیوه حلق آویز اعدام شدند که این رقم در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، حدود ۱۰ درصد افزایش داشته است. صدور و اجرای حکم اعدام شهروندان در ایران، در حالی رخ میدهد که بسیاری از متهمان از دسترسی به یک روند عادلانه دادرسی محروماند و همچنین به دلیل عدم اجازه فعالیت گروههای مستقل مدافع حقوق بشر در ایران گزارش رو پیش از آنکه جلوه گر شمار بی نقص اعدامها در ایران باشد بازتاب دهنده ظرفیت دیده بانی جامعه مدنی نسبت به این مقوله است.
اجرای حکم اعدام در مدت زمان مورد بررسی نسبت به مدت مشابه در سال قبل دست کم با ۱۰٪ افزایش و صدور احکام اعدام نیز با ۶٪ کاهش همراه بوده است و اعدام زنان نیز ۶٪ کاهش را نشان می دهد.
بر اساس اطلاعات گردآوری شده، ۵۵.۷۶٪ اعدام شدگان به اتهام قتل و ۳۳.۴۶٪ به اتهام جرایم مربوط به مواد مخدر در ایران اعدام شدند ، همچنین ۴.۸۳٪ به اتهامات امنیتی و افساد فی الارض ، ۳.۳۵٪ به اتهام جرایم جنسی ، ۱.۴۹٪ به اتهام محاربه، ۰.۷۴٪ با اتهامات نامعلوم و ۰.۳۷٪ اتهام سرقت مسلحانه را در بر میگیرد.